Lexus обезглави конкуренцията в луксозния клас

Публикувай отговор
mitoko
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от mitoko » 22 Яну 2011 13:18

martod написа:
Bass_Man написа: Нещо май бъркаш ТМ Ауто с Тойота ??? wacko.gif

ПС: + това хибридите се правят от както и комон-рейлите така , че не е много ясно кое за кое плаща :whistle: .
Що да ги бърка ? ТМ Ауто не е ли официалният сервиз на Тойота ?
А ти нещо бъркаш хибридите с комънрейла tongue.gif Когато европейците правеха комънрейли, Тойота и хал-хабер си нямаха от тази система .. biggrin.gif доста след това изхвърлиха атмосферният дизел с принудително пълнене, за това ми е много трудно да повярвам, че са №1 .. :whistle:

Марто виж са

1899 - първият хибриден автомобил е създаден през 1899 г. от Фердинанд Порше и Якоб Лонер,но поради многото си недостатъци дълго време идеята не търпи развитие. Първите внедрени (главно в ж.п. транспорта) хибриди са от последователен (сериен) тип - при тях ДВГ завърта генератор, който захранва електрически двигател, задвижващ трансмисията. Задаващата се енергийна криза в началото на 21 век и все по-високите екологични изисквания принуди голяма част от производителите на автомобили да започнат разработката и внедряването на хибридно задвижване.

1936 на Международната изложба за мотоциклети и коли в Берлин през февруари 1936 г. дебютира първият сериен автомобил с дизелов двигател Mercedes-Benz 260 D

1997 Първият масов хибрид “Приус” се появи през 1997 г. и натрупа голяма преднина по отношение на продажбите и технологичното развитие. Оттогава “Тойота” продаде над 1,7 млн. хибридни автомобила, които са спестили на атмосферата приблизително 9 млн. тона въглероден двуокис.

1997 Според немците 1997-а става рождена за първия двигател със система за впръскване на горивната смес от типа Common rail в модела C 220 CDI. (Всъщност Benz-ът излиза на пазара няколко месеца след Alfa Romeo 156 1.9 JTD).

ако не си разбрал да ти кажа пак ХИБРИДА Е 37 години ПРЕДИ ДИЗЕЛА.....
ПРИУСА Е НАБОР НА КОМОН РЕЙЛА, който е измислен от италянците)
Последно промяна от mitoko на 22 Яну 2011 13:35, променено общо 2 пъти.

mar29

СТИГА ГЛУПОСТИ С ТОВА ВМАНИАЧАВАНЕ В МАРКИ И МОДЕЛИ

Мнение от mar29 » 22 Яну 2011 13:26

ЗНАНИЕТО Е СИЛА
ТОЙОТА,МОЙОТА,МЕРЦЕДЕСИ,БМВ,АУДИ..............ПОМИИ
МОЛЯ ВИ ПЪРВО ВИЖТЕ ТОВА И ТОГАВА ПИШЕТЕ
ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ АВТОМОБИЛИ ЗА МЕН СА ПРОСТО ЛАМАРИНА,ОГАНАТА ПО РАЗЛИЧЕН НАЧИН

Аватар
martod

Мнение от martod » 22 Яну 2011 15:11

mitoko написа:

Марто виж са

1899 - първият хибриден автомобил е създаден през 1899 г. от Фердинанд Порше и Якоб Лонер,но поради многото си недостатъци дълго време идеята не търпи развитие. Първите внедрени (главно в ж.п. транспорта) хибриди са от последователен (сериен) тип - при тях ДВГ завърта генератор, който захранва електрически двигател, задвижващ трансмисията. Задаващата се енергийна криза в началото на 21 век и все по-високите екологични изисквания принуди голяма част от производителите на автомобили да започнат разработката и внедряването на хибридно задвижване.

1936 на Международната изложба за мотоциклети и коли в Берлин през февруари 1936 г. дебютира първият сериен автомобил с дизелов двигател Mercedes-Benz 260 D

1997 Първият масов хибрид “Приус” се появи през 1997 г. и натрупа голяма преднина по отношение на продажбите и технологичното развитие. Оттогава “Тойота” продаде над 1,7 млн. хибридни автомобила, които са спестили на атмосферата приблизително 9 млн. тона въглероден двуокис.

1997 Според немците 1997-а става рождена за първия двигател със система за впръскване на горивната смес от типа Common rail в модела C 220 CDI. (Всъщност Benz-ът излиза на пазара няколко месеца след Alfa Romeo 156 1.9 JTD).

