Най-предпочитаната марка в България

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
Публикувай отговор
Аватар
Rudy
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Rudy » 22 Ное 2010 16:27

slowtraveler написа:Някой знае ли точно критериите на TUV....
Защото статистиката може да е математически правилна, но е доста субективна....дали например 10 изгорели лампички заради фалшив алтернатор не дават същия общ коефициент като например проблемни спирачки или ръждясала изпускателна система или проблемен двигател?...
Не има Major и minor defects!
http://www.tuvamerica.com/tuvnews/hotne ... fm?id=1391
Изображение

Аватар
slowtraveler
Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
Благодарил/а: 334 пъти
Получена  благодарност: 364 пъти

Мнение от slowtraveler » 22 Ное 2010 16:36

Да, но резултата е общ - краен коефициент и класация....
Което ме навежда на мисълта, че всяка повреда има конкретна тежест при изчисляване на крайния коефициент...
И че няколко minor грешки могат да дадат резултат като major....

Има и нещо друго - от твоя линк:
"Motorists seem to be taking maintenance and servicing of their cars seriously again, and new cars appear to be less prone to defects," comments Dr. Klaus Brüggemann, Executive Member of the Board of Directors of the Association of German TÜV organizations
Т.е. щом предполагат, че собствениците поддържат по-добре автомобилите си, то при прегледа се гледа моментното състояние, а не действителното качество на автомобила по време на експлоатация....
Например ако имам добро снабдяване с евтини части на един често чупещ се автомобил, то той би изглеждал много добре в класацията, защото бих му сменял карантиите преди прегледа...
За разлика от друг, рядко чупещ се, но със скъпи и по-трудно достъпни резервни части автомобил, с който навярно бих се опитал да мина 'метър' на прегледа - може пък все още да съм в позволения лимит....
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008

nowyaris
Получена  благодарност: 2 пъти

Мнение от nowyaris » 22 Ное 2010 16:40

Слоу,то на тоз свят всичко е субективно.ТЮВ и те сигурно са така.Може и да има някой по-меродавен източник на информация,ама аз не го знам.А иначе личните и субективни мнения всеки си ги има за каквото се сетиш.Аз три години само карам/друг въпрос колко/и нямам грижи с Яриса.Сега дали е читав или не всеки да си говори.На мен ми върши перфектна работа,и както гледам,не само на мен.То в Русе през кола Ярис-не е истина.И всичките бегачки.Но гледам,че за 2010 Ярис е най-добре от всички модели за 3-годишни.Даже и безспорен фаворит като РАВ-ката е след Ярето.

Публикувай отговор