TOYOTA старлет 91 г 1.3xli 60kw EP81
Аха е важното е че този пат сам нацелил картинката разбрах вече кое е сега ще потърся по подробна снимка да го погледна какво престъвлява сас посока да е че сам виждал само без посока БЛАГОДАРЯScott написа:Май не е. biggrin.gifsadist_bg написа:Значе е това маи
Нали говориш за семеринга на коляновия вал? Той е 90311‑35013
- TATI
- Благодарил/а: 22 пъти
- Получена благодарност: 163 пъти
- Обратна връзка:
Ето ти я семерингата
http://www.autocarspare.com/catalog/oil ... 35017.html
http://www.autocarspare.com/catalog/oil ... 35017.html
Прочетете правилата на форума!
Hi-Ace 1979, 2.2 D, manual
Corolla Sedan 1998, 1.6i, automatic Terra
Avensis Wagon 2005, 2.0, D-4D, manual Sol
Kia Cee'd 2007, 1.6 CVVT EX, automatic
Hi-Ace 1979, 2.2 D, manual
Corolla Sedan 1998, 1.6i, automatic Terra
Avensis Wagon 2005, 2.0, D-4D, manual Sol
Kia Cee'd 2007, 1.6 CVVT EX, automatic
- martod
Ти защо не каза в самото начало, че говориш за предният семеринг на вала, да ти кажем че там не е задължително да е указана посоката ..sadist_bg написа: Аха е важното е че този пат сам нацелил картинката разбрах вече кое е сега ще потърся по подробна снимка да го погледна какво престъвлява сас посока да е че сам виждал само без посока БЛАГОДАРЯ
Когато си е с нормална (дясна) посока на въртене, на семеринга не слагат стрелка за посоката ..Маркират само тези които са с обратна (лява) посока ...
При теб двигателя върти по посока на часовника и не е задължително да има посока на семеринга ..През онея години, мисля само Хонда са с с обратна посока на въртене (заради обратно разположения двигател в коша) и при тях има значение какъв е семеринга ..
При теб най вероятно проблема е от заформен канал на шийката на вала, както ти споменах и по горе ..
СВЕТЪТ Е КРЪЧМА........ДА СЕДНЕМ НА ЕДНА МАСА....
-
- Получена благодарност: 38 пъти
Садист, семеринга на коляновия вал е по надолу с номер 15101А,а това което си оградил е семеринг за маслената помпа който също е добре да смениш с оригинален.Вероятно има канал на вала на м. помпа затова семеринга по-навън и хоп-готово.Възможно е да тече маслото от картера и се заблуждаваш,затова презалепете картера с добър силикон.Не е трудно и може да го направиш при смяна на маслото за да спестиш доста излишни операции.
Картера е ОК нo виж за този масления не се бях сетил но от сервиза ми казаха че това е проблема семеринга на вала дори и аз го видях каде е проблема а за за другите работи от кадето може да тече всичко сам сменил ролки ремаци семеринги фтулки гарнитура на боталата на картера на блока защото когато доиде колата в БГ од всякаде течеше беше като ЛЕИКАмехаННика написа:Садист, семеринга на коляновия вал е по надолу с номер 15101А,а това което си оградил е семеринг за маслената помпа който също е добре да смениш с оригинален.Вероятно има канал на вала на м. помпа затова семеринга по-навън и хоп-готово.Възможно е да тече маслото от картера и се заблуждаваш,затова презалепете картера с добър силикон.Не е трудно и може да го направиш при смяна на маслото за да спестиш доста излишни операции.

Какво да направя че по някои пат натискам повече копчета или пропускам някоя буква каквото видя го поправям ама има и пропускиdidak написа:Имам една молба към теб - следващият път преди да си пуснеш поста го copy/paste в прозореца за писане на ново писмо на abv.bg и натисни 'Правопис'.sadist_bg написа:да и тя е същатат като никнеима миdidak написа:sadist имаш ли поща в abv.bg?