ако не си разбрал да ти кажа пак ХИБРИДА Е 37 години ПРЕДИ ДИЗЕЛА.....
ПРИУСА Е НАБОР НА КОМОН РЕЙЛА, който е измислен от италянците)
ГлеЙ сА :
1- Много бъркаш понятията .. tongue.gif Между първият автомобил в масово с дизелов двигател и дизелов двигател- разликата е огромна .. biggrin.gif
Първият дизелов двигател е направен през 1892г от Рудолф Кристиан Карл Дизел tongue.gif .. През 1893 вече е патентован (за това носи неговото име) , а през 1897 (или 2 г. преди това, когато ти мислиш че е направен първият хибрид) човека вече е отворил фабрика за масово производство .. :thumbsup: Толкова за дизела ..

Сега за комънрейла : пак си в грешка- първият не е създаден от италианците, а пак от Германци, още през 60-те години на миналия век ( защо ли не се учудвам) biggrin.gif
Италианците опитват първи да го въведат масово в леки автомобили, но така и не успяват, благодарение на некадърната им марка Магнети Марели, която за мен си е пълен ташак smile.gif и понякога се чудя на Бас, като започне да плюе по БОШ ..
Та ако не бяха тогава БОШ, Талянците и до сега щяха да си го разработват комън рейла laugh.gif Така че може много да се спори по тези въпроси ..
Освен това, Италянците пак не са първите масови, защото още през 1991 г. камионите ФСО (Мицубиши) са снабдени с такава система ..
Бах маа му, Мицубиши и в това отношение изпреварили Субару .. tongue.gif
СВЕТЪТ Е КРЪЧМА........ДА СЕДНЕМ НА ЕДНА МАСА....

mitoko

Мнение от mitoko » 22 Яну 2011 16:00

да ама докато немците са си разваботвали дизела, япония са до забранили за леки коли. почват да разработат хибриди. когато немците пускат утра мега гига хубавия комон рейл, тойота Японците вече пускат хибрида.... нросто немците са тъпи и не искат да си признаят и просто да спат в европа дизелите за леки коли и толкоз ....

Аватар
jim_beam
Автомобил: Honda HR-V RU
Благодарил/а: 11 пъти
Получена  благодарност: 6 пъти
Обратна връзка:

Мнение от jim_beam » 22 Яну 2011 16:10

аве като спре кранчето при мангалите и двете ще идат на шрота в крайна сметка. 2012 наближава та да видим накрая cool.gif
Honda HR-V DTEC 2021
Made In Japan

Изображение

Аватар
martod

Мнение от martod » 22 Яну 2011 16:37

mitoko написа:да ама докато немците са си разваботвали дизела, япония са до забранили за леки коли. почват да разработат хибриди. когато немците пускат утра мега гига хубавия комон рейл, тойота Японците вече пускат хибрида.... нросто немците са тъпи и не искат да си признаят и просто да спат в европа дизелите за леки коли и толкоз ....
Ма ти верно си жребче с капаци .. tongue.gif
И защо трябва според теб да ги спрат дизелите в Европа ? wacko.gif
Според близо 60% от населението на Европа, не трябва пък да ги спират .. biggrin.gif
Пък и Японците не са ги спрели още .. Тойота продължава да си произвежда дизели, даже доколкото дочух, са закупили голяма част от акциите на Исузо, които пък предимно с производство на дизели се занимават ..Мазда също продължава с пълна сила ..Миналата година Субару и те почнаха, Хонда преди няколко години, даже и Мицубиши, които ги бяха спрели за няколко години, лани изкараха нов комънрейл MIVEK ...
Та не виждам причина скоро да ги спрат ..
Още повече, че дизела си е хибрид отвсякъде .. laugh.gif Освен въглища, всичко друго гори .. biggrin.gif Това нафта, това бензин, газ, спирт, трансорматорно масло, олио от фритюрника, даже и със захарна тръстика върви .. laugh.gif
СВЕТЪТ Е КРЪЧМА........ДА СЕДНЕМ НА ЕДНА МАСА....

Аватар
Vesko
ЗАВИНАГИ С НАС.....
Обратна връзка:

Мнение от Vesko » 22 Яну 2011 16:43

Вместо оборотомер имам ватметър.... обаче много често стрелката на ватметъра се вдига, а скоростта не мърда толкова рязко. Да не би и хибридите да имат проблеми със съединителя и за това да харчи много?

