Проблем - Corolla E11?

rockmetal

Проблем - Corolla E11?

Мнение от rockmetal » 20 Ное 2010 01:46

Привет на всички! :) Предварително се извинявам, ако темата ми се повтаря. Прерових повече страници, но не открих нещо сходно.

Направо към въпроса.

От няколко месеца карам Corolla E11, 4E-FE, 1.3, 86 к.с., 1999 г. Днес при преминаване от 4-та на 5-та скорост и съвсем леко изкачване колата не успя да поеме, да набере, просто 'заспа', все едно беше някакъв вакуум. Подадох повече газ, но стреклата на оборотомера си стоеше на 2000 оборота, скоростта беше 60 км/ч. Върнах на 4-та - никаква реакция. Не ми беше светнала и никаква лампа, примерно Check Engine.

В крайна сметка след няколко секунди всичко се оправи. Нарочно след това я карах на по-високи обороти, с повече газ, по-бързо с над 100 км/ч. докъм 140 км/ч. Всичко беше наред през изминатото от мен разстояние с нормална скорост от още 50-60 километра за деня, предимно градско каране.

Обясненията, до които успях да стигна са - горивен филтър, лошо качество на бензина, някакъв проблем по маркучите ... Не знам дали съм прав и затова се обръщам за съвет към вас.

Благодаря предварително!

Аватар
Bass_Man
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Bass_Man » 20 Ное 2010 03:33

Скапан бензин !!! Аз тамън се готвя да пускам една тема ама чакам още малко да видя какъв ще е ефекта . С две думи сложих една добавка за обиране на вода от горивото и не мога да си позная колата . А преди това беше придърпване , присецване докато загрее направо не може да се кара . Все пак е баба и е с карбуратор . При инжекциона лошото гориво много по-трудно оказва брутално влияние . Принципно в карбуратора има ли вода става някакво чудо невиждано . И днес си казвам я да метна една добавчица и още не мога да повярвам . Ако и утре се държи така добре ще пусна тема tongue.gif .

Публикувай отговор