Колега мощността не е паднала изобщо напротив по бързо набира и общо взето по добре се държи а за разхода той и без това е безбожно голям и не мога да го направя по малак никои не може да ми каже какъв ми е проблемаPESHO OT MARS написа:Върви по-добре защото ECU-то работи в авариен режим, тогава се вземат някакви усреднени стойности и мотора работи някак си.
Обикновенно това е свързано с намалена мощност и повишен разход.
vsichko tova e smeneno bez posledniq red koito si napisal a buksata za diagnostika mi e nqkva malka i nikade nemogat da mi napravqt takava diagnostika na kompiutara dori i v TOYOTA vsichki mi otg. che nqmat software i che kolata mi bila darta mnogo zatova. A za cheka edna bukva poveche sam napisal i se popravihmitoko написа:как се поддържа колата - филтри, ремъци и т.н
кабели, свещи, аванси,
каква ти е буксата за диагностика
мап сензора, датчици за температури , секви такива и електроники ,моторче за празен ход ...
ЧЕКАЧ - чек енджин
8 izvangradsko sas normalno karane po magistralata 110 - 120 a gradsko nesam zasichal poprincip neznam kolko q davat no na mene mi se sruva mnogo kato slu6am kolegite ch tqhnite koli izvan gradsko padat do 7,5 a sa 2,0 dvigatel i pove4e kone zatova mi se struva 4e nee normalnomitoko написа:и колко е разхода не каза
PESHO OT MARS написа:Разход на Старлет 1.3 (2Е-Е) 8/100 се получава при скорости от типа на 130-140 км/ч. Рално при 110-120 това трябва да харчи около 6,5/100. Това са реални числя а не легенди. Зимен цикъл смесено 60/40 (извънградско/градско) ми харчеше 8/100.
А относно другото. ECU-то задължително влиза в авариен режим защото неможе да чете коректни стойности от ламбда сондата. То и затова светва check engine лампата.
Ще имаш повишен разход (ти вече го имаш) и намален вървеж. Ако мислиш че сега върви сложи си нова сонда и опитай пак. На мен лично 2Е-Е двигателя ми допада страшно, не съм срещал друг двигател който да дърпа така и да не се задъхва във високите обороти на 3-4 предавка (говорим за малолитражни мотори).
Ако искаш мога да измисля някаква цена за една такава сонда (имам един Старлет за части с този мотор).
Потребители разглеждащи този форум: Bing [Bot] и 5 госта