Препоръки за нов Рав4
-
Препоръки за нов Рав4
Здравейте,колеги
Смятам да си взема нов Рав 4-бензинов 170 кс от фейслифта 2010 г
Някакво мнение за този СУВ да ми дадете?
Проблеми или особености като ще се ползва предимно за шосейно каране.
Благодаря предварително
Благодаря предварително
- jim_beam
- Автомобил: Honda HR-V RU
- Благодарил/а: 11 пъти
- Получена благодарност: 6 пъти
- Обратна връзка:
надали ще има много мнения за това изпълнение,твърде ново е.мога да кажа единствено,че ако е този с безстепенен автомат CVT бил разкошен,много го хвалят немците!при бензиновите така или иначе отдавна не са чували за проблеми,няма да е много лош избор! 

Последно промяна от jim_beam на 06 Яну 2011 13:35, променено общо 1 път.
-
- Me4oKyX
- Получена благодарност: 1 път
- Обратна връзка:
Карах точно бензинката, автоматика, безстепенен - МНОГО пъргав, много еластичен, много по-комфортен от преди фейслифта..... Скоростната кутия просто ми взе акъла - не усещаш придърпване, няма тласъци - просто перфектна. Возията е доста приятна, като Королата, стабилен е като старата муцуна, като същевременно е МНОГО по-безшумен. Ускорение, доускорение - нямам забележки, а съм чист дизелов фен - всеки знае laugh.gif Новия бензин просто няма забележки, но горещо препоръчвам автомата - удоволствието с него е на МАХ в този РАВ4. Няма да сбъркаш с бензинката, ако караш по 10-20хил.км или просто не те радват дизелаците. Гори прилично - от 7 до 10, според мераците, но с автомата и тишината и меката возия, просто те предразполага да го галиш.... Дори фаровете са му оправили, спрямо стария, но пак си искат ксенон
Светят доста по-добре 

-
-
М-м-м т'ва ми е мерака. Да заменя Авенсиса за една Равка 4, автомат.
Бях питал май накъде из някоя тема, но как ли биха оценили Авенсиса (фейслифт,2009,изпълнение лъксъри). Няма още 2 г (чак юни) и е на около 17К. Купих го на примоция за 41К (добавих му парктроник+алармата). Смея да твърдя, че е като нов а кожения салон още няма бръчки biggrin.gif .
Шегата настрана ама нещо като мине година-две и ме досърбява ... и се
за смяна, макар че жената
и дума не дава да се продума. А ми се падна и наовогодишен късме "нова кола" biggrin.gif
Колега, ако имаш парите и мерака. Мятай се !
Апропо, преди да взема авенсиса ми предлагаха на 40К и 3 години една равка автомат от ТМ. Слънце ! За 29К ама аз ахмак. Докато се назлъндисам .....
Бях питал май накъде из някоя тема, но как ли биха оценили Авенсиса (фейслифт,2009,изпълнение лъксъри). Няма още 2 г (чак юни) и е на около 17К. Купих го на примоция за 41К (добавих му парктроник+алармата). Смея да твърдя, че е като нов а кожения салон още няма бръчки biggrin.gif .
Шегата настрана ама нещо като мине година-две и ме досърбява ... и се

Колега, ако имаш парите и мерака. Мятай се !
Апропо, преди да взема авенсиса ми предлагаха на 40К и 3 години една равка автомат от ТМ. Слънце ! За 29К ама аз ахмак. Докато се назлъндисам .....
-
Хм. По-зле ли вози от Мазда трибют ? (имам отлични впечатления, макар и малко шумничка и мудна) или от Рекстън ? Говорим за дълга база. Все си мисля, че по-скоро Равката влиза в класа на "паркетниците" и/или е сравнима с CRV на Хонда ?!?jim_beam написа:ако се повозиш малко на рава след като си слязъл от авенсиса ще размислиш бързо,бъбреците ти ще го усетят по-скоро.за това винаги първо тест и после мъдри решения,според зависи!но рава си има други предимства.
- Rudy
Ако искаш да смениш ръчни за автоматик е ОК, ама равката е като детска играчка сравнена с авенсиса. Екстрите и двигателите с еднакви, но усещането и возията не са. Авенсиса е европейската лимузина на Тойота (за съжаление тук не се продава Камри), виж крузер е друго нещо.scorpion написа:М-м-м т'ва ми е мерака. Да заменя Авенсиса за една Равка 4, автомат...

Re: Препоръки за нов Рав4
Здравей колега. В момента карам точно такава Рав-ка, само че не е 170кс, а 158. Какво точно искаш да разбереш по специално за нея. Моята я закупих през Август и вече имам достатъчно опит с нея (8500 км и навъртях досега). Иначе като цяло е много добър СУВ за цената си, скоростната кутия е малко странна ако си слезнал от конвенционална автоматична скоростна кутия. Добре вози, малко твърдо.georgadams написа:Здравейте,колеги
Благодаря предварително
Toyota Rav 4 2010 2.0L CVT Executive
- Akima
- Автомобил: Altezza
- Благодарил/а: 97 пъти
- Получена благодарност: 177 пъти
Накратко за CVT - http://auto.howstuffworks.com/cvt.htm
Видео - http://www.youtube.com/watch?v=8VYPsrOyIdw
С две думи - кутия мечта!
Видео - http://www.youtube.com/watch?v=8VYPsrOyIdw
С две думи - кутия мечта!