Какъв шофьор сте?

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти

Какъв шофьор сте?

Карам бавно,за да ме видят всички.
121
36%
Карам бавно,защото спазвам ППЗДП.
10
3%
Карам бавно,защото ме е страх от КАТ.
4
1%
Карам максимално близо около ограниченията.
64
19%
Карам бързо,щото бързам...
3
1%
Карам както си искам-АЗ съм безсмъртен...
134
40%

Общо гласове: 336

Аватар
Владислав

Какъв шофьор сте?

Мнение от Владислав » 23 Дек 2010 13:31

След вчерашната каскада с десетки автомобили на булевард "Брюксел" ми стана интересно-дали за всичко са виновни водачите на катастрофиралите автомобили, дали атмосферните условия са "виновни", или пак Общината не е Обезмъглила пътя...
Последно промяна от Владислав на 23 Дек 2010 14:17, променено общо 1 път.
Младежи,уважавайте старостта-тя е вашето бъдеще...

Toyota Corolla 2001 VVT-i 1.6

Аватар
SLADURA
Обратна връзка:

Мнение от SLADURA » 23 Дек 2010 13:37

Всеки ден минавам по тоя път ... и ако сутринта кучето не ме беше позабавило - сигурно и аз щях да съм в кюпа с опустошените коли ...
Ето репортажа http://novatv.bg/bg/news/view/11473/201 ... 1%84%D0%B0... на няколко пъти се показва и едно Бяло GT-4 .. цяло целеничко за моя радост .. :)

2ма колеги пострадаха от катастрофата доста сериозно ... единият от тях е карал с около 30/40 .. при ограничение 80 .. и разправя че като е докоснал спирачките и направо е станал пумпал ... а бе ужас ...

Радвам се че се разминах и моя англех хранител не ме е изоставил в тоя момент..
Нямам какво да кажа повече wink.gif
T O Y O T AИзображение

Аватар
heller

Мнение от heller » 23 Дек 2010 14:03

Старая се винаги да спазвам ограниченията и максимално да се съобразявам с пътната обстановка, ако и да ми казват че прекалявам с предпазливостта.
Все пак гаранция - Франция. Винаги ще се намери някой идиот...
Avensis D4D, 2.0, 2000г.

Аватар
ncuxonam

Мнение от ncuxonam » 23 Дек 2010 14:56

heller написа:Старая се винаги да спазвам ограниченията и максимално да се съобразявам с пътната обстановка...
1+ :thumbsup:
2007 Yaris Sedan, 1,5 VVTi, 1NZFE

Аватар
SFINKS

Мнение от SFINKS » 23 Дек 2010 16:03

Вчера на Брюкел беше лед + мъгла +трафик+ прав еднопосочен път . Непобедима комбинация .
Мечтата на тенекеджията и кошмара на застрахователя .
Много хора са катастрофирали на това място през годините .
Не е като да е за първи път .Само че явно всеки път заледяването на моста към Аергора София е нещо ново за тъпанарите в общината .

Много хора се изрепаха и преди да се сетят да сложат светофар на края на моста .... Като почнаха да стават през ден катастрофите тогава сложиха светофар .
ALIENO ARCANUM RP5 / 2018
S 500 , LORINSER / 1996
CLK 55 AMG , CABRIO / 1999
Q7 , 3.0 DIESEL / 2007
COROLLA 1.4 DIESEL / 2007

mirott
Благодарил/а: 18 пъти
Получена  благодарност: 23 пъти

Мнение от mirott » 23 Дек 2010 16:32

SFINKS написа:Вчера на Брюкел беше лед + мъгла +трафик+ прав еднопосочен път . Непобедима комбинация .
Мечтата на тенекеджията и кошмара на застрахователя .
Много хора са катастрофирали на това място през годините .
Не е като да е за първи път .Само че явно всеки път заледяването на моста към Аергора София е нещо ново за тъпанарите в общината .

Много хора се изрепаха и преди да се сетят да сложат светофар на края на моста .... Като почнаха да стават през ден катастрофите тогава сложиха светофар .
Победима е!!!С малко повече разум.Никой не е виновен,за некадърността и лекомислието ни!

Аватар
Владислав

Мнение от Владислав » 23 Дек 2010 16:39

mirott написа:
SFINKS написа:Вчера на Брюкел беше лед + мъгла +трафик+ прав еднопосочен път . Непобедима комбинация...светофар.
Победима е!!!С малко повече разум.Никой не е виновен,за некадърността и лекомислието ни!
+1 :thumbsup:
Младежи,уважавайте старостта-тя е вашето бъдеще...

Toyota Corolla 2001 VVT-i 1.6

Аватар
Bass_Man
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Bass_Man » 24 Дек 2010 02:05

SLADURA написа:Всеки ден минавам по тоя път ... и ако сутринта кучето не ме беше позабавило - сигурно и аз щях да съм в кюпа с опустошените коли ...
Вземи му купи сега на кучето малко лакомства biggrin.gif

BTW: аз карам в зависимост от ситуацията .

nowyaris
Получена  благодарност: 2 пъти

Мнение от nowyaris » 24 Дек 2010 08:06

Аз карам за пари.Гледам да ги изкарвам,а не да ги изхарчвам по време на работния си ден.Обаче особено към края ми пада пердето и колкото душа има МПС-то-газ към дома.Добре че е вечер и милиционерите са се прибрали-иначе кофти за занаята с акт вместо синьото.Оня ден/22.12/от Пазарджик за Ст.Загора на магистралата към 17 часа такава мъгла беше-не е истина.Такова не бях виждал.Нормално е да намалиш скоростта и увеличиш вниманието,инак панаира е голям.

