ТЪРСЯ МАЙСТОР ЗА GT-FOUR st205 /3S-GTE/ PLEASE HELP!

Аватар
SLADURA
Обратна връзка:

Мнение от SLADURA » 23 Дек 2010 13:26

кое е тва ЕКО ? :) ... там съм :iroc:

П.С. Ако е дадено как се сваля картера - прати само тва в бързината, i да го оправя сега в Пловдив по празниците :P
- пък почерпката е задължителна :P
T O Y O T AИзображение

Аватар
Georgimitrovich

Мнение от Georgimitrovich » 23 Дек 2010 13:41

kakvo tolkova te pritesnqva toq karter. Svalq6 bol4etete 4isti6, maje6 sys silikon i ka4va6.
1992 Celica 2,0 GTI cabriolet
1982 Camri GLi (sold)
1997 RAV4
2000 Lexus GS300

Аватар
SLADURA
Обратна връзка:

Мнение от SLADURA » 23 Дек 2010 13:54

Georgimitrovich написа:kakvo tolkova te pritesnqva toq karter. Svalq6 bol4etete 4isti6, maje6 sys silikon i ka4va6.
По спомени .. не е точно така ... има една гредичка от долу .. минава и генерацията там ... и некви други неща се пречкаха ... а и не бих се учудил и там да са скрили някой болт дето да не може да си наврем ръчичката до него .. haslm maslm :censored:
T O Y O T AИзображение

Аватар
Bass_Man
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Bass_Man » 23 Дек 2010 14:51

SLADURA написа: С такова е била до сега цял живот .. така си пише и в нейната книжка ...
Глупости ! Какво пише карай само с 5W30 ? От Африка до Антарктика карайте задължително с 5W30 .......... Само скапваш колата по този начин .
SLADURA написа: Такова го дават и в АутоДата ... и в Тойота серивз ...
И за това сложих такова и аз ... добре си работи с него ... не изчезваше преди да цъфне някой дупка ...
И това са глупости и ако Аутодата и Тойота сервиз са ти пътевoдна светлина .............
SLADURA написа: Вчера с един колега се хванахме да гледаме пак от къде идва теча ...
И на нас ни се струва да е Картера .. тия от Дунев може и да излязат прави ... Ще пробвам първо картера да оправя и тогава ще мисля за други ремотни ... :)
Вие ако можете да видите теча няма да е 50гр на 1000км .
SLADURA написа: А сега ако някой ми каже къде по дяволите има ръководства за ремонтиране на тая кола - златен ще е ...
Тука погледна ли ?
http://toyotabg.eu/viewtopic.php?t=2185&start=0

Аватар
SLADURA
Обратна връзка:

Мнение от SLADURA » 23 Дек 2010 16:00

Добре ... ква е разликата м/у всичките тия масла ... по табличка като ги гледах - всичките стават еднакво течни при най-горещата си точка ... и с почти еднакви резултати по време на работа на двигателя ...
Единствената разлика която хванах е според климата ... а 5w30 тъй като е по тънко е по добро за зимата и съхранява двигателя ...

Защо да и слагам друго - което не го пише по каталог ...
btw по каталог също дават за смесен климат 10w40 ... - но всеки ми препоръча това масло което съм сложил ... или пълна синтетика (която не съществува изобщо никъде по каталозите за тоя двигател)

НЗ с кво масло да го карам ... някой ще ми обясни ли защо е лошо 5в30-то ... много хора реагират така като им кажа че съм го сложил .. ама никой не ми казва що ?!

П.С. Намерих всичко за ST205 .. manual, repair manual .. body repair manual .. некви схемички и всякви джунджурийки .. както и няколко опътвания за RHD to LHD ... Ако някой има нужда от нещо - да се обажда tongue.gif
T O Y O T AИзображение

mitoko

Мнение от mitoko » 23 Дек 2010 16:33

извинявай, как мериш кое масло колко е тънко с шублера ли ??? или микрометъра??? unsure.gif

