Какъв шофьор сте?
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 364 пъти
Установих, че съм много спокоен шофьор - днес приближавам кръстовище, спирам на стопа съвсееем леко подавайки муцуната напред защото един джип е спрял на тротоара и ми пречи на видимостта...
В следващия момент се оказа че има много трафик по булеварда, в който искам да се включа - и така си седя и чакам, докато юнака с джипа прави умела маневра на заден ход и ми обърса задната броня по допирателната biggrin.gif
Смъкна мръсотията и малко от боята...
Блокирах го (то нямаше и къде да ходи де) докато огледам щетите. Юнака с джипа (около 50г) почна да му се стъжнява, защото запушвах една много натоварена малка уличка и се събраха около 20 автомобила докато спокойно си правех огледа...
Помислих си колко време ще загубя да пишем протоколи след което ходене до КАТ за заверка и т.н.
Погледнах тъжния поглед на собственика на джипа, и ми мина яда - пуснах го да си ходи по живо по здраво laugh.gif
Дали празниците са ме размекнали - не знам laugh.gif
В следващия момент се оказа че има много трафик по булеварда, в който искам да се включа - и така си седя и чакам, докато юнака с джипа прави умела маневра на заден ход и ми обърса задната броня по допирателната biggrin.gif
Смъкна мръсотията и малко от боята...
Блокирах го (то нямаше и къде да ходи де) докато огледам щетите. Юнака с джипа (около 50г) почна да му се стъжнява, защото запушвах една много натоварена малка уличка и се събраха около 20 автомобила докато спокойно си правех огледа...
Помислих си колко време ще загубя да пишем протоколи след което ходене до КАТ за заверка и т.н.
Погледнах тъжния поглед на собственика на джипа, и ми мина яда - пуснах го да си ходи по живо по здраво laugh.gif
Дали празниците са ме размекнали - не знам laugh.gif
Последно промяна от slowtraveler на 04 Яну 2011 17:56, променено общо 1 път.
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
- didak
- Благодарил/а: 3 пъти
- Получена благодарност: 2 пъти
Има и по-странни случаи.
Обажда ми се непознат и ми казва, че снощи ми е забърсал бронята докато колата стои пред офиса
Аз не съм го видял, защото беше зима /преди две години/, нощем, студ, киша....
Бях изнендадан и се разбрахме да огледам колата и да се чуем.
Беше леко жулнато, платиха ми по експертна оценка толкова, колкото ми взе бояджията.
После му звъннах, че всичко е ОК.
Обажда ми се непознат и ми казва, че снощи ми е забърсал бронята докато колата стои пред офиса

Аз не съм го видял, защото беше зима /преди две години/, нощем, студ, киша....
Бях изнендадан и се разбрахме да огледам колата и да се чуем.
Беше леко жулнато, платиха ми по експертна оценка толкова, колкото ми взе бояджията.
После му звъннах, че всичко е ОК.
Yaris 1,0-1999->Yaris 1,3-2009->Yaris 1,33-2009
- slowtraveler
Първо 'бавното мислене' бе около 1 минута - просто уличката е много натоварена, та затова се събраха около 20 автомобила...Raya написа:Ти направи задръстване от 20 коли и после ей-така си тръгна??!!!![]()
Това не е спокойствие, а бавно мислене или убиване на свободното време.
п.с. Защо правите заверки на протоколите? Застрахователите при вас не ли ги приемат без заверка?
А това време ми бе достатъчно да оценя пораженията и да преценя, че няма нужда да си губя времето....
Какво трябваше да направя? Да му счупя главата? Или пък да остана да чакам КАТ или да пиша протокол? Предпочетох по-ефективната развръзка - напомних му да внимава как и къде кара (малко стана като пожелание към кривоглед: ако не можеш да гледаш къде караш - карай натам, накъдето гледаш) след което му пожелах лек път laugh.gif
За протокола - така съм чувал, че някои застрахователи искат заверка....
Лично аз не съм имал нужда от нито от протокол, нито от заверката му... laugh.gif
-
- Почетен Администратор
- Получена благодарност: 1 път
- slowtraveler
Нали това казвам - покрай празниците май станах мекушав laugh.gif
Вас като ви домързя да врътнете едни 80км - наложи се сам да се справям с 55-75 градусова (тъкмо почна да ми се поотваря термостата) ракия и мнооого вино...
А поради конструктивна грешка, за разлика от белия дроб, бъбреците, и други анатомични агрегати, то черния дроб е само един....
Вас като ви домързя да врътнете едни 80км - наложи се сам да се справям с 55-75 градусова (тъкмо почна да ми се поотваря термостата) ракия и мнооого вино...
А поради конструктивна грешка, за разлика от белия дроб, бъбреците, и други анатомични агрегати, то черния дроб е само един....
- zi_zi_top
- Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 33 пъти
За сметка на това черния дроб е с огроомни регенераторни възможности. Още древните гърци са ги описали в мита за Прометей, на който орела всеки ден му е ял от черния дроб, а на другия ден Прометей отново е можел да пие biggrin.gif , а орела отново е имал мезе.
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
-
- Получена благодарност: 2 пъти
Аз пък докато пушех бях с три черни дроба-конструктора съвсем я бе оплескал.Ама пък носех на пиене доста повече.Иначе ако бях аз: на джипарата номера,сверка на адреса и на сутринта отзад"4x4" = 16-вярно еslowtraveler написа:Нали това казвам - покрай празниците май станах мекушав laugh.gif

- slowtraveler
Явно по това се различаваме...
Какво е виновна вещта (в случая джип), че шофьора се е разсеял...
Пък и като го видях как се бе спекъл (ами може мадамата до него да не е била жена му) реших да направя добро дело laugh.gif
Какво е виновна вещта (в случая джип), че шофьора се е разсеял...
Пък и като го видях как се бе спекъл (ами може мадамата до него да не е била жена му) реших да направя добро дело laugh.gif
- zi_zi_top
- Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 33 пъти
Ама тоя си е бил направо изпържен! Ти си изхвърлил рибата от тигана в морето...slowtraveler написа:...Пък и като го видях как се бе спекъл (ами може мадамата до него да не е била жена му) ... laugh.gif

Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.