ПП: И имам 6-та. Мога да постна снимка. Малко е виртуална де biggrin.gif

mitoko

Мнение от mitoko » 22 Яну 2011 16:44

марти ти майнумнке палава...

gh0s7r1d3r

Мнение от gh0s7r1d3r » 22 Яну 2011 17:25

Bass_Man написа:
gh0s7r1d3r написа:Q7 3.0 TDI дава разход от минимум 13.6-14 л./100 км. при нормално (дори икономично) градско каране, без да пипаш кик-а и без да се стрелкаш много много. Не съм имал възможността да покарам Лексус хибрид, но със сигурност при такова каране, би дал по-нисък разход (поне според мен). За лукс и комфорт не мога да говоря, защото там е малко субективно и е до вкус. Лексус като цяло би трябвало да е много луксозна марка автомобили, но ES прави друго впечатление - доста от компонентите вътре много наподобяват Ярис-а ми laugh.gif Това си е мое мнение и не искам да ангажирам никого с него, но за мен по-луксозни автомобили от Мерцедес, БМВ и Ауди няма. (говорим за масовите автомобили, Бентли, астън и прочее ги пропускаме)
Вярно е, че не съм много запознат с Лексъс-ите, но този ES не ми направи добро впечатление, а в други освен ИС и ЕС не съм карал или возил.
Но като разход, поне Q7 харчи много повече от Лексъс хибрид.
+1 с изключение на лукса при Ауди . Вземи се качи в LS600h да забравиш веднъж за винаги за разни измишльотини .
Сори, обаче днес гледах един RX400h - за справки сайта на интерлийз. Е хубаво, хибрид е, готин е на външен вид, харчи малко, здрав и надежден е, високотехнологичен и тн и тн. ОБАЧЕ, не може една марка да има претенциите,, че е е премиум марка, а волана на тоя RX да е едно към едно с тоя във Версото, както и половината копчета.

Преди два дни чух един човек в Камор да казва
"имах лексус преди години и сега скоро като се качих в един нов на един познат - същите гадни, дебели, евтини пластнасови копчета".

Това имам в предвид, като казвам, че на лукс и екстри германците са ненадминати. Не може тоя лексъс да струва 150 бона в магазина и вътре да се усеща като Версо.

[/b]
SUBARU Outback 3.0 H6 2005
Toyota Yaris Sol 1.3 VVTi 2008

Аватар
LEXUS
Благодарил/а: 12 пъти
Получена  благодарност: 12 пъти

Мнение от LEXUS » 22 Яну 2011 17:29

martod написа: Когато европейците правеха комънрейли, Тойота и хал-хабер си нямаха от тази система .. biggrin.gif доста след това изхвърлиха атмосферният дизел с принудително пълнене, за това ми е много трудно да повярвам, че са №1 .. :whistle:
И какво от това, като Тойота въведе преди немците D4-D 180 коня от 4-цилиндров двигател, когато немците изкарваха 140 от такъв. И какво от това ,че немците правели комън-рейли, когато Тойота и сега има най-чистите дизели с D-CAT. И изобщо какво от това, като 1997 Тойота произвеждаха даааааалеч по-съвършените и виокотехнологични хибриди, които немците се опитват да произведат днес/след 14 години!!!/ и не могат! Хибридът показва къде повече инженерен потенциал отколкото разработките на едновековен двигател, който винаги замърсява, и винаги трака, и винаги харчи.
TOYOTA/LEXUS--made in JAPAN

Аватар
LEXUS

Мнение от LEXUS » 22 Яну 2011 17:36

gh0s7r1d3r написа:
Bass_Man написа:
gh0s7r1d3r написа:Q7 3.0 TDI дава разход от минимум 13.6-14 л./100 км. при нормално (дори икономично) градско каране, без да пипаш кик-а и без да се стрелкаш много много. Не съм имал възможността да покарам Лексус хибрид, но със сигурност при такова каране, би дал по-нисък разход (поне според мен). За лукс и комфорт не мога да говоря, защото там е малко субективно и е до вкус. Лексус като цяло би трябвало да е много луксозна марка автомобили, но ES прави друго впечатление - доста от компонентите вътре много наподобяват Ярис-а ми laugh.gif Това си е мое мнение и не искам да ангажирам никого с него, но за мен по-луксозни автомобили от Мерцедес, БМВ и Ауди няма. (говорим за масовите автомобили, Бентли, астън и прочее ги пропускаме)
Вярно е, че не съм много запознат с Лексъс-ите, но този ES не ми направи добро впечатление, а в други освен ИС и ЕС не съм карал или возил.
Но като разход, поне Q7 харчи много повече от Лексъс хибрид.
+1 с изключение на лукса при Ауди . Вземи се качи в LS600h да забравиш веднъж за винаги за разни измишльотини .
Сори, обаче днес гледах един RX400h - за справки сайта на интерлийз. Е хубаво, хибрид е, готин е на външен вид, харчи малко, здрав и надежден е, високотехнологичен и тн и тн. ОБАЧЕ, не може една марка да има претенциите,, че е е премиум марка, а волана на тоя RX да е едно към едно с тоя във Версото, както и половината копчета.

