drbr написа:Драги Незнайко, там е работата, че аз не стигнах до профилактика, а се оправих с добавки и OMV нафта. Филтърът ми го смениха бързо и професионално на бул. Ан. Ляпчев - между Дървеница и Младост. Успех!
Благодаря за бързия отговор колега drbr, ама аз исках да разбера от колегата
димитър бижев къде са му направили спомената профилактика. Според мен добавките са полезно нещо при калпавите горива в БГ, ама за чиста или поне слабо замърсена горивна система. Преди време с добавки и то качествени си създадох проблеми - така се запушиха дюзите на горивната помпа (дано не бъркам термини), че колата едвам се движеше и стигна на мъка и молитви до Бургас. Там ми я почистиха в местния сервиз на Тойота и се оправи - бях много доволен от обслужването и как вървеше след това колата. Аз съм в София и затова сега ми е малко далечко да ходя пак до Бургас само за това, иначе бих отишъл там с удоволствие.
Проблемите ми се появиха след като заредих гориво от EKO. Колата отначало вървеше много добре, както с OMV Premium diesel. После започна да пали по-трудно и загуби мощност. След 2 дни престой едва запалих (след 20-30 опита, накрая прежалих акумулатора и държах докато запали или замине акумулатора) и сега пали макар и трудно, но няма мощност. Подозирам, че в ЕКО слагат някакви добавки в горивото, които забиха някъде по веригата боклуците, които са били преди това в горивната ми система. Може боклуците да са били и в горивото от ЕКО, но колата имаше чудесна динамика около 650 км (за 1 пътуване) след като налях и затова не ми се вярва да е така. Преди това около 6 месеца наливах само OMV Sprint diesel и 2-3 пъти Premium.
Моля колеги, ще съм много благодарен, ако някой знае читаво място, където да ми почистят горивната система, да даде инфо. Без кола съм направо загинал.
Сега отивам да си взема горивен и въздушен (гледам, че е станал на 16к) филтри и да си ги сменя, ама не вярвам от това да се оправи изцяло положението, най много да се подобри леко.