Колеги от няколко месеца започна да ми скърца педала на съединителя(има теми за това), но напоследък 1-2 месеца, забелязвам че много ми е намалял хода на съединителя, педалът е много твърд, педалът не се връща до горно положение(а остава на половина), сутрин скоростите влизат много трудно. Първият признак още преди година и половина беше че някой път задната не влизаше, а трябваше повторно натискане на съединителя.
Колата е на 140000 км. 2003 год(новият фейс) Възможно ли е да е за смяна на съединител и колко ще ми струва тази процедура?
Проблем със съединител на Авенсис
- Me4oKyX
- Получена благодарност: 1 път
- Обратна връзка:
SEARCH - има го обяснено МНООГОО пъти - накракто - ДА, напълно възможно е да е за смяна, заедно с маховика, комплекта е 1700лв в България, 750лв с доставка от Англия - вече много хора купиха такива и грижи няма. Ако искаш повече инфо или търси или ми пиши на лично и ще ти обесня как става поръчката. Но, за да видиш, че има доволни и всичко е 6+ прочети темите 

Re: Проблем със съединител на Авенсис
Тръгни първо от по-малкия дявол. По мои наблюдения след като смених съединителя хода на педала също си остана малък. Но по това което даваш като описание съм по склонен да мисля че имаш проблем с хидравликата на съединителя (не добо отделяне), т.е. помпа + работен цилиндър (не че изключвам съединителя). Това което може да опиташ да направиш като профилактично е да опиташ малко да увеличиш хода на педала, и да подмениш хидравличната течност. След това е добре да се ревизират помпата и цилиндърчето и при нужда да им смениш гумичките (не вярвам ремонтните комплекти да са повече от 60...70 лв, за моята е 50!) . Чак тогава ако остане проблема може да предприемеш скъпия ремонт.jovko написа:Колеги от няколко месеца започна да ми скърца педала на съединителя(има теми за това), но напоследък 1-2 месеца, забелязвам че много ми е намалял хода на съединителя, педалът е много твърд, педалът не се връща до горно положение(а остава на половина), сутрин скоростите влизат много трудно. Първият признак още преди година и половина беше че някой път задната не влизаше, а трябваше повторно натискане на съединителя.
Колата е на 140000 км. 2003 год(новият фейс) Възможно ли е да е за смяна на съединител и колко ще ми струва тази процедура?
Успех

Благодаря ви
Утре сутрин ще ходя в сервиз да видим какво ще излезе. Ще започнем от помпата и хода на педала.
Аз имам един принцип - Нещо докато не откаже не се сменя. Сигурен съм че дори да е съединител той може да изкара още от 1000 до 10000 км.
Рискувам ли нещо ако го карам така докато откаже?
Утре сутрин ще ходя в сервиз да видим какво ще излезе. Ще започнем от помпата и хода на педала.
Аз имам един принцип - Нещо докато не откаже не се сменя. Сигурен съм че дори да е съединител той може да изкара още от 1000 до 10000 км.
Рискувам ли нещо ако го карам така докато откаже?
TOYOTA Avensis T4 D-4D 2.0