Темата се прехвърли май към битка на моделите laugh.gif
Аз нещата ги виждам така:
Имам финансова възможност, въртя доста километри при всякакви условия, и затова за маздата съм взел GoodYear Ultragrip 7+....
Първоначално не смятахме жената да кара колата си зимата. Но като напредна с опита нещата се измениха. Жената кара около 6-8х.км годишно, но също при всякакви метеорологични условия само градско (основно - ходене до работа и транспорт на децата до училища и училищни мероприятия). След кратък размисъл реших да не влагам сериозни пари в нейния комплект гуми, защото първо са тънък размер (185), и освен това се карат само в града.
Взех Дебица Фриго 2 (или нещо подобно).
Големите снегове и ледове миналата зима жената не спря колата (пак малко километри, но винаги в най-кофти време), и се движеше наравно с джиповете - излезе ли джип от паркинга, тя е втората, която прави партина laugh.gif
Та затова за мен нещата стоят така: зимната гума е задължителна. Но конкретния модел може да е различен - според финансовата рамка и целите.
Да, навярно Дебицата не е добра при аквапланинг и при високоскоростни завои, но в града не се движиш над 60км/ч зимата, и затова няма абсолютно никакви проблеми. Познай дали като се поизносят тея, дали няма за Калосчето да взема същата марка