Въпрос за RAV4 2004г?
Въпрос за RAV4 2004г?
Здравейте колеги!
На някои места четох че след края на 2003 година ESP и тракшън контрол присъстват дори и в базовите модели на на RAV4 с автоматична скоростна кутия? Имат ли наистина тези ситеми, и ако да, дали имат някаква лампичка на таблото която да показва тяхното наличие? Въпросът ми е , защото на полувината обяви за тези модели 2004г пише че имат системите, а на другите не!!! А и дали модели от 2001 до 2003 имат и как може да се разбере.
БЛАГОДАРЯ ВИ ПРЕДВАРИТЕЛНО!!!
На някои места четох че след края на 2003 година ESP и тракшън контрол присъстват дори и в базовите модели на на RAV4 с автоматична скоростна кутия? Имат ли наистина тези ситеми, и ако да, дали имат някаква лампичка на таблото която да показва тяхното наличие? Въпросът ми е , защото на полувината обяви за тези модели 2004г пише че имат системите, а на другите не!!! А и дали модели от 2001 до 2003 имат и как може да се разбере.
БЛАГОДАРЯ ВИ ПРЕДВАРИТЕЛНО!!!
Мда, много кофтиshoker написа:Това за бутона не е сигурно. Новия РАВ например има бутон чак след фейслифта от края на 2009г. Преди това системите си ги има, но няма как да се изключат ако иска шофьора.
А иначе за тркшъна има жълта лампичка на таблото, би трябвало като дадеш контакт да светне заедно с другите за масло и т.н. и съотертно да изгасне като запалиш. А най-лесно може да разбереш дали имаш такава система точно сега като е заледено. Намираш си някъде заледен или хлъзгав участък, раздаваш газ докато започне да поднася, в стил ''аз тая книжка съм я намерил на пътя'' и ще усетиш как въпросния тракшън контрол се намесва + светва /или мига/ жълта лампа на таблото
Пачо Кардана - Президент !!!
Така е. Почти съм сигурен че няма бутон за изключване, но незная дали изобщо има някаква лампа по таблото да показва че има. И дали може изобщо и лампичка да няма пък системите да са в наличност, че не съм сигурен, когато започна да обикалям за автомобила да ми дават да се изнасям на ръчка за да пробвам какво има и какво не!shoker написа:Това за бутона не е сигурно. Новия РАВ например има бутон чак след фейслифта от края на 2009г. Преди това системите си ги има, но няма как да се изключат ако иска шофьора.
-
- Получена благодарност: 38 пъти
Ами приятелю,обявите са такива защото тъпите джамбази си мислят че като изредиш латиницата напред и назад и по лесно ще намерят купувач и май са прави съдейки по дискусията тук.ESP е електронна стабилизираща програма на друга марка ,при Тойота се нарича TRC и РАВ от тези години за които питаш няма такава система.
- Kiki
- Автомобил: РАВ 4 ХА 30
- Благодарил/а: 4 пъти
- Получена благодарност: 14 пъти
Да, моята е 2004г и има VSC и TRC.formatter написа:Зная че ESP e за други марки а при Toyota e VSC , но по чуждите сайтове пише , че при моделите от края на 2003г началото на 2004 има и тракшън и VSC. Та затова въпроса ми е дали има някаква индикация по таблото , и затова моля колеги с модели от 2004г да споделят малко информация
За тракшън контрола има копче с което може да се изключва и когато го изключиш, на таблото светва индикация - TRC OFF
Това, обаче е на Авинсис 2004 Д4Д. Предполагам, че и на РАВ 4 е така.
За разлика от главата, коремът казва кога е празен!
Докато четох по другите сайтове разбрах следното:
VSC i TRC има на модели от 2004г.
Ако са налични има лампички по таблото които светят като се даде на контакт и после загасват, но няма копче за изключване на тракшъна.
Има модели на които има копче за тракшъна , но те не са 4х4.
Това разбрах аз, ако някой попадне на друга информация нека да сподели
VSC i TRC има на модели от 2004г.
Ако са налични има лампички по таблото които светят като се даде на контакт и после загасват, но няма копче за изключване на тракшъна.
Има модели на които има копче за тракшъна , но те не са 4х4.
Това разбрах аз, ако някой попадне на друга информация нека да сподели
- jim_beam
- Автомобил: Honda HR-V RU
- Благодарил/а: 11 пъти
- Получена благодарност: 6 пъти
- Обратна връзка:
така е,моя е 2007 има системите,но няма копче за изключване.така че най-вероятно и при 4.2 няма!ако има VSC TRC на контакт трябва да светнат на таблото!има обаче възможност за изключването им по определен начин,ако някой се интересува ще изровя инфото при немците!shoker написа:Това за бутона не е сигурно. Новия РАВ например има бутон чак след фейслифта от края на 2009г. Преди това системите си ги има, но няма как да се изключат ако иска шофьора.
- Kiki
- Автомобил: РАВ 4 ХА 30
- Благодарил/а: 4 пъти
- Получена благодарност: 14 пъти
Да, има лампички на таблото, които светят когато се даде на контакт и после загасват, но има и копче за изключване на TRC.formatter написа:Ако са налични има лампички по таблото които светят като се даде на контакт и после загасват, но няма копче за изключване на тракшъна.
Пак казвам, че все пак това не е на РАВ, а на Авенсис 2.0 Д4Д 2004г.
За разлика от главата, коремът казва кога е празен!
- jim_beam
- Автомобил: Honda HR-V RU
- Благодарил/а: 11 пъти
- Получена благодарност: 6 пъти
- Обратна връзка:
Akima написа:Най-вероятно с бушон или с компютър - ама какъв е смисъла да изключваш контрол на стабилността?
не,по друг начин става:
http://www.rav4faq.kerkerinck.de/xa2/ti ... en_D4D.pdf
смисъла е ако искаш да въртиш гуми за кеф на някой лед или сняг,за да не те спират тия системи!но аз го правя и така,само дето трябва да съм на 1-ва,иначе ме забива и не става.