Може не веднага да решаваш. Ако им кажеш сервиз, но без да назоваваш кой, след като решиш какво да правиш отиваш и уточняваш, и тогава вече дават ход на щетата (също от практиката го разбрах, колкото повече "глупави" въпроси задаваш, толкова повече разбираш).hyankov написа:..
Решението, базирано на тази 'богата' информация трябваше да се вземе на място, веднага. ..:
Челно стъкло и КАСКО
- Raya
- Благодарил/а: 1 път
- Получена благодарност: 2 пъти
И аз стигнах до подобен извод. Казах им че ще ходя в Кобра, но сега ми се струва че ще им се обадя по телефона да им кажа да превеждат парите. Ще ме овътрят с 1000 лв, но не ми се иска да слагам някакъв боклук който ще ми тече, ще ми шуми, ще блести, изкривява образа и т.н. екстри типични за Кобра.Raya написа:Може не веднага да решаваш. Ако им кажеш сервиз, но без да назоваваш кой, след като решиш какво да правиш отиваш и уточняваш, и тогава вече дават ход на щетата (също от практиката го разбрах, колкото повече "глупави" въпроси задаваш, толкова повече разбираш).hyankov написа:..
Решението, базирано на тази 'богата' информация трябваше да се вземе на място, веднага. ..:
Subaru Impreza III Hatchback (2009) - 2.0R MT, 150 hp
Toyota Avensis (2000) - 2.0 D-4D (личен рекорд - 4.1л/100км) - SOLD
Toyota Corolla LE (2000) - 1.8, 125 hp - SOLD
- Kiki
- Автомобил: РАВ 4 ХА 30
- Благодарил/а: 4 пъти
- Получена благодарност: 14 пъти
За тази година си направих каското с опция за ползване на оторизиран сервиз, което я оскъпи с 156 лева, но реших да ги дам, пък дано не се налага.gh0s7r1d3r написа:Няма да ти разрешат да ползваш ТМ Ауто, уверявам те.
Така, че може да се ползва отор. сервиз, но не знам дали при всички зазтрахователи я има тази опция.

Не попитах дали за всички коли може да прави това.
В момента на застраховката Авенсиса беше на 5 години и половина.
Последно промяна от Kiki на 03 Яну 2011 11:33, променено общо 1 път.
За разлика от главата, коремът казва кога е празен!
Аз ако знаех че има такава опция, щях да я приема веднага. Но отново Армеец се проявиха като пълни некъдърници и никой не ми каза.Kiki написа:За тази година си направих каското с опция за ползване на оторизиран сервиз, което я оскъпи с 156 лева, но реших да ги дам, пък дано не се налага.gh0s7r1d3r написа:Няма да ти разрешат да ползваш ТМ Ауто, уверявам те.
Така, че може да се ползва отор. сервиз, но не знам дали при всички зазтрахователи я има тази опция.
Off topic - предния път когато ми правиха анекс към съществуващия договор на предния собственик, никой от тях не се сети да ми каже че този договор е невалиден, защото не е платена втората вноска. Следователно месец по-късно когато ми одраха колата, нямах КАСКО.
Армеец = кретени, това е моето лично мнение.
- Kiki
- Автомобил: РАВ 4 ХА 30
- Благодарил/а: 4 пъти
- Получена благодарност: 14 пъти
Hyankov, аз съм застраховал колата в ДЗИ.
Не знам в Армеец дали я има тази опция!?
Като редовен техен клиент ми направиха и 207 лв бонус, който обаче ще трябва да платя при евентуална щета, ако искам да ми я поемат.
Както писа Рая, трябва да си настоятелен и много любопитен и да им теглиш думите от устата, ако искаш да ти обяснят цялата ситуация при сключване на сделката.
Не знам в Армеец дали я има тази опция!?

