Въпрос за Avensis 2.0 D4D !?
Въпрос за Avensis 2.0 D4D !?
Искам да попитам нещо което ми е важно, предстои ми смяна на ремъци и ролки на Avensis-a, колата е производство 2000 г, и някои майстори ме посъветваха да си сменя освен ремъците и ролките, да сменя и водната помпа защото после протичала, това ми струва малко странно, но не съм наясно и моля ако някои е патил или знае да ме посъветва!? Питах в ТМ Ауто и ми казаха че нямало нужда но не бяха много убедителни, казаха ми че ако искам ще ми я сменят, а междо другото колата е на 108000 хил. км. Много ще съм ви благодарен ако помогнете:) 

- LEXUS
- Благодарил/а: 12 пъти
- Получена благодарност: 12 пъти
Не сменяй помпа,колега,това да не ти е Фолксваген или Ауди да сменяш помпа на 100-150000 км..На старата ми Корола/производство 87 година и 230000 км./ всички помпи са ми оригинални,включително и водната и като гледам не се предават и за 20 години.
Така,че в ТМ-ауто правилно са ти казали,това да не ти е Форд все пак... 

TOYOTA/LEXUS--made in JAPAN
ako vodnata pompa ne e protekla, znachi ne e za smiana. dali shte proteche i koga, tova si e Boja rabota. prokapali vodini pompi sam vijda i to mnoooogo. v USA ima edin takav moment, che truda chesto struva poveche ot chasta i togava moje bi bi bilo po razumno da se smeni i pompata vapreki che vse oshte ne e protekla, no v BG predpolagam che truda e mnogo po evtin.
->
Мерси за съвета, няма да я сменям докато не протече, щом издържат, мен ме уплаши един приятел, който има Корола '95г, 2.0D, и при него стана така, смени ремъци и ролки и сле няма и 5000км му протече помпата, и бил чул че това е закономерност при TOYOTA, ама явно не е така:) Пак ви благодаря biggrin.gif