-
getko
Мнение
от getko » 05 Яну 2011 22:40
Здравейте колеги

Бях чул,от познат,че карето на волана можело да се замени с каре от лада

Не разбирам,ама хич,затова питам тук

Възможно ли е?

става въпрос за карина от 96г. 2.0GLi E
getko
-
Bass_Man
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 1 път
Мнение
от Bass_Man » 05 Яну 2011 23:44
Ами отиди до магазин на Лада и го виж това каре дали е същото на външен вид .
Bass_Man
-
мехаННика
- Получена благодарност: 38 пъти
Мнение
от мехаННика » 06 Яну 2011 01:18
И след като го видиш го измери ,най добре става с шублер и след това трябва да намериш кой да го монтира ,но такъв който да поеме отговорността,защото ако ти откажат спирачките може да спреш в нечия задница но ако ти блокира волана може да спреш в някоя спирка с ученици в 7 ми клас
мехаННика
-
Златин
Мнение
от Златин » 06 Яну 2011 07:52
Сменял съм на стара корола, има такива карета, но ХИЧ НЕ МИ ХАРЕСА КАК ГО НАПРАВИХ АЗ. Проблема е с контрирането на карето в корпуса. Според мен е по-добре да се търси комплект, дори да е скъп.
Златин
-
the_rider
Мнение
от the_rider » 07 Яну 2011 20:50
Аз немога да разбера що някой който хал хабер си няма по дадена тема дава "компетентни" мнеия
Това каре се сменя елементарно, струва 20-30 лв. и се продава на мого места. Аз съм купувал някъде по Раковска в София - в частта към Козлодуй. Отхлабва се болта отвътре и този отвън/над рейката/ . Карето се нахлузва навътре докато излезе от шлиците на рейката, след това се сгъва и се вади навън. Сглобяването по обратния път . Внимавай само като го зацепваш да ти съвпаднат шлиците че иначе ще ти е накриво волана, за целта може да си отбележиш първоначалното положение с бяла боичка.
the_rider
-
мехаННика
- Получена благодарност: 38 пъти
Мнение
от мехаННика » 08 Яну 2011 21:51
Леко де Райдър,като гледам какво обясняваш май ти не си разбрал за какво става дума.Всеки който е сменявал каре на кардан може да смени "кръстачката" на кормилния вал,ама не всеки може да гарантира резултата.Аз също съм сменявал на собствена кола и даже пича още я кара,но не бих се захванал за друг или за пари.
мехаННика
-
mafiota
Мнение
от mafiota » 08 Яну 2011 22:35
getko написа:Здравейте колеги

Бях чул,от познат,че карето на волана можело да се замени с каре от лада

Не разбирам,ама хич,затова питам тук

Възможно ли е?

става въпрос за карина от 96г. 2.0GLi E
Явно не става, щото съм чел по руските форуми точно тема за това каре, и никъде не се споменава , че може да се направи замяна (хората слагат оригинално), например както релето на алтернатора.
mafiota
-
Златин
Мнение
от Златин » 11 Яну 2011 08:05
Хубаво е колегата, който казва, че ги има по 30 лв. да каже читави ли са, защото аз не съм намирал комплекти на тази цена. Кръстачката за гореспомената корола беше окола 15 лева. Срува ми се, че има грешка, ама да не давам повече компетентни мнения.
Златин