Съвет за Тойота корола хечбек 2005г
Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
Akima
Kiki
Dizzle
Мнение от itso1000 » 18 Яну 2011 22:36
я,как се раздвижи темата изведнъж?!! biggrin.gif ! да ,тази корола е с верига и пистов ремък, интересното е,че в ТМ Ауто ми казаха,че ролките към пистовия ремък, не се сменяли, в случай че не са им разбити лагерите! шах-мат с пешката!!! и трябва ли да сменям антифриз само защото, по схема в ТМ им излиза ,че на 105 хил. антифриза трябвало да се смени!??
itso1000
Akima
itso1000
itso1000
mitoko
Мнение от itso1000 » 29 Яну 2011 17:39
спирачна течност ще сменя другата седмица,заедно с дискове и накладки! сега смених двигателно масло и филтър, въздушен филтър! имаше и голям спор между Майсторите за състоянието на водната помпа-единия каза че трябвало да се смени,другия който е леко познат каза че не трябва! веднага направих едно независимо мнение в друг сервиз, и водната помпа няма да се сменя за сега!!!
п.п. черпиха ме с някво нескафе(бльовоч),а чай не ми предложиха! СРАМ за добър ден взимат 50 лв. а черпят с кафе за 0.40 ст
п.п. черпиха ме с някво нескафе(бльовоч),а чай не ми предложиха! СРАМ за добър ден взимат 50 лв. а черпят с кафе за 0.40 ст
itso1000
- Akima
- Автомобил: Altezza
- Благодарил/а: 106 пъти
- Получена благодарност: 194 пъти
Мнение от Akima » 29 Яну 2011 20:36
Като сменят пистов ремък да сменят водна помпа на френските кенефи - това да не ти е Пежо,Рено,Ситроен - глупости.Правилно си направил!itso1000 написа:спирачна течност ще сменя другата седмица,заедно с дискове и накладки! сега смених двигателно масло и филтър, въздушен филтър! имаше и голям спор между Майсторите за състоянието на водната помпа-единия каза че трябвало да се смени,другия който е леко познат каза че не трябва! веднага направих едно независимо мнение в друг сервиз, и водната помпа няма да се сменя за сега!!!

Какво й "намериха" като проблем,че искаха да я сменят - или ей така за профилактика и да ти вземат някой лев повече?

Akima
Мнение от itso1000 » 30 Яну 2011 10:16
нямало проблем за сега с водната помпа,но ПО СПЕЦИФИКАЦИЯ, на 105 хил. км трябвало да се смени!!! ама една водна попма при тях е към 200 лв без ДДС и после си пишат 2.5 часа за монтаж и всичко скача към 400 кинта!а между другото рамото на дясната чистачка беше леко счупено и те казват че не може да се ремонтира а ново рамо е 164 лв без ддс и за работа 50кинта абе.......!за нещата които искаха да правят по колата ми направиха проформа фактура на стойност 1060 лв! аз гнаправих всичко за 10 пъти по малко пари!
itso1000
Akima
itso1000
Мнение от rockmetal » 09 Фев 2011 23:05
Щом има колебания или като трябва, по-добре да се смени, за да не си усложняваш живота после. Така и така си сменил всичко наред.itso1000 написа:нямало проблем за сега с водната помпа,но ПО СПЕЦИФИКАЦИЯ, на 105 хил. км трябвало да се смени!!!
На моята Corolla (Е11) предишният собственик в чужбина не я беше сменил, въпреки че е трябвало по спецификация, и ако не се бях загледал навреме ...
rockmetal
Иди на
- Всичко за TOYOTA
- ↳ Общи теми
- ↳ Клубни срещи
- ↳ Toyota Мания
- Технически въпроси
- ↳ Общи технически въпроси
- ↳ Двигатели
- ↳ Газови уредби
- ↳ Електрическа система, навигация, музика
- ↳ Хибридно задвижване - Hybrid Synergy Drive (HSD)
- ↳ Трансмисия
- ↳ Спирачна система
- ↳ Окачване
- ↳ Интериор/екстериор
- Електрически автомобили
- ↳ Общи разсъждения
- ↳ Електрически автомобили Тойота
- ↳ Зарядни станции
- LEXUS
- ↳ Общи теми
- ↳ Технически въпроси
- Отдел Subaru