Какво масло наливате и защо - наблюдения?!
- alexandargv
Здравейте, колеги реших и аз да споделя какво наливам.На моята тойотка й слагам моторно масло на БМВ 10w-40 предната зима с него изкарах и лятото почти за 10000 км съм долял 200гр но е виждала и доста обороти 

- Прикачени файлове
-
- Това е масалцето.
- Picture 002.jpg (89.36 KiB) Преглеждано 5317 пъти
Toyota Paseo 1.5i
Здравейте,
Като дойде от Германия, моето Корола-Версо Дек 2004 беше с АРАЛ май, че 10W40. По инерция от королата на баща ми, започнах да слагам Кастрол 15W40 и както споделяте ми се струва, че работи по шумно, докато преди това при яко настъпване, вместо шума (който го нямаше никакъв) се чуваше едно фиууу от турбината явно, много приятно... Помагайте какъв е бил този АРАЛ с който е била (питам се), ще е по-добре ли да сложа АРАЛ 10В40 полусинтетика сега за зимата или какво да слагам (не най-добро), но умерено бюджетно за да работи по-добре от в момента???
Като дойде от Германия, моето Корола-Версо Дек 2004 беше с АРАЛ май, че 10W40. По инерция от королата на баща ми, започнах да слагам Кастрол 15W40 и както споделяте ми се струва, че работи по шумно, докато преди това при яко настъпване, вместо шума (който го нямаше никакъв) се чуваше едно фиууу от турбината явно, много приятно... Помагайте какъв е бил този АРАЛ с който е била (питам се), ще е по-добре ли да сложа АРАЛ 10В40 полусинтетика сега за зимата или какво да слагам (не най-добро), но умерено бюджетно за да работи по-добре от в момента???
whatever you do, think green.
be smart, find easy know-how,
be sucessful, enjoy life.
be smart, find easy know-how,
be sucessful, enjoy life.
- Bass_Man
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 1 път
Първо 15W40 за зимате е неподходящо масло . И второ някой може ли да ми покаже официален документ в който пише , че някоя си Тойота трябва да се кара само с вискозитет 5W30 ?
А и мисля , че не малко пъти е публикуван сайта с официална информация от Тойота за Европа включително има и важна тема :
http://toyotabg.eu/viewtopic.php?t=14931
А и мисля , че не малко пъти е публикуван сайта с официална информация от Тойота за Европа включително има и важна тема :
http://toyotabg.eu/viewtopic.php?t=14931
Последно промяна от Bass_Man на 01 Ное 2010 00:04, променено общо 1 път.
- nov
- Автомобил: XA30 3ZR-FAE,B6304T4
- Благодарил/а: 51 пъти
- Получена благодарност: 40 пъти
Аз Тойотите ги карам само и изцяло с Мотул 10в40 6100 синерджи.Предстои ми смяна на бензиновата и мисля да им налея Мотул Льо Ман 20в60 (ако го гори ще се върна към старото).От 5 години карам само с Мотул донесен на ръка от Германия (зет ми).Напоследък много ми хвалят едно масло Кроон Ойл незнам дали сте го чували.Мисля на дизеловата да я пробвам с такова некво Емперол 10в40.Уж било рядко срещано и нямало ментета но дали е така никой не знае.
- nov
- Автомобил: XA30 3ZR-FAE,B6304T4
- Благодарил/а: 51 пъти
- Получена благодарност: 40 пъти
Това на сериозно ли го казваш или на майтап?Надявам се да е на майтап.Ако е на сериозно може да се запознаеш с продуктите на Мотул и тогава да ми даваш съвети с какво масло да карам.Bass_Man написа:Да зимата карай с 20W60 , a за лятото си вземи 0W20!
И също така не мисля , че има много ментета на Льо Ман серията на Мотул .