Проблем Авенсис 2009 ходова част
-
Проблем Авенсис 2009 ходова част
Здравейте.Наскоро купих новия Авенсис 2.0 D4D много е добър но ме тормози едно бучене по павета при скорост около 40-50 км.откъм предните колела изпада в някакъв резонанс от сервиза ми казаха ,че е нормално но на мен ми се струва,че не е.Моля някой да сподели впечатления. Благодаря предварително. Не е от гумите заштото го имаше при летните а сега при зимните.Автомобила е на 2000км.
krasiadi
- Japanese_fever
- Автомобил: 2014 Toyota Zelas
- Получена благодарност: 1 път
Re: Проблем Авенсис 2009 ходова част
Sigurno prujinite vlizat v resonans.
2014 Toyota Zelas, 2.5L VVT-i (2AR-FE), 6-speed
България ще се оправи тогава, когато всички, които са свалили катализаторите си - ги сложат обратно!
България ще се оправи тогава, когато всички, които са свалили катализаторите си - ги сложат обратно!
+1smb написа:+99 laugh.gifJapanese_fever написа:Sigurno prujinite vlizat v resonans.

-
-
-
-
Имах същият проблем на служебната кола.Колата е Skoda Fabia 2010g.Не е Тойота,но не ме яжте
Колата започва да хлопа/бучи/тропа ....... от към предните гуми когато карам по павета.Зимни,летни гуми няма значение.Оказа се черна кутия във която се помещава командването на централното+алармата ( Допълнително монтирана ест. ).При мен се намира над десният калник ( гледайки от шофьорското място ) във една от кухините.Обикновенно кутията не е уплътнена по никакъв начин,"пусната" е където са намерили място и тя хлопа когато има постоянни и кратки вибраций.Ослушай се по добре от къде идва шума - ляво,дясно потърси там подобна кутия и ако имаш такава уплътни я.При мен така се реши проблема.
Успех !

Колата започва да хлопа/бучи/тропа ....... от към предните гуми когато карам по павета.Зимни,летни гуми няма значение.Оказа се черна кутия във която се помещава командването на централното+алармата ( Допълнително монтирана ест. ).При мен се намира над десният калник ( гледайки от шофьорското място ) във една от кухините.Обикновенно кутията не е уплътнена по никакъв начин,"пусната" е където са намерили място и тя хлопа когато има постоянни и кратки вибраций.Ослушай се по добре от къде идва шума - ляво,дясно потърси там подобна кутия и ако имаш такава уплътни я.При мен така се реши проблема.
Успех !
Без Toyota , засега .......
- smsdeliverer
- Автомобил: LEXUS NX300H F sport
- Обратна връзка:
Колега и аз имам същия Авенсис 2010 г. сега е на 3000 км, но още от самото начало и аз имам някакво леко "трополене" по паваж най-силно е при 40-50 км. не знам дали е нормално мойте джанти са 16 цола, така че дано тези по дълги водачи помогнат пиши като ги смениш за резултата.Красимир Моллов написа:Здравейте.Наскоро купих новия Авенсис 2.0 D4D много е добър но ме тормози едно бучене по павета при скорост около 40-50 км.откъм предните колела изпада в някакъв резонанс от сервиза ми казаха ,че е нормално но на мен ми се струва,че не е.Моля някой да сподели впечатления. Благодаря предварително. Не е от гумите заштото го имаше при летните а сега при зимните.Автомобила е на 2000км.
Lexus NX 300H F sport
-
-
-
- Получена благодарност: 1 път
Мисля, че "проблема" с бученето по по паваж идва от по-твърдото окачване, както и от широките и нископрофилни 17-ки.
Макар и с предишния модел и при мен лятото с 17" има определено "бучене" по паваж. Сега съм със 16" зимата, т.е по-тасна и по-висок борд и колата вози по-меко, вкл. по-жезшумна на паваж.
Отделно и модела и вида на гумата има значение.
Мисля, че няма проблем !
Поздрави !
Макар и с предишния модел и при мен лятото с 17" има определено "бучене" по паваж. Сега съм със 16" зимата, т.е по-тасна и по-висок борд и колата вози по-меко, вкл. по-жезшумна на паваж.
Отделно и модела и вида на гумата има значение.
Мисля, че няма проблем !
Поздрави !
-