Аватар
nikolov22

Мнение от nikolov22 » 23 Дек 2010 19:36

5w50 е истината и двете селики ги карам с тва и аудито на когото съм продал не се е оплакал от него наистина е добро и цената му е тънка
120лв за 5 литра а замислял ли си се че може да не го гори а то просто от
да се изпарява и през отдушника да си изгаря в такъв случаи не пуши
масово новите дизелови тойоти го имат този проблек като им се налее оригиналното турско масло есо и в повечето случаи като се смени се оправя колата а също така имам наблюдения върху някои масла че като ги налееш няма проблем супер са и след 5-6 хил почва да намалява яко бе з да пушат имам чуството че се износват някак си
пробваи първо с друго масло задължително синтетика
живей на скорост живота е кратък https://www.facebook.com/AnkarRuse?ref=hl

Аватар
andrian999999
Благодарил/а: 1 път

Мнение от andrian999999 » 23 Дек 2010 23:22

nikolov22 написа: а също така имам наблюдения върху някои масла че като ги налееш няма проблем супер са и след 5-6 хил почва да намалява яко бе з да пушат имам чуството че се износват някак си
пробваи първо с друго масло задължително синтетика
има нещо верно и аз съм на това мнение ама съм се чудил дали не е менте маслото и за това но може и при слабо каране да не харчи а когато много я напава да похарчва

Аватар
Bass_Man

Мнение от Bass_Man » 24 Дек 2010 01:56

SLADURA написа:Добре ... ква е разликата м/у всичките тия масла ... по табличка като ги гледах - всичките стават еднакво течни при най-горещата си точка ... и с почти еднакви резултати по време на работа на двигателя ...
Единствената разлика която хванах е според климата ... а 5w30 тъй като е по тънко е по добро за зимата и съхранява двигателя ...

Защо да и слагам друго - което не го пише по каталог ...
btw по каталог също дават за смесен климат 10w40 ... - но всеки ми препоръча това масло което съм сложил ... или пълна синтетика (която не съществува изобщо никъде по каталозите за тоя двигател)

НЗ с кво масло да го карам ... някой ще ми обясни ли защо е лошо 5в30-то ... много хора реагират така като им кажа че съм го сложил .. ама никой не ми казва що ?!

П.С. Намерих всичко за ST205 .. manual, repair manual .. body repair manual .. некви схемички и всякви джунджурийки .. както и няколко опътвания за RHD to LHD ... Ако някой има нужда от нещо - да се обажда tongue.gif
Сладур за да го кажеш това значи въобще не си погледнал тук :
http://toyotabg.eu/viewtopic.php?t=14926

Ще го повторя за не знам кой път !!!!! Маслата с ниско топло/лятно число на вискозитета ( иначе казано това след W-то . ) са направени за да могат колите да влезнат в ЕКО норми и да харчат по-малко гориво НО НЕ И ДА ЗАЩИТАВАТ ДВИГАТЕЛЯ ПРИ ЕКСТРЕМНО КАРАНЕ !!!!!!!!!!! А маслата с ниско зимно/студено число ( или това преди W са за добър студен старт и ниски температури на изпомпване .
И къде си гледал , че като загреят маслата са с еднакъв вискозитет ? Я отвори на която искаш фирма от един клас масло TDS и ми кажи дали са им еднакви вискозитетите при 100 градуса или има някаква минимална разлика от 2 пъти между xW30 и xW60 ?

Кой е този всеки дето ти препоръчва 5W30 за турбо бензин ве пич ? Магазинерката на щанда на маслините във фантастико ли ? Сигурно , като си купуваш телевизор слушаш какво ти говорят и неграмотните "консултанти" или пък ако си купуваш телефон най-правилния съвет да получиш от студентче в икономическия задочно дето през деня изкарва някой лев ( няма нищо лошо ) , като съветва хора , като теб ( има нещо лошо ) . Или пък някой сполив арабин-маслар , или може би свръх запознат с двигателите в света приемчик в "лачен" сервиз дето до вчера е продавал продукти на Джонсън и Джонсън и понеже няма нищо друго в склада , пък трябва да продаде 100 варела тоя месец автоматично сертифицира 5W30 , като универсалното масло на всички времена . Или пък да си купиш гуми по съвет на гумаджията ................. На кой от всичките тези хора им дреме за теб и какво общо имат с маслата и с двигателите ?
Всеки му препоръчвал , ами закарай сега всеки да ти ремонтира колата biggrin.gif laugh.gif biggrin.gif .

