Vapros za Celica 7A-FE
Vapros za Celica 7A-FE
Tui kato ne razbiram ot Toyota , no imam goliamo jelanie da si vzema Celica, sam si nameril edna, koiato e 1.8i 11.12.97 i na dvigatela pishe samo 7A-FE. no da pitam na vsichki dvigateli li pishe 16 Valve ili ima na koito nishto da ne pishe, no pak sa 16 valve i s edin razpredelitelen val si sa, Niakoi ako znae neshto neka da kaje .
10x predvaritelno
10x predvaritelno
7A-FE e twin cam. ako ne se laja vsichki dvigateli na Toyota za poslednite 20-25 godini sa twin cam, 4 klapana na cilindar(moje bi ima mnogo malki izkluchenia, no ne v USA). 7A-FE e pochti sashtia dvigatel kat 4A-FE no s po goliama kubatura. edinstvenata razlika koiato do sega az sam zabeliazal e kartera na masloto.
->
Същия двигател е като 4AFE може би със същия кашкавал вътре. Аз съм на мнение, че от ГЕ до ФЕ глава има години разлика обаче.ALTEZZA написа:7A-FE e twin cam. ako ne se laja vsichki dvigateli na Toyota za poslednite 20-25 godini sa twin cam, 4 klapana na cilindar(moje bi ima mnogo malki izkluchenia, no ne v USA). 7A-FE e pochti sashtia dvigatel kat 4A-FE no s po goliama kubatura. edinstvenata razlika koiato do sega az sam zabeliazal e kartera na masloto.
Супер си е двигателчето. А че круши и ябълки не може да сравняват всеки го знаеEl Camino написа:Същия двигател е като 4AFE може би със същия кашкавал вътре. Аз съм на мнение, че от ГЕ до ФЕ глава има години разлика обаче.ALTEZZA написа:7A-FE e twin cam. ako ne se laja vsichki dvigateli na Toyota za poslednite 20-25 godini sa twin cam, 4 klapana na cilindar(moje bi ima mnogo malki izkluchenia, no ne v USA). 7A-FE e pochti sashtia dvigatel kat 4A-FE no s po goliama kubatura. edinstvenata razlika koiato do sega az sam zabeliazal e kartera na masloto.

Re: Vapros za Celica 7A-FE
ikonomichen, nadezhden dvigatel, 115kc, edna priyatna sportna kola, no bez mnogo mosht! sus 500LV mozesh da napravish swap na glavite i EFI-a, i da napravish 7A-GE dvigatel, koeto seriozno shte ti razdvizhi kolata!Telman написа:Tui kato ne razbiram ot Toyota , no imam goliamo jelanie da si vzema Celica, sam si nameril edna, koiato e 1.8i 11.12.97 i na dvigatela pishe samo 7A-FE. no da pitam na vsichki dvigateli li pishe 16 Valve ili ima na koito nishto da ne pishe, no pak sa 16 valve i s edin razpredelitelen val si sa, Niakoi ako znae neshto neka da kaje .
10x predvaritelno

-
- Обратна връзка:
na glavite ne vinagi pishe 16V.
moiata ne pishe. moje na vhodnite kolektori da pishe, no ne zadaljitelno.
inache ako sveshtite ti sa OTGORE po sredatata na glavata znachi mojesh da si siguren che e 2 vala. ako sa otstrani = 1 val. az lichno korola s 1 val ne sam vijdal ot dosta vreme (novo proizvodstvo)
moiata ne pishe. moje na vhodnite kolektori da pishe, no ne zadaljitelno.
inache ako sveshtite ti sa OTGORE po sredatata na glavata znachi mojesh da si siguren che e 2 vala. ako sa otstrani = 1 val. az lichno korola s 1 val ne sam vijdal ot dosta vreme (novo proizvodstvo)
4efte powered tercel (201 whp @ 14psi)
dr. Ernest Telman vsichko e mnogo prosto:Telman написа:Blagodarnosti za otgovorite, no niakoi znae li zashto na glavata ne pishe 16 valve
7 - 7-a razrabotka na dvigatel ot
A - familiya
F - (16V i nagore)glava sus nisuk ugal na gorivnite kameri za normalno polzvane
E - EFI
drugi bukvi ot koda sa:
G - sportna glava sus ostur ugal na gorivnite kameri, tuningovana po sportnen tertip.
G e po-stara bukva, zatova nyama broi na klapani, ima gi i s 8, i s 12, i s 16, i s 20, i s 24 klapana, no F e specifichno po-nova i zapochva ot 16V.