ПВТС/Предлагам важна тема съкращения/
ПВТС/Предлагам важна тема съкращения/
Предлагам на модераторите да направят една важна тема за съкращенията в форума като DRL,LPS,MAP и т.н.Мисля,че няма изискване за потребителите да знаят английски или да имат способностите на баба Ванга/или да ползват търсачката Google/ за да дешифрират съкращенията.
Пример:ABS/anti-lock braking system/-/антиблокираща спирачна система/.
Поздрави!
Пример:ABS/anti-lock braking system/-/антиблокираща спирачна система/.
Поздрави!
Toyota Tercel 1.3 1990-2005 made in Japan
Toyota Corolla 1.6 Sol. 2011 made in S.A
Toyota Corolla 1.6 Sol. 2011 made in S.A
- Bass_Man
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 1 път
Какъв е смисъла да се дублира съдържание , което елементарно може да бъде намемрено в интернет ? Или понеже има хора , които грам не отбират от компютри трябва да разпечатаме по един каталог със всички думи , схеми , ремотни ръководства и ръководства за потребителя и всеки , който се регистрира да го получава по пощата до 2 дни след регистрацията .
Явно трябва да се направи една тема как се работи с компютър , интернет , търсачка и какви са и основните функции .
Време е хората да разберат , че щом искат достъп до информацията трябва да имат елементарна компютърна грамотност и по-малко претенции .
Явно трябва да се направи една тема как се работи с компютър , интернет , търсачка и какви са и основните функции .
Време е хората да разберат , че щом искат достъп до информацията трябва да имат елементарна компютърна грамотност и по-малко претенции .
.......повечето хора нямат време или интерес да търсят и затова са се регистрирали във форума на избраната от тях марка.на мен лично ми е по-интересно да науча от знаещи и разбиращи хора.....,отколкото от wikipedia или специализирани сайтове. ... на много хора би им било интересно да разберат какво е ЕГР например,обяснено на прост език......
modedit:
Мнението е коригирано...
Внимателно с езика
modedit:
Мнението е коригирано...
Внимателно с езика

- Bass_Man
Аз твоя пост си го превеждам : много хора би им било удобно някой да им сдъвче и изплюе всичко на готово и те само когато имат нужда да цъкнат веднъж и всичко да им стане ясно . Е да ама няма как заради "някой" хора "едни" други хора да свършат "една" друга работа понеже те са неграмотни и нямат желание да се учат на нищо . Общо взето пододбни теми реално показват колко работлив и ученолюбив е българина особенно по-старото поколение , което по принцип е и с доста големи претенции .
Та кой ще започне пръв с основи на компютърната грамотност , латинската азбука , интернет и основните услуги в интернет , които всеки би трябвало да знае ?
Та кой ще започне пръв с основи на компютърната грамотност , латинската азбука , интернет и основните услуги в интернет , които всеки би трябвало да знае ?
- Bass_Man
Виж от къде тръгва проблема . Форума не е за хора без време и интереси ! Форума е място за споделяне на информация и опит . Демек това е двустранен процес . Докато една много голяма част от форума , както и от целокупния БГ народ иска всичко на готово . От информация за колата до повишаването на заплатите . Иначе казано форума не е сервизно ръководство , диагностичен уред или каталог . Време е вече господа да слезнете от дърветата и да се захванете за работа и да намерите време и интереси . Както за общуването в ежедневито ви е необходим писмен и говорим език на някакво прилично ниво , така и за общуване в интернет и откриване на информация е необходимо някакво прилично ниво на компютърна грамотност . Защото само , като отвориш , който и да е браузър и директно напишеш в , която и да е търсачка EGR или , който и да е друг термин ще получиш поне 10 000 резултата . Ако не знаеш език вече има безброй речници и преводачи . Общо взето ще си загубиш 2-3 минути време да намериш , който и да е термин . Разбира се ако не търсиш всяка буква по клавиатурата по 2-3 минути . Я сега си представи някой да седне и да извади всички термини и да ги заобяснява на "разбираем език" каквото и да означава това . Това би могло да отнеме няколко дни на добре подготвен човек . И това само защото някой не знае , че мишката има два бутона или как да си превключи клавиатурната подредба . Просто не е сериозно !Dizzle написа:.......повечето хора нямат време или интерес да търсят и затова са се регистрирали във форума на избраната от тях марка.
На мен също ми е по-интересно и за това не се правя на не заинтересован и нямащ време и дори в момента ( в 1:30 ) продължавам да разяснявам неща , които не са залегнали когато е трябвало в "културата" на българите с надеждата , че все нещо може да се промени .Dizzle написа: на мен лично ми е по-интересно да науча от знаещи и разбиращи хора....
А ако имате толкова желание да си организирате една такава тема мисля , че никой няма да ви спре да си попълните темата с нужната информация .
- Me4oKyX
- Обратна връзка:
Имаме БИНГО!! laugh.gif Дидака е прав, защото по логиката на темата, никой няма да седне да чете ЦЯЛА ТЕМА от поне 15страници, за да намери това, което го интересува.... А за да го намери по-бързо, ще трябва да ПОЛЗВА търсачката, което принципно е едно и също с всичко, казано от Басчо....... Така че, по пътя на простата логика, дори аз Кухата Мечка го разбрах, че автоматично се самоизключва такава тема за лаици a.k.a. мързели.......didak написа:Идеята не е добра, и то не за друго, а защото дори и някой да си направи труда да 'преведе' често използваните съкращения, точно този на който не са му ясни, няма да си направи труда да потърси отговора в тази тема

Сега ко ме питате и кво значи a.k.a.................. laugh.gif но ще обесня - а.к.а.= also known as - също познат като.....

P.S. това не е оффтопик, защото обяснявам едно съкращение

Последно промяна от Me4oKyX на 01 Ное 2010 11:46, променено общо 1 път.
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 364 пъти
Засега темата остава, въпреки, че и аз не виждам смисъл от такава тема - нали пак трябва да се търси с търсачка из нея...
Ако някой има желание - да пише съкращения...
А ако продължи офтопика ->>>
Ако някой има желание - да пише съкращения...
А ако продължи офтопика ->>>

Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
-
-
- Почетен Администратор