искаш да кажеш, че плати нотариални такси все едно купуваш нова кола?mitkoa написа:В случая при мен беше сумата по договора.
За "Хиполизинг"
Не не.На мен не ми изтече договора, погасих предварително.Та в договора за придобиване ( не първоначалния за лизинг, а нов договор ) е записана сумата, която остава + възнаграждението на хипо ( 200 лв) + 2% наказателна лихва.% от това платих на нотариуса.На вас като ви изтече ще платите по застрахователна оценка, защото тя ще е по-голяма от последната ви вноска.
- jim_beam
- Автомобил: Honda HR-V RU
- Благодарил/а: 11 пъти
- Получена благодарност: 6 пъти
- Обратна връзка:
няколко години преди това,малко преди да настъпи кризата на финансовия пазар,група местни политици и банкери успяха чрез фалшифициране на документи да направят големия удар и продадоха банката на BLB от байерн.scorpion написа:Имате предвид Хипо Алпе Адриа Лизинг предполагам.
Предполагам знаете, че миналта година Хипо Алпе Адриа Банк беше купена за 1 евро от Австрийската държава поради фалит (самата банка беше с мажоритарен собственик КомерцБанк). Огромни загуби, измами, далавери. ...!
след това излезе наяве всичко и досега продължават да се съдят с немците.ама нали знаете бай тошо как извади джобовете навън навремето,няма какво да им вземат,те каквото са можали отдавна е закътано в швейцaрия и на други сигурни места.
това което ме учудва е невероятната алчност на чуждите банки в страни като бг,лихвите са в пъти по-високи от зап.европа. на времето,когато се занимавах с търговия с коли след дългогодишен опит в бранша бях открил,че най-големите измамници въобще тук в австрия са: банките,застрахователите и търговците на коли.
та може би и за бг важи това,да не кажа за цял свят.
умната при вземане-даване с банки!

- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 364 пъти
mitkoa, извинявай - не съм ти прочел запитването... Бях малко в преразход...
Радвам се, че си решил въпроса...
При мен направих и друг номер - прехвърлих авансово голяма част от сумата. В смисъл - например вноската ми е била 1000лв месечно.
Преведох 9-10х.лв по същата сметка предходния месец.
Съответно застрахователя ми издаде фактурите за съответните месеци.
Остана ми вноска за 1-2 месеца.
Пуснах молбата за прекратяване на лизинга, и лизингодателя ми преизчисли заплатените до момента суми (заради намалената лихва) и ми каза каква сума трябва да платя. Преведох им я, и практически точно тази последна сума влезе в документите. Но тъй-като няма как едногодишен автомобил да струва 500-600лв, държавните такси ги платих по застрахователна стойност (май бе 8000лв)...
Радвам се, че си решил въпроса...
При мен направих и друг номер - прехвърлих авансово голяма част от сумата. В смисъл - например вноската ми е била 1000лв месечно.
Преведох 9-10х.лв по същата сметка предходния месец.
Съответно застрахователя ми издаде фактурите за съответните месеци.
Остана ми вноска за 1-2 месеца.
Пуснах молбата за прекратяване на лизинга, и лизингодателя ми преизчисли заплатените до момента суми (заради намалената лихва) и ми каза каква сума трябва да платя. Преведох им я, и практически точно тази последна сума влезе в документите. Но тъй-като няма как едногодишен автомобил да струва 500-600лв, държавните такси ги платих по застрахователна стойност (май бе 8000лв)...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008