Преди два дни чух един човек в Камор да казва
"имах лексус преди години и сега скоро като се качих в един нов на един познат - същите гадни, дебели, евтини пластнасови копчета".

Това имам в предвид, като казвам, че на лукс и екстри германците са ненадминати. Не може тоя лексъс да струва 150 бона в магазина и вътре да се усеща като Версо.

[/b]
Хааахахахаха, германците са ненадминати в трошките, нискотехнологичните и шумните коли. Защо не се запиташ защо на независим пазар и за немци , и за германци Лексус е номер 1 и по продажби, и по задоволство от клиентите в луксозния клас. И защо Лексус измести преди 15 години безспорния номер 1 там Мерцедес.
Отговори си на елементарните въпроси, които ясно показват кой прави по-луксозните и добри автомобили и след това ни пробутвай приказки,дето си ги чул от разни масовки. Камор..... евтини пластмасови копчета..... та в 5-та серия,X5,X3,новата C-class са най-евтините пластмасови копчета!!!! И тоя Лексус струва 100 000лв., няма по-добра немска алтернатива с тия качества! Лексуса е супер-луксозен и воланът му няма нищо общо с Версо.

Лексус не само че има претенциите, но е много по-добра луксозна марка от немските трошки.
А на теб като ти се строши на пътя немската мноого луксозна кола, й гледай копчетата и им се радвай колко са от скъпа пластмаса!!!, докато този с Лексуса само те погледне и те задмине. Пък ти ги яж копчетата ако искаш ,докато чакаш пътна помощ и след това като плащаш в сервиза. biggrin.gif
Последно промяна от LEXUS на 22 Яну 2011 17:37, променено общо 1 път.

Аватар
Vesko
ЗАВИНАГИ С НАС.....
Обратна връзка:

Мнение от Vesko » 22 Яну 2011 17:37

LEXUS написа:И изобщо какво от това, като 1997 Тойота произвеждаха даааааалеч по-съвършените и виокотехнологични хибриди, които немците се опитват да произведат днес/след 14 години!!!/ и не могат! Хибридът показва къде повече инженерен потенциал отколкото разработките на едновековен двигател, който винаги замърсява, и винаги трака, и винаги харчи.
http://www.carmax.com/enus/specificatio ... -1403.html

Аватар
LEXUS

Мнение от LEXUS » 22 Яну 2011 17:38

Vesko написа:
LEXUS написа:И изобщо какво от това, като 1997 Тойота произвеждаха даааааалеч по-съвършените и виокотехнологични хибриди, които немците се опитват да произведат днес/след 14 години!!!/ и не могат! Хибридът показва къде повече инженерен потенциал отколкото разработките на едновековен двигател, който винаги замърсява, и винаги трака, и винаги харчи.
Знаеме за хибридите на Мерцедес- първо харчат повече, второ са небалансирани и винаги се разбира като превключват. Трето хибрида го изкараха 2010! при това некадърен. Какво да ги коментираме повече.

Аватар
LEXUS

Мнение от LEXUS » 22 Яну 2011 17:44

gh0s7r1d3r написа:

[/b]
Ти нормален ли си, момче???? Та Лексус е винаги по-добре екипиран с повече лукс и екстри!! И това ли не знаеш? Я погледни екстрите на един Lexus LS 600h и на едно Мерцедес S-class и тогава идвай да ръсиш поредните си неосведомени клишета тук!

Аватар
Vesko
ЗАВИНАГИ С НАС.....
Обратна връзка:

Мнение от Vesko » 22 Яну 2011 17:47

LEXUS написа:
Vesko написа:
Знаеме за хибридите на Мерцедес- първо харчат повече, второ са небалансирани и винаги се разбира като превключват. Трето хибрида го изкараха 2010! при това некадърен. Какво да ги коментираме повече.
Че то и лексъс-а придърпва понякога като набира... и не е от превъртане на гуми (поне не светва жълта лампичка на таблото)

ПП: И не знам как е при мерцедес, но на RX450h програмиста на мултимедията е бил доста некадърен smile.gif Навигационният софтуер традиционно си е добър на лексъс/тойота

ПП: И около виртуалната му скоростна кутия има куп софтуерни недомислици biggrin.gif

ПП: И въобше с малко барване на софтуер-а всички лексуси и тойоти могат да станат много по-добри за каране smile.gif
Последно промяна от Vesko на 22 Яну 2011 17:59, променено общо 1 път.

Публикувай отговор