Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
-
Akima
- Автомобил: Altezza
- Благодарил/а: 95 пъти
- Получена благодарност: 175 пъти
Мнение
от Akima » 18 Яну 2011 22:13
Ето имаме и участник с такава кола! biggrin.gif
Рая -
VVTL-i има общо с
VVT-i може би само в блок-а -
VVTL-i/2ZZ-GE/ е двигател на Yamaha и цялата глава е различна заради хидравличното повдигане -
http://en.wikipedia.org/wiki/VVT-i.Най-добре е никога да не ти се налага да разглобяваш такъв двигател,че те за VVT-i говорят,че се отваря веднъж пък за този представям си какво биха казали "кварталните" майсторчета.

Тържеството на разума се състои в това да живееш в мир с тези,които нямат разум.

Непрочетените книги умеят да си отмъщават.
Особено добре това се отдава на "Наказателен кодекс" и "Ръководство за употреба на верижен трион".
Akima
-
Raya
- Благодарил/а: 1 път
- Получена благодарност: 2 пъти
Мнение
от Raya » 18 Яну 2011 22:36
Аз това отдавна го препрочитам от време на време, но файда много няма..........или гоогъл-превода е кофти, или ..........., по-скоро и двете, затова и се интересувам.
Аз до тази тема не знаях, че този мотор го има и в Корола
mishel7524, коя година колата ти? Ходят слухове, че от 03г. са били най-здрави и безпроблемни.
Raya
-
mishel7524
Мнение
от mishel7524 » 18 Яну 2011 22:57
2002 Забравих бенз. филтър 96лв. в тойота Пазарджик. По обявата -от около началото на ноември е незнам дали стой още?
Celica TS-2002
mishel7524
-
RoughBoy
Мнение
от RoughBoy » 27 Яну 2011 02:50
Здравейте попаднах на една Toyota Celica VVTI на която ми хареса цената и говорих с собственика да я купя.Молбата ми е следната да ми кажете добър, ама наистина добър сервиз специализиран за Toyota в който да откарам колата и да направят пълен технически преглед за да разбера в какво състояние е и евентуално какво ще ме чака като ремонт след като я взема.. Става въпрос за Серевиз в София. Четох не добри отзиви за ТМ Ауто.... било ужасно скъпо там който има наблюдение да сподели. Можете ли да ми кажете приблизително колко ще ми струва смяна на верига масло и всички филтри за Celica VVTI 1.8 2000г. И дали някой от тези сервзи ще се съгласят аз да си закупя маслото а те само да го сменят. Имам приятел който ще купя Motul на много добра цена... така че не искам да ми слагат друго в сервиза...
RoughBoy
-
gicho
Мнение
от gicho » 27 Яну 2011 08:32
Малко е оффтопик, ама веригата нали няма да е сменяш само заради пробега, както при ремъците?
На тия мотори веригите изкарвали над 250хил.км. и се сменя ако звената са се разтегнали. Мери се с шублер на свалена верига, описано е в сервизното ръководство.
Ако колата не е минала 200-те хиляди, и няма шумове, не се сменя веригата просто профилактично. Но ако имаш предвид, че историята на колата не е сигурна и не се знаят километрите, и искаш да заложиш на сигурно, трябва да си предвидиш и тоя масраф при пазарлъка.
Убаво еФтино нема!
Баси! И тия почнали да правят боклуци !!!(Специален поздрав за Тойота във връзка с "чудния" 1ZZ-FE)
Вече и на газ ...
gicho
-
Akima
- Автомобил: Altezza
- Благодарил/а: 95 пъти
- Получена благодарност: 175 пъти
Мнение
от Akima » 27 Яну 2011 15:13
RoughBoy написа:Става въпрос за Серевиз в София.
http://www.pitstopbg.com/service/ 
Тържеството на разума се състои в това да живееш в мир с тези,които нямат разум.

Непрочетените книги умеят да си отмъщават.
Особено добре това се отдава на "Наказателен кодекс" и "Ръководство за употреба на верижен трион".
Akima