diferenciali
-
diferenciali
zdraveite, imam slednia problem i mnogo shte se radvam ako niakoi mi pomogne. pritezhavam TOYOTA Lite-Ace 1.5 benzin s povreden diferencial . na skoro namerih diferencial ot 1.8 dizel , ne namiram danni dali sa vzaimozameniaemi ili ne . Blagodaria predvaritelno na vsichki.
-
- Получена благодарност: 3 пъти
...
тоjotite имат нитована плочка при коша на мотора,,там са вписани модела на двигателя,скоросттите ,типа-диф,,дори излиза и предавателното число...
предполагампредавателното число не т еинтересува толко ,колкото типа...
мисля че ти си с F- серията 7.5" диф,,,намери серийте на двата дифа- и виж дали са еднакви.
мисля че еднаквите серий дифове са взаймозаменяеми, без разлика от годините,,,или поне стават е минимално напасваненезависимо от типа мост....пример лексус ис200 е пак с ф-серията,,,които съм писал с хора ,които са го напасвали на цял мост кат твоя.
информацията е непотвърдена и е просто идеяи насока.
http://members.iinet.net.au/~stepho/diff.htm
предполагампредавателното число не т еинтересува толко ,колкото типа...
мисля че ти си с F- серията 7.5" диф,,,намери серийте на двата дифа- и виж дали са еднакви.
мисля че еднаквите серий дифове са взаймозаменяеми, без разлика от годините,,,или поне стават е минимално напасваненезависимо от типа мост....пример лексус ис200 е пак с ф-серията,,,които съм писал с хора ,които са го напасвали на цял мост кат твоя.
информацията е непотвърдена и е просто идеяи насока.
http://members.iinet.net.au/~stepho/diff.htm
-
- Получена благодарност: 38 пъти
Rudolf, с цялото ми уважение към броя постове които имаш,какво може да напасваш в един диференциал? В случая май става дума да се закърпи автомобила за още някой и друг километър а не да се конструира наново.А пък IS200 и Lite ace нямат нищо общо като конструкция.Ако фланеца към кардана е същия и закрепването към корпуса на задния мост,което може да се види без разглобяване,то единственото неизвестно е дали ще влязат полуоските в планетните колела.
не се притеснявай,аз не разбирам много от коли,постовете са ми предимнио в оффтопик:)мехаННика написа:....
ми под счупен диференциал-разбирам-дифф касетата,която много не я брига типа конструкция на задното окачване.
(проучването ми беше по повод на това че търсех цял заден мост(лайф,солид) за моято ае86,,,и шпер касети за него-едно от предложенията беше именно мост от литайс с шперкасета от лекус)
има случей когато дифф касета от преден мост се ползва при приложения за задно предаване...(имаше предложения за цял мост от волво 240 с шпер дана 40 от предния мост на джееп)--смътно по спомен.
а дадох пример за ис200,защото някой нови коли се срещат почесто и по евтино на части....примерно скорости за ис200 можеш да намериш по евтино от за моето ае86 от 1985та....и има поне 5 ис200 на части,.
затова писах че давам насока и не съм запознат...