Много разпалени фенове на ма марката виждам тук

Укротете се малко. Определено Тойота, не е Тойота отпреди 10 години, но нито Мерцедес вече е мерцедес, нито Фолксваген е фолксваген и т.н. Просто цените на колите паднаха, а реално и цената на труда и на суровините се е покачила, така, че неминуемо трябва да се компенсира от нещо и според мен, това е от материалите - по некачествени. ММТ-то на братовчед ми е на около 30к и засега няма проблеми (за мен самото то е проблем, защото това е най-безумната и скапана скоростна кутия, с която съм се сблъсквал, след ММТ-то на Смарт, но поне Смартовата е много здрава).
А за 160 бона има доста джипове, които можеш да си купиш, в зависимост от това какъв точно джип ти трябва - паркетен или истински офроуд (макар, че доста малко хора биха дали 160 бона за нещо, което да вкарат в гората за лов). За 160 000 лв., спокойно купуваш напрмер Рейндж Роувър, който е доста по добра комбинация офроуд/комфорт от Крузъра, за доста под 160 купуваш Инфинити, Q7, ML, X5, Escalade и доста други.
Тойота е надежда кола, относително здрава, относително евтина за поддръжка, относително евтина (особено в САЩ - пазар, който е основен фактор за продажбите на каквото и да било в световен мащаб, включително и на автомобили) и с добри гаранционни условия и следгаранционно обслужване (последното в никакъв случай не важи за България!!!). Това го казвам от позицията на каращ чисто нова Тойота и втора употреба такава. Новата е Ярис 1.3 ръчни скорости - опростен модел, на който няма какво толкова да му стане. Другата, старата е Версо, взех го скоро, че в Ярето не се събираше количката на бебето и ми изпадна много изгодно (на доста километри е, но е на 4 години). Версото ми създава малко проблеми,, но те са сравнително дребни - светват лампите за блокажите през известно време и още не мога да установя какво и е точно.
Като цяло, Тойота е надеждна и сравнително здрава и евтина кола, но определено някакси няма душа. Има коли, които са трошливи, скъпи за поддръжка и т.н. но усещането в тях е различно - в Тойотката - нищо възбуждащо.