Като редовен техен клиент ми направиха и 207 лв бонус, който обаче ще трябва да платя при евентуална щета, ако искам да ми я поемат.
Както писа Рая, трябва да си настоятелен и много любопитен и да им теглиш думите от устата, ако искаш да ти обяснят цялата ситуация при сключване на сделката.
За разлика от главата, коремът казва кога е празен!
- jim_beam
- Автомобил: Honda HR-V RU
- Благодарил/а: 11 пъти
- Получена благодарност: 6 пъти
- Обратна връзка:
да, и много вероятно е да има малко компетентни.но това им е бизнеса на застрахователите,наложи ли се те да плащат ще се пробват винаги да те изпържат.
дойде ми една идея,която съм правил нееднократно,макар и не в бг: защо не опиташ въпреки всичко да ти сменят стъклото с оригинално в някой сервиз,като този да си завиши максимално работата,а ти се договориш с тях те да поемат част от цената,която няма да покрие застрахователя?
варианта да вземеш парите със сигурност ще е по-лошия,защото тогава най-вероятно ще се опитат да ти дадат жълти стинки,понеже и работата няма да я включат.
има и един друг вариант,ако много си им сърдит,да се абонираш за тия кобра и 1х месечно да ти сменят стъклото с тяхното,нали тогава не трябва нищо да доплащаш.да ги пробваш до кога ще им издържат нервите тия от цска или как там бяха.
дойде ми една идея,която съм правил нееднократно,макар и не в бг: защо не опиташ въпреки всичко да ти сменят стъклото с оригинално в някой сервиз,като този да си завиши максимално работата,а ти се договориш с тях те да поемат част от цената,която няма да покрие застрахователя?
варианта да вземеш парите със сигурност ще е по-лошия,защото тогава най-вероятно ще се опитат да ти дадат жълти стинки,понеже и работата няма да я включат.
има и един друг вариант,ако много си им сърдит,да се абонираш за тия кобра и 1х месечно да ти сменят стъклото с тяхното,нали тогава не трябва нищо да доплащаш.да ги пробваш до кога ще им издържат нервите тия от цска или как там бяха.

Четох темата от началото още, и чаках развръзката. Честно казано и за миг не си преставих как ще ти сложат оригинално стъкло. Нямаше шанс още от самото начало. Можеби в твоя случай бих избрал експертна оценка и после да си търся оригинално от тук (форума)... белким излезе по евтино от ТМ и се вътриш с едни 500-600лв вместо с 1000.
P.S. И аз го направих тоя номер с доплащането в ДЗИ за официален сервиз след 5-тата година.
P.S. И аз го направих тоя номер с доплащането в ДЗИ за официален сервиз след 5-тата година.
Последно промяна от digitalpr на 03 Яну 2011 13:14, променено общо 2 пъти.
Avensis II 2005 1.8VVT-i SOL
Застрахователи = "Всички са маскари" е по-скоро моето мнение.. Но всъщност това им е работата.. Да ти вземат парите, пък ако може нищо да не ти платят е най-добре за тях..hyankov написа:Аз ако знаех че има такава опция, щях да я приема веднага. Но отново Армеец се проявиха като пълни некъдърници и никой не ми каза.
Off topic - предния път когато ми правиха анекс към съществуващия договор на предния собственик, никой от тях не се сети да ми каже че този договор е невалиден, защото не е платена втората вноска. Следователно месец по-късно когато ми одраха колата, нямах КАСКО.
Армеец = кретени, това е моето лично мнение.
Според мен най-важно е да ти е добър брокера, а не застрахователя.. Щото и аз мога да се науча да пиша и отчитам полици за 2 дена, но въпроса е като стане зора и ми звъннат да мога да дам акъл къде, какво и как.. А повечето брокери са 3та и 5та ръка посредници и не са чели полиците от край до край, пък какво да говорим за "клаузи" "вратички", "покритие" и т.н.
И аз имах същия случай със смяна на собствеността, но тогава в момента на издаването на "добавъка" ми се каза - отивай на нов оглед, защото все едно нямаш каско..
Просто, както каза по-горе Raya човек наистина трябва да се прави на тъп и да ги пита постоянно за каквото се сети, даже и да повтаря въпроса ако се налага, иначе става мазало сещате се за кой...
Kiki написа: Не знам в Армеец дали я има тази опция!?
Има я, но до 7-мата година, после не става с доплащане за "оторизиран сервиз"... Всъщност това със седмата година май важи за повечето застрахователи...
2007 Yaris Sedan, 1,5 VVTi, 1NZFE
Ами първия път и аз така направих.. и боядисването на детайл, който струва 350-400 лв. ми го таксуваха 124 лв. по експертна оценка..digitalpr написа:Може би в твоя случай бих избрал експертна оценка ...
hyankov експертна оценка, експертна оценка.. но изчакай да видиш какво ще ти излезе като сума.. после с молба до Армеец може пак да се откажеш и да си избереш доверен сервиз (проверено)

