Avensis T22 - Бавно загряване, но не е термостат

Аватар
KbH40

Avensis T22 - Бавно загряване, но не е термостат

Мнение от KbH40 » 11 Дек 2010 12:53

Здравейте,

Колата е внос от Рим, Италия.
Първоначално си мислех, че термостата са изтърбушили жабарите, но големия кръг си е студен, докато не отвори термостата на загряло.

Пример: За да загрее колата е необходимо да мина по следният маршрут със сравнително лек трафик. Младост-3 ->Горубляне -> Дружба -> Източна тангента и на легналите полицаи при манговците вече е отворила /около 10-12км/. Не искам да пробвам на място, защото имам чувството, че ще загрее след 2 резервоара.

Сега въпроса е дали има нещо от което да се влияе това загряване, защото от нас до работата ми е 5 км през 2 светофара, които много рядко ме хващат в задръстване и докато стигна до офиса и дори не е отлепило стрелката. Това ме притеснява с "новите" температури wacko.gif Лятото не ми е правила впечатление бавно да загрява.

Другото като жокер е че веднъж като загрее и си ги държи градусите. Преди на друга кола, която съм карал с изтърбушен голям кръг освен че бавно загряваше ми и в движение след като е загряла падаше поголовно температурата... Тук не е така :/

Аватар
Bass_Man
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Bass_Man » 11 Дек 2010 16:53

Колега за този "проблем" има доста изписано по форумите ама не знам защо преди да си купувате икономични дизелчета не се запознаете поне малко със специфичните особенности на тези автомобили , които разбира се не съществуват или не са проблем според повечето меломани .

StefanR

Мнение от StefanR » 14 Дек 2010 12:34

И при мен е така. 1999 г. преди фейслифта. Имам вградена фабрично печка, ама не работи. Баси, на късите разстояния дето я карам с мотора да ходя -по-малко ще мръзна :-))

xtreme

Мнение от xtreme » 16 Дек 2010 12:37

Извънтемата:
Bass_Man написа:Колега за този "проблем" има доста изписано по форумите ама не знам защо преди да си купувате икономични дизелчета не се запознаете поне малко със специфичните особенности на тези автомобили , които разбира се не съществуват или не са проблем според повечето меломани .
"Икономични дизелчета" звучи много яко :)

Аватар
DanielzZz

Мнение от DanielzZz » 16 Дек 2010 12:42

Нищо и няма на колата.Просто така са направени дизелите.
Един съвет - като я запалиш,не я чакай на място да загрее,а тръгни веднага и гледай да не я форсираш. :thumbsup:
Изображение
Everything else is just transportation...

Публикувай отговор