Конденз в купето
-
Конденз в купето
карам TOYOTA YARIS - имам проблем с силно запотяване на всички стъкла и конденз в купето. Дайте някакъв съвет!
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 339 пъти
- Получена благодарност: 371 пъти
Провери дали вентилацията ти е включена на външен въздух.
Провери дали наистина влиза външен въздух (например духане при изключен вентилатор при по-висока скорост, или някой да запали цигара извън автомобила и духне към въздухозаборника около чистачките ако не си пушач).
Провери под предните стелки дали е мокро (или частта под радиатора на парното). Може да имаш спукан радиатор на парното и да тече в купето (ще губиш и антифриз).
Провери дали дренажа на климатика не е запушен - тогава при всяко пускане на климатика там ще се задържа вода, която после ще се изпарява в купето...
Това са общи идеи къде да търсиш проблема..
П.С. спри да возиш пияни хора - тогава също се запотяват много стъклата
Провери дали наистина влиза външен въздух (например духане при изключен вентилатор при по-висока скорост, или някой да запали цигара извън автомобила и духне към въздухозаборника около чистачките ако не си пушач).
Провери под предните стелки дали е мокро (или частта под радиатора на парното). Може да имаш спукан радиатор на парното и да тече в купето (ще губиш и антифриз).
Провери дали дренажа на климатика не е запушен - тогава при всяко пускане на климатика там ще се задържа вода, която после ще се изпарява в купето...
Това са общи идеи къде да търсиш проблема..
П.С. спри да возиш пияни хора - тогава също се запотяват много стъклата

Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
чета 1000 теми за запотени джамове и се чудя на акълите ви......сменил съм много кенефи и винаги зимно време е бъкано с конденз навсякъде.миналата зима яриса ми беше на 3 000км и отдсякъде беше мъгла докато не загрей хубаво да одуха джамеците-------------------е ееее явно е трябвало да ходя да правя рекламация biggrin.gif то не е късно щото и тая година се потят biggrin.gif друго е ако при загрял мотор и обдухване на джама се поти но............в почти никое заглавие или описание на проблема не съм виждал такова 

Toyota YARIS 1.33-100кс.2009..... Renault megan-Coatch 1.6-90кс-98г
- zi_zi_top
- Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 33 пъти
На моята Корола стъклата не се замъгляват от конденз изобщо.
Веднага след като запаля ДВГ включвам вентилатора на 1 степен с посока към стъклата и външна циркулация.
В редки случай, когато е много студена и сме цялото семейство в колата, а децата пеят в хор или правят облачета с дъха си, се получава леко замъгляване на задните стъкла, но тогава 2 степен на вентилатора решава проблема.
Веднага след като запаля ДВГ включвам вентилатора на 1 степен с посока към стъклата и външна циркулация.
В редки случай, когато е много студена и сме цялото семейство в колата, а децата пеят в хор или правят облачета с дъха си, се получава леко замъгляване на задните стъкла, но тогава 2 степен на вентилатора решава проблема.

Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 339 пъти
- Получена благодарност: 371 пъти
И аз имам напоследък проблем с конденза повече от нормалното. Забелязах, че служебния дизел има по-малко замъгляване на стъклата от конденз от личната бензинка. Но мисля, че при мен открих проблема - по газовата бутилка през зимата буквално тече конденз. При моя режим - 5 км. сутрин и 5 вечер през работните дни вентилацията в купето не успява да я изсуши. Пък дизела няма такива "проблеми".
- Raya
- Благодарил/а: 1 път
- Получена благодарност: 2 пъти
http://moskvich-bg.org/phorum-5.2.6a/re ... 099,page=3SFINKS написа:Яриса има проблем с уплътненията на страничните стъкла .
laugh.gif laugh.gif laugh.gif
[/quote]При мен се лееше из ведро вътре и още есента, надигнах цялото уплътнение на джама, изчистих мръсотията щото имаше много и натъпках вътре силикон от най-простия от 4.20

- zi_zi_top
- Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 33 пъти
Рая, направо ме изуми!
На какво дължи тази чест форума на Клуб "Москвич"!?!
Да не си решила да сменяш Авенсиса?
На какво дължи тази чест форума на Клуб "Москвич"!?!

Да не си решила да сменяш Авенсиса?

Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
- Raya
- Благодарил/а: 1 път
- Получена благодарност: 2 пъти
Животът и хората са непредсказуеми.......кой знае biggrin.gifzi_zi_top написа: Да не си решила да сменяш Авенсиса?
Извинявайте за офф-а, но това къртиМосквич действительно хороша тачка. Ездит через задний проход, заводится с 6 попытки, вру, с 10-й попытки! Если заводится конечно... Ремонт не дорогой, не дороже 5000 евро. Лексус обойдется вам в 6000 евро. Да и вообще машина - класс. Для деревни и села - есть самое оно:) Почему? Застрял - бросить не жалко...
Тюнинг к машине и получите 220км/ч по встречке. Останется только мигалку для милиции (или для полиции если вас в Евпропу или Америку занесло).