Да те светна сега още малко така и така си ти сипвам :
5W30 и 5W50 са еднакво добри масла на студен старт но 5W50 защитава близо 2 пъти по-добре на топло ! 5W и 10W са чудесни за нашия климат като температура на изпомпване и защита при студен старт . 0W са за Канада , САЩ , Русия , скандинавския регион , Германия и тн държави където зимата си отиваме нормално до -20 - -30 градуса . И това до тук е само за вискозитета !!! Освен него огромно значение има технологията по - която е правено маслото . Но за това чети в линка , който съм ти дал и който виси най-отгоро и , който не ебавате да четете !!!

Николов много ясно , че ще започва да ги харчи след 5000км , като са буклуци тези масла . Просто след този пробег вече присадките са се разпаднали и продължаваш да караш само на базово масло , като съответно наблюдаваш и ефектна на "горене" на масло .

Аватар
Me4oKyX
Обратна връзка:

Мнение от Me4oKyX » 24 Дек 2010 02:08

Bass-че, Сладурчето му го говоря това, откак е взел книжка, заедно с един друг далгуч, дето и двамата слушат който им падне, ама не и правилния човек..... Далгуча сторши едно турбо на Нисан 200SX щото нямало разлика от масло до масло и всичките ставали за турбо двигатели.... Още първия ден от как я взе му казах да махне това 5в30, щото не е за тук.... Да сложи 5в50, 10в50 дори, да видим сега дали ще вземе да сложи правилното масло laugh.gif

П.П. Веселинчо, обади се като си тук, да видим котарака и кучето как ще се спогодат - нямам грижи да е в нас Джак бесника :thumbsup:

Аватар
Bass_Man

Мнение от Bass_Man » 24 Дек 2010 02:16

Е явно става въпрос за клиничен случай .......
Съвсем на скоро така на един мой познат му обяснявам 100 пъти всякакви неща за маслата . И като резултат отива и си взима "оригинално Опел масло" синтетика защото някой в Опел му казал , че това масло си имало присадки , които били специфични за Опел ..............
Резултата е : " моята кола не е за синтетика защото ми я харчи , а полусинтетиката не ми я харчеше ".................................
След , което ми видя доволната физиономия , и му сипах доволно и , като резултат сега си поръча Мотул 8100 5w40 . И взел 2 туби по 5 литра да имал да си долива ...............
Просто ме побъркват тия хора wacko.gif wacko.gif wacko.gif wacko.gif .

xtreme

Мнение от xtreme » 24 Дек 2010 11:16

SLADURA написа:Вчера с един колега се хванахме да гледаме пак от къде идва теча ...
И на нас ни се струва да е Картера .. тия от Дунев може и да излязат прави ... Ще пробвам първо картера да оправя и тогава ще мисля за други ремотни ... :)
По-принцип на японските коли, освен на много старите има силикон на картера.За да отлепи най-вероятно си му помогнал някакси.Аз примерно като си сменях съединителя там си подпирах мотора ииии резултата е подобен. Теоретично най-вероятно се е приплескал и с леко натягане на болтовете би трябвало да спре да тече, обаче понеже моите са толкова ръждясали, че и от поглед ще се скъсат, просто не пипам. Та идеята ми е пробвай да им направиш на тези около теча по едни 90 градуса, ако не са като моите разбира се.

Аватар
nikolov22

Мнение от nikolov22 » 24 Дек 2010 14:01

а да не казвам че един познат с корола 4аге си сипа 10в40 валволин от познат с отсъпка на невъзможно ниска цена и след 90км колата беше все едно карана с вода вместо с масло задра отвсякаде :thumbsup:
лично мое мнение си е че масовите масла имат много ментета лично съм попадал в метро на такова затова аз използвам не толкова известни в нашта държава масла като кома с и съответно цената му е по добра от
мобил примерно съм почти сигурен че е оригинално англиско
а кастрол примерно в момента имат промоция -40% и са на печалба а представи си какво купуваш
живей на скорост живота е кратък https://www.facebook.com/AnkarRuse?ref=hl

Публикувай отговор