Отново за лампичката на двигателя!

Tara

Отново за лампичката на двигателя!

Мнение от Tara » 09 Яну 2011 14:10

Здравейте, знам че темата вече е обсъждана един път, но искам и аз да питам. Така моята тойота е Корола 2003 VVTI, купих я на старо преди няколко дена и тогава не светеше тази лампа след като я регистрирах и т.н. все че светна водих я на майстор за смяна на масла филтри и т.н., който не ми смени свещите защто каза че са новички и няма нужда. После пак светеше лампата, дадох я на един познат да ми я закара на диагностика , но в не можа да мине в тойота, защто били мн. ангажирани и ходил в някъв гараж та там му обяснили че изписва кода на свещите, но щом не било от тях можело и от горивото, ако е старо. Като я купих колата беше с почти пълен резервоар и не се знае колко време е стояла така, Та въпроса ми е възможно ли е да свети от горивото? И аз пак ислам да ида на диагностика в Тойота, но ако не ме приемат може ли да ми кажете някой друг надежден сервиз в София, в който да правят такава диагностика. И между другото колата пали още от първи път нямам проблеми сутрин със запалването и после с вървенето, но тази лампичка ме побърква. На 17-ти и ми предстои дълго пътуване с нея и трябва да съм сигурна, че няма да остана на пътя с колата . Благодаря Ви предварително за отговорите!

Аватар
Akima
Автомобил: Altezza
Благодарил/а: 97 пъти
Получена  благодарност: 177 пъти

Мнение от Akima » 09 Яну 2011 15:38

Тържеството на разума се състои в това да живееш в мир с тези,които нямат разум.
Изображение
Непрочетените книги умеят да си отмъщават.
Особено добре това се отдава на "Наказателен кодекс" и "Ръководство за употреба на верижен трион".

Аватар
Raya
Благодарил/а: 1 път
Получена  благодарност: 2 пъти

Re: Отново за лампичката на двигателя!

Мнение от Raya » 09 Яну 2011 16:42

Tara написа:..трябва да съм сигурна, че няма да остана на пътя с колата . ..!
И мен тази лампичка ме притеснява по същата причина, въпреки, че много хора с години си карат така.

При мен беше от горивото. Нека да ти изтрият грешката, изхарчи сегашния бензин и после пълни със 100 октана. Ако и с този бензин ти светне (въпреки, че при мен веднъж светна, след като го изконсумирах заредих ново и само изгасна), тогава ще ти кажат катализатора заминал :).

п.с. колата бензинова ли?

nowyaris

Мнение от nowyaris » 09 Яну 2011 18:16

Рая,направо са издъни с тоз въпрос.

Аватар
Raya
Благодарил/а: 1 път

Мнение от Raya » 09 Яну 2011 18:36

Защо? (не се боя от издънки, на русите простено им biggrin.gif )
Дамата пише "гориво", дизелите не ги познавам и не се интересувам от тях, затова и не знам със VVTI ли са или друго.

nowyaris

Мнение от nowyaris » 09 Яну 2011 19:20

Прощавай,изобщо не ми хрумна подобна постановка на въпроса-явно с годините начина ми на мислене започва да се ограничава :thumbsup:

Tara

Мнение от Tara » 09 Яну 2011 21:31

Да, бензин е.

Публикувай отговор