Каква марка халогенни крушки да си купя?
Каква марка халогенни крушки да си купя?
Каква марка халогенни крушки да си купя? Искам да са "истински"... Наистина да светят добре. И ако може някаква ориентировъчна цена. Крушките трябва да са H4, 60/55W. Добре ще е да светят със син или виолетов оттенък
- juri_galev
-
- Обратна връзка:
- juri_galev
Знчи гледах в един руски сайт Тойота разработва Някакви нови крушки IPF който наподобяват тези така наречени халогенни и светят като тях сайта е www.toyota.ru
mai barkash halogen sas xenon!? ian4e namerete auto bild ot dekemvri mai be6e.tam ima podrobni testove na po4ti vsi4i halogenni kruishki koito si struvat parite...moeto li4no mnenie i izbor e OSRAMjuri_galev написа:Ами ако наистина искаш да ти е халоген едната струва 400 лв говориме за истински халоген а не тия каде са подобие на тях.На бащами колегата има А6 и е халоген и беше изгоряла 400 лв му искаха за тази прословута крушка
- juri_galev
Re: Каква марка халогенни крушки да си купя?
Аз бих ти препоръчал GE SuperBlue или GE MegaLight. Първите са "сини" халогенни, вторите дават 30% по-голям светлинен добив при стандартната мощност 55/60 W.ghostface написа:Каква марка халогенни крушки да си купя? Искам да са "истински"... Наистина да светят добре. И ако може някаква ориентировъчна цена. Крушките трябва да са H4, 60/55W. Добре ще е да светят със син или виолетов оттенък
Аз лично ползвам SuperBlue от над 5 години. За 4 автомобила и навъртяни над 200 000км от тях имам една изгоряла. Когато ги купувах струваха около 13 лева едната. Виждал съм, че ги има по бензиностанциите на Шел.
Внимавай с някои модели на OSRAM - с намален живот са, но го пише с малки букви.
Juri, H4 e HALOGENNA krushka! i e tolkova istinska kakto i vsishki drugi krushki "H" za Halogen. tazi sitema izliza kraya na 70-te, i pochva da zamenya po-starite Krugli krushki!juri_galev написа:Ами ако наистина искаш да ти е халоген едната струва 400 лв говориме за истински халоген а не тия каде са подобие на тях.На бащами колегата има А6 и е халоген и беше изгоряла 400 лв му искаха за тази прословута крушка
na Audito, yavno krushkata i samiyat reflektor sa edno, i kogato izgori, tryabva celiyat reflektor da smenyash...

moite na Suprata deto gi mahnah (US spesifikaciyata) sa tochno taka far kato tozi na Bosch, samo deto ima otzad 3-te |_| na samata krushka, koyato e otvutre... toest izgori li tya, smenyash celiyat far, ama veche ne sum taka, tiya evroto sa si s H4 krushka, i se smenya... biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
i dnes na edin Jaguar, smenih sinite krushki s normalni, shtot picha se oplaka che ot kak di slozil, nishto ne se vizdalo prez noshtta, taka che gledaite ne samo da e guazrsko, ami da moje vse pak da vizdate kakvo stava na putya

mi da ti kaja chestno mi e malko matna india s tez krushki, nesto mnogo vidove sa. tova koeto znam e che sa HID(high intensity discharge), i koeto znam za moite e che rabotiat na niakolko hiliadi volta(nad 10K volta). za Xenon ne znam, no bih predpolojil che bash s tova sa palni i za tova sa i sini. predpolagam che rabotiat na principa na TV kineskop, t.e. niamat jica v tiah, ami dva elektroda(anod i katod mai se kazvaha) i mejdu tiah gas(predpolagam che Xenon), kat podadesh naprejenie i gazta svetva.
->