Smart in & Smart start
-
Smart in & Smart start
Колеги, някой ако има Ярис с безключово палене (смарт ин бля бля) може ли да ми каже дали при него колата гасне при тръгване, ако ключа не е вътре, защото преди време си правих експерименти и гаснеше при потегляне, обаче скоро се опитах да убедя един приятел, че не може да ми я открадне дори да я оставя запалена и той взе, че потегли докато ключа беше в мене... Някой може ли да каже как е при него, че да знам дали не се е прецакало нещо.
SUBARU Outback 3.0 H6 2005
Toyota Yaris Sol 1.3 VVTi 2008
- Akima
- Автомобил: Altezza
- Благодарил/а: 97 пъти
- Получена благодарност: 177 пъти
А представяш ли си да ти изгасне и да изгубиш серво на волан и спирачки и при първия завой да продължиш по права линия!
Доклкото аз знам има условия, при които пали и не пали!
Ето едно обяснение за включения двигател след излизане с ключа:
http://www.editorial.autos.msn.com/article.aspx?cp-documentid=435298 написа:Valet parking is another situation that can require retraining, since a valet driver will have no way to start the vehicle once it's parked unless he or she has a fob, too. Yet many car owners are likely to exit their cars and leave with their fobs in their pocket or purse. The engines remain on and the valets can drive the cars away for parking. But once the vehicles are turned off, the valets will have no way of restarting them without the fobs.
- didak
- Благодарил/а: 3 пъти
- Получена благодарност: 2 пъти
Този вариант е най-логиченен и най-смартAkima написа:А представяш ли си да ти изгасне и да изгубиш серво на волан и спирачки и при първия завой да продължиш по права линия!
http://www.editorial.autos.msn.com/article.aspx?cp-documentid=435298 написа:Valet parking is another situation that can require retraining, since a valet driver will have no way to start the vehicle once it's parked unless he or she has a fob, too. Yet many car owners are likely to exit their cars and leave with their fobs in their pocket or purse. The engines remain on and the valets can drive the cars away for parking. But once the vehicles are turned off, the valets will have no way of restarting them without the fobs.

Yaris 1,0-1999->Yaris 1,3-2009->Yaris 1,33-2009
-
Ами веднъж още в началото пробвах и тогава загасна (пробвах няколко пъти). Обаче ми се струва, че ставаше при следния случай:coolone написа:И при мен не гасне, въпреки, че има логика. Само изписва, че липсва ключ. Май не е много смарт![]()
Кога ти се е случвало да изгасне ?
Излизаш от работещата кола с ключа в теб и ЗАТВАРЯШ вратата. Тогава колата издава млако по-различна комбинация от звуци и като, че ли се самоблокира (трябва да изчакаш малко докато спре да издава звуци) и след това май не можеше да тръгне.
А за гасненето в движение, колега системата е смарт, нали, дали според теб не можаха да я измислят да не може да тръгне от спряло състояние без ключа, а в движение да не може да изгасне, или? Не мисля, че е особено сложно, може би още 2-3 реда програмиране.
Може ли някой да пробва варианта, който ви казах и да каже какъв е резултата, че аз преди много спокойно си оставях колата да загрее без да съм около нея и добре, че скоро пробвах и видях, че не е точно както си го мислех

SUBARU Outback 3.0 H6 2005
- Vesko
- ЗАВИНАГИ С НАС.....
- Обратна връзка:
Е колко по-ясно да напиша че може да се кара след като изкараш ключа от колата?? laugh.gifgh0s7r1d3r написа:Ами веднъж още в началото пробвах и тогава загасна (пробвах няколко пъти). Обаче ми се струва, че ставаше при следния случай:coolone написа:И при мен не гасне, въпреки, че има логика. Само изписва, че липсва ключ. Май не е много смарт![]()
Кога ти се е случвало да изгасне ?
Излизаш от работещата кола с ключа в теб и ЗАТВАРЯШ вратата. Тогава колата издава млако по-различна комбинация от звуци и като, че ли се самоблокира (трябва да изчакаш малко докато спре да издава звуци) и след това май не можеше да тръгне.
А за гасненето в движение, колега системата е смарт, нали, дали според теб не можаха да я измислят да не може да тръгне от спряло състояние без ключа, а в движение да не може да изгасне, или? Не мисля, че е особено сложно, може би още 2-3 реда програмиране.
Може ли някой да пробва варианта, който ви казах и да каже какъв е резултата, че аз преди много спокойно си оставях колата да загрее без да съм около нея и добре, че скоро пробвах и видях, че не е точно както си го мислех
доколкото го разбирам колегата, трябва и шофьора да излезе, да затвори вратата и тогава колата гасне самаVesko написа: Е колко по-ясно да напиша че може да се кара след като изкараш ключа от колата?? laugh.gif

- didak
- Благодарил/а: 3 пъти
- Получена благодарност: 2 пъти
По-скоро не би трябвало да огасне, а пробвай дали ще може да запалиш след като я угасиш, ако ключа не е в тебdesSs написа:доколкото го разбирам колегата, трябва и шофьора да излезе, да затвори вратата и тогава колата гасне самаVesko написа: Е колко по-ясно да напиша че може да се кара след като изкараш ключа от колата?? laugh.gifвъпроса е след колко минути гасне, да не вземе някой да се намъкне вътре и да я открадне хаха ще взема да пробвам тия дни
Последно промяна от didak на 20 Дек 2010 09:54, променено общо 1 път.
Yaris 1,0-1999->Yaris 1,3-2009->Yaris 1,33-2009
- Vesko
- ЗАВИНАГИ С НАС.....
- Обратна връзка:
Един собственик на приус след като го попитах гасне ли колата, ако някой иска да я подкара след като съм излязъл ми разказа история при която е отишъл до някъде без ключа в колата, изгасил я е и после без ключа нито може да я заключи нито да я запали. Застопорен си до нея докато някои ти донесе ключа biggrin.gif