Проблеми при отчитането на горивото - Yaris 1.5 2003г

yozone

Проблеми при отчитането на горивото - Yaris 1.5 2003г

Мнение от yozone » 20 Яну 2011 12:46

Здравейте колеги,

Имам следния проблем с моя Yaris: от няколко дни след като сложа бензин, бордовият компютър не показва точната величина колко KM остават/мога да измина. Пробвах да reset-на задържайки копчето за смяна на различните опции на бордовия ком. ( преди ставаше с него) обаче промяна нямаше.Сега след като reset-на, стойността е м/у 350 - 370 км което не е вярно, 100 % съм сигурен че нямам толкова бензин в колата.
Освен това на таблото имам електронен метър за това колко бензин има в колата, който също не показва точните според мен измервания.
Жълтата лампичка за малко бензин в колата светва на време, обаче ако съм на дълъг път не мога да рискувам да остана без бензин (особено ако съм в чужда държава)

*Искам да попитам има ли др. начин да reset-на бордовия компютър
*Може ли проблема да е свързан с датчика който измерва колко бензин има в резервоара
*Трябва ли да мина през сервиз да погледнат колата за електрони грешки

Мерси предварително.

Аватар
Akima
Автомобил: Altezza
Благодарил/а: 102 пъти
Получена  благодарност: 187 пъти

Мнение от Akima » 20 Яну 2011 15:21

Откачи акумулатора за 15 мин. - за да занулиш показанията за гориво.После ще видим дали има нужда от диагностика. cool.gif
Тържеството на разума се състои в това да живееш в мир с тези,които нямат разум.
Изображение
Непрочетените книги умеят да си отмъщават.
Особено добре това се отдава на "Наказателен кодекс" и "Ръководство за употреба на верижен трион".

yozone

Мнение от yozone » 20 Яну 2011 15:56

Мерси, ще пробвам довечера след работа, и ще пиша.

Поздрави.

gicho

Мнение от gicho » 20 Яну 2011 17:07

При авенСис от тия години е характерен проблем прекъсването на сендера (датчика с поплавъка) в резервоара - оттам идва кофти показание на стрелката, и оттам се лъже бордовия комп.
Убаво еФтино нема!
Баси! И тия почнали да правят боклуци !!!(Специален поздрав за Тойота във връзка с "чудния" 1ZZ-FE)
Вече и на газ ...

Публикувай отговор