съвет за крушки
съвет за крушки
Изгоря ми крушката на единия фар. Моля зя съвет-трябва ли да ги сменя и двете и какви да сложа. Колата е гаранционна в Пловдив Авензис 2008. Благодаря.
-
- Автомобил: служебен
- Благодарил/а: 347 пъти
- Получена благодарност: 92 пъти
Халоген или ксенон? Имаш ли избор на марки крушки в гаранционния сервиз?
Според мен сменяй и двете с крушка от същия тип / модел / производител, като оригиналната. Здравата си я остави за резерв.
Иначе аз съм доволен от Osram All Seаson Super +30% (жълта светлина!), а много колеги препоръчват Osram Night Breaker, но те са с по-къс живот заради повишения интензитет на светлината - +90%.
Според мен сменяй и двете с крушка от същия тип / модел / производител, като оригиналната. Здравата си я остави за резерв.
Иначе аз съм доволен от Osram All Seаson Super +30% (жълта светлина!), а много колеги препоръчват Osram Night Breaker, но те са с по-къс живот заради повишения интензитет на светлината - +90%.
- zi_zi_top
- Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 33 пъти
+1 за Osram Night Breaker!gena_bs написа:...сменяй и двете с крушка от същия тип / модел / производител, като оригиналната. Здравата си я остави за резерв.
.... много колеги препоръчват Osram Night Breaker, но те са с по-къс живот заради повишения интензитет на светлината - +90%.
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
- didak
- Благодарил/а: 3 пъти
- Получена благодарност: 2 пъти
сравнителен тест на Н4:
http://mercedes-bulgaria.com/polezno/po ... ip-h4.html
колко приблизително е средния живот на крушките, за да знам колко ще изкарат едни OSRAM SUPER
"...При измерванията се установи, че Panda заслепява по-малко насрещно движещите се, отколкото сложните фарове на Golf 3..." - @bass_man сигурно е участвал в тестовете biggrin.gif
http://mercedes-bulgaria.com/polezno/po ... ip-h4.html
колко приблизително е средния живот на крушките, за да знам колко ще изкарат едни OSRAM SUPER
"...При измерванията се установи, че Panda заслепява по-малко насрещно движещите се, отколкото сложните фарове на Golf 3..." - @bass_man сигурно е участвал в тестовете biggrin.gif
Yaris 1,0-1999->Yaris 1,3-2009->Yaris 1,33-2009
- stereo_man
- Автомобил: Corolla E210
- Благодарил/а: 8 пъти
- Получена благодарност: 4 пъти
- jim_beam
- Автомобил: Honda HR-V RU
- Благодарил/а: 11 пъти
- Получена благодарност: 6 пъти
- Обратна връзка:
ако искаш да си сменяш крушките на всеки 4-6 месеца си вземи osram nigt breaker ,иначе светят най-добре.
2008 и вече изгоряла крушка,аве моята прави скоро 4г и съм още с оригиналните,с изключение на 2-та габарита отпред които издържаха 3-3,5 години!е аз имам h11,трябва да видя каква марка са сложили тойота ама не изгарят да му се не види!

2008 и вече изгоряла крушка,аве моята прави скоро 4г и съм още с оригиналните,с изключение на 2-та габарита отпред които издържаха 3-3,5 години!е аз имам h11,трябва да видя каква марка са сложили тойота ама не изгарят да му се не види!