2007 Yaris Sedan, 1,5 VVTi, 1NZFE
Аз не знам просто какво да кажа в момента, освен че се чувствам ужасно изигран и прецакан от застрахователя си. Бих ги описал с всички думи които ми идват в момента на ум, но няма смисъл.
Значи могат да ми взимат 550 лв на година за застраховка и да ми оценяват колата на 7300 лв, но като стане време да плащат - "ааа, много е стара колата ти, не може оригинални части да слагаме".
Колкото до Кобра - не е редно да ги коментирам тъй като (още) не съм им бил клиент, но по това което чета за тях, тези са някаква циркова трупа.
Значи могат да ми взимат 550 лв на година за застраховка и да ми оценяват колата на 7300 лв, но като стане време да плащат - "ааа, много е стара колата ти, не може оригинални части да слагаме".
Колкото до Кобра - не е редно да ги коментирам тъй като (още) не съм им бил клиент, но по това което чета за тях, тези са някаква циркова трупа.

Това е ясно, но пък е по-добре някакви пари да му дадат, отколкото да му сложат стъкло което ще криви и ще го дразни всеки път когато шофира.ncuxonam написа:Ами първия път и аз така направих.. и боядисването на детайл, който струва 350-400 лв. ми го таксуваха 124 лв. по експертна оценка..
Има ли начин да се разбере предварително колко пари ще ти дадат за екпертна оценка? Някой да го изчисли предварително?
Дадох доста пари за кола която ми харесва и съм от хората които обичат да си пазят нещата и да ги поддържат в тип-топ форма. Яд ме е че някакви мърлячи стиснати ще ми казват какво стъкло да си сложа на колата. Тези китайски боклуци които монтират в Кобра, имат реална стойност от 4-5 лв. За какво качество говорим тук.digitalpr написа:Това е ясно, но пък е по-добре някакви пари да му дадат, отколкото да му сложат стъкло което ще криви и ще го дразни всеки път когато шофира.ncuxonam написа:Ами първия път и аз така направих.. и боядисването на детайл, който струва 350-400 лв. ми го таксуваха 124 лв. по експертна оценка..
Най-големия резил е че дори след като ми 'изплатят' ремонта, пак ще са на печалба от мен, защото тази сума ще се извади от премията която дължа (4 вноски на година).
E, да кажем че ти така или иначе ще им ги дадеш тия пари. Ако стъклото (било то и Кобра) ще ти струва пожече от тия 500лв, няма да са на печалба. Но... тъжното е, че те принуждават да сложиш боклук, или да се изръсиш сам. Пак питам... дали има вариант да ти се изчисли предварително експертната оценка.
- Rudy
- Получена благодарност: 1 път
Не защитавам застрахователите, ама как очакваш да ти сложат стъкло за 1300 лв. като плащаш премия от 550 лв. на кола за 7300лв.? Искаш ново оригинално стъкло, а твоето е на 10 години? Изхода е нова кола на всеки 3 години - тогава ще ти плащат само за нови чаркове, ама и ти ще плащаш. Това ни чака в България (автоморгата на Европа). biggrin.gifhyankov написа:..Значи могат да ми взимат 550 лв на година за застраховка и да ми оценяват колата на 7300 лв, но като стане време да плащат - "ааа, много е стара колата ти, не може оригинални части да слагаме"...
И айде по ведро, камъка можеше да удари някой по главата, а тези части са дефицитни...

Не, и аз това го питах човек. Не можело да се каже предварително. Ако съм искал експертна оценка, нямало връщане назад, каквото ми дадат на касата след 10 дена, това щяло да бъде. Ай сектир бе шефе, това никъде го няма.digitalpr написа:Пак питам... дали има вариант да ти се изчисли предварително експертната оценка.
Ами това се нарича 'риск'. Те печелят от ограничен риск. Което не означава че трябва мен да еб@т когато има 'събитие'. Колкото до стъклото - поправи ме ако греша, но то няма амортизация. Или ако има амортизация, трябва да е процент. За 10 години не са се появили нито драскотини, нито шупли по оригиналното ми стъкло, точно защото е качествено. Тази витрина дето я лепят в Кобра дали ще издържи 10 години и ако да, на какво ще прилича тогава.Rudy написа:Не защитавам застрахователите, ама как очакваш да ти сложат стъкло за 1300 лв. като плащаш премия от 550 лв. на кола за 7300лв.? Искаш ново оригинално стъкло, а твоето е на 10 години?hyankov написа:..Значи могат да ми взимат 550 лв на година за застраховка и да ми оценяват колата на 7300 лв, но като стане време да плащат - "ааа, много е стара колата ти, не може оригинални части да слагаме"...