Аватар
Ael
Получена  благодарност: 4 пъти
Обратна връзка:

Мнение от Ael » 26 Дек 2010 12:05

Карам малко по ръба на закона, но винаги се съобразявам с обстановката по пътищата !

Чух за Брюкселското меле по новините. Оня ден бяхме до летището за да вземем едни куфари. В момента в който се качих на моста веднага се сетих за кадрите по телевизията. Направо тръпки ме побиха. Нямаше мъгла а пътя беше само мокър. Въпреки всичко не се разминахме с преживяване. Някъв дядо натварил 5-6 елхи на покрива на жигулката обаче явно не ги вързал както трябва и като духнал вятър и ги разпилял по шосето. Аз карах с 50 в дясна лента, а до мен имаше една лада която се движеше със същата скорост. Ладата имаше около 100м спирачен път като през цялото време се суркаше по асфалта. Спря на 10м след елхите на човека и даже прегази едната. Извода който си направих е че е хубаво е да има човек малко по сигурен автомобил при такива ситуаций може да избегне доста главоболия...Днес са елхи ,утре пешеходци unsure.gif
Изображение1G-FE

Аватар
Vesko
ЗАВИНАГИ С НАС.....
Обратна връзка:

Мнение от Vesko » 26 Дек 2010 12:26

Ael написа:Днес са елхи ,утре пешеходци unsure.gif
Това звучи като пионерско обещание biggrin.gif

По едно време по пътищата мяркат табел с надпис "хххх убити до края на годината по пътищата" (цитата може би не е точен), но винаги ми правеше асоцияция, като предупреждение че сме далече от бройката и трябва да се вземат мерки да се изпълни плана biggrin.gif

Аватар
slowtraveler
Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
Благодарил/а: 341 пъти
Получена  благодарност: 371 пъти

Мнение от slowtraveler » 26 Дек 2010 13:54

Проблема не е само в шофьорите....
Навярно доста хора помнят верижните катастрофи на Аспарухов мост във Варна...
Комбинацията от влажния въздух от морето над канала, ниски температури и стоманена средна секция на моста гарантира заледяване...
Та след поредица катастрофи преди няколко години на общинарите им светна лампичката, и заделиха отделен бюджет за поддържане на това рисково съоръжение...
Сега зимата може на други места да не се чисти, но на моста редовно минава почистваща техника...
Май по едно време бяха казали, че специално за моста закупуват отделен по-скъп препарат против леда, а не пръскат само луга...
И катастрофите рязко спаднаха...
За съжаление катастрофи винаги ще има, но една превантивна мярка по осигуряване на пътя (дали конструктивно или при поддържане) рязко намалява опасността...
Навярно колегите от Варна си спомнят и кръстовището под Метро... Там беше постоянното меле с загинали, защото там е входа в града по стария път за Варна... Та решиха и разшириха кръговото - направиха наистина голямо кръгово кръстовище (може би по-голямо от това в Бяла). Място много, риска - рязко намален... И въпреки това преди месец там се уби един юнак с мерцедес...
Та борбата трябва да е комплексна - и с поправяне и изправяне конструктивни грешки на инфраструктурата, и с повишаване квалификацията на шофьорите, и с добър контрол...
Като контрола не е само 'глобяване', а е по-добре да е 'убеждаване', че трябва да се кара по правилата...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008

Аватар
didak
Благодарил/а: 3 пъти

Мнение от didak » 26 Дек 2010 18:01

Като спомена кръговото на Бяла, дали конструктивно нещата не са измислени добре или това е най-доброто възможно режение при този релеф, но там ПТП-тата не спират.
Yaris 1,0-1999->Yaris 1,3-2009->Yaris 1,33-2009

Аватар
slowtraveler
Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
Благодарил/а: 341 пъти
Получена  благодарност: 371 пъти

Мнение от slowtraveler » 26 Дек 2010 18:05

Ами преди 2 дни минах от там...
Наистина широко кръгово, мигащо, святкащо и т.н....
Но входовете и изходите са малко тесни...
И в комбинация с големия наклон при идване от Русе, явно камионите не могат да се справят...
Чисто конструктивно това съвсем не е добро решение - кръгово със стоп на края на дълъг наклон....
Да го бяха оставили път с предимство, а парите да дадат за естакада или подлез, за да може пътя от Попово да се влее с ускорителна лента...
Тогава и да откажат спирачките на камион, ще влезе с превишена скорост в Бяла, но ще се спре на баира на ОМВ-то...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008

nowyaris

Мнение от nowyaris » 26 Дек 2010 19:35

Идеята е,че и да откажат спирачките,влизаш в тревата.По-миналата седмица един го вадеха от там.А произшествията стават,щото шофьорите спят и не гледат.

Публикувай отговор