Nai dobroto maslo za Toyota
Nai dobroto maslo za Toyota
Kolegi, molia za malko pomosht.
Parvo da poiasnaia - nikak, ama nikak ne sam svetnat s avtomobilite, taka che za niakoi shte izglezhdat smeshni pitaniata mi.
Imam ot skoro Toyota Avensis 1,8 bezin, 2007.
V momenta e na 60K km i predstoi tehnichesko obsluzhvane.
Ot TMU Auto obadiha blizo 500 bgn za smianata na filtri + maslo - stori mi se baia, a i podozreniata se potvardiha sled begla konsultacia s poznati i priateli.
Mozhe li niakoi da kazhe koe e nai-dobroto'preporachitelno maslo (+ otkade moga da si zakupia + filtrite nakup) i ima li smisal da se vazpolzvam ot uslugite na otoriziran servis na Toyota.
Kolko priblizitelno (mnogo grubo) bi struvalo chastite + rabota
Mnogo blagodarya.
Parvo da poiasnaia - nikak, ama nikak ne sam svetnat s avtomobilite, taka che za niakoi shte izglezhdat smeshni pitaniata mi.
Imam ot skoro Toyota Avensis 1,8 bezin, 2007.
V momenta e na 60K km i predstoi tehnichesko obsluzhvane.
Ot TMU Auto obadiha blizo 500 bgn za smianata na filtri + maslo - stori mi se baia, a i podozreniata se potvardiha sled begla konsultacia s poznati i priateli.
Mozhe li niakoi da kazhe koe e nai-dobroto'preporachitelno maslo (+ otkade moga da si zakupia + filtrite nakup) i ima li smisal da se vazpolzvam ot uslugite na otoriziran servis na Toyota.
Kolko priblizitelno (mnogo grubo) bi struvalo chastite + rabota
Mnogo blagodarya.
Здравей, колега! Ако държих да направиш техническото обслужване в сервиз на Тойота те съветвам да забравиш за ТМ Ауто. И аз днес смених всички филтри + масло,спирачна течност + преглед в сервиза на Тойота в Благоевград (Монца ООД) за точно 350лв. - за същото нещо в ТМ предишният път ми взеха 460 . Най - добре се обади и попитай за твоя автомобил каква ще е офертата. Поздрави!
Toyota Auris 1.4 D4D '08
Hyundai Terracan 2.9 CRDI '06
Hyundai Terracan 2.9 CRDI '06
[quote="Brigo"]Здравей, колега! Ако държих да направиш техническото обслужване в сервиз на Тойота те съветвам да забравиш за ТМ Ауто. И аз днес смених всички филтри + масло,спирачна течност + преглед в сервиза на Тойота в Благоевград (Монца ООД) за точно 350лв. - за същото нещо в ТМ предишният път ми взеха 460 . Най - добре се обади и попитай за твоя автомобил каква ще е офертата. Поздрави![/quote]
Mersi Brigo - tova deto citiram e tsenata ot TM Auto 460 bgn po predvaritelna info - na miasto - ne znae znae lise.
Momci, shte pocherpia mastichka, nikaoi da kazhe asap kakvo masloe preporachitelno maslo i otkade da si kupia - che utre sam vzel optusk da ia svarzsha tazi rabota i ne mi se obikalia kato nastinal kon iz Sofia... Pak ne mi se nabivat 500 bgn da hranya TM.
Mersi Brigo - tova deto citiram e tsenata ot TM Auto 460 bgn po predvaritelna info - na miasto - ne znae znae lise.
Momci, shte pocherpia mastichka, nikaoi da kazhe asap kakvo masloe preporachitelno maslo i otkade da si kupia - che utre sam vzel optusk da ia svarzsha tazi rabota i ne mi se obikalia kato nastinal kon iz Sofia... Pak ne mi se nabivat 500 bgn da hranya TM.
Мастиката смърди ...
Но все пак според сайта на Кастрол:
: Avensis 1.8 16V VVT-i (2003 - 2009)
: Castrol EDGE 0W-30
: Castrol EDGE Formula RS 0W-40
: Castrol MAGNATEC 5W-40 C3
: Castrol MAGNATEC 5W-30 A3/B4
: Castrol MAGNATEC 10W-40 A3/B4
EDGE серията малко накъртват на цена, ама всеки си знае.
Не гарантирам че е абсолютно вярно - цитирал съм източника, ако буталата се покажат да видят кой ги дави с туй масло, не отговарям.
Отделно, почти всеки производител на масло има на сайта си подобен каталог според модела на колата.
Добре че съм отпуска и не ми се спи още так пиша тука ...
Но все пак според сайта на Кастрол:
: Avensis 1.8 16V VVT-i (2003 - 2009)
: Castrol EDGE 0W-30
: Castrol EDGE Formula RS 0W-40
: Castrol MAGNATEC 5W-40 C3
: Castrol MAGNATEC 5W-30 A3/B4
: Castrol MAGNATEC 10W-40 A3/B4
EDGE серията малко накъртват на цена, ама всеки си знае.
Не гарантирам че е абсолютно вярно - цитирал съм източника, ако буталата се покажат да видят кой ги дави с туй масло, не отговарям.
Отделно, почти всеки производител на масло има на сайта си подобен каталог според модела на колата.
Добре че съм отпуска и не ми се спи още так пиша тука ...
Убаво еФтино нема!
Баси! И тия почнали да правят боклуци !!!(Специален поздрав за Тойота във връзка с "чудния" 1ZZ-FE)
Вече и на газ ...
Баси! И тия почнали да правят боклуци !!!(Специален поздрав за Тойота във връзка с "чудния" 1ZZ-FE)
Вече и на газ ...
колко мъъъъка има по тоя свят...........ако беше пробвал да влезеш поне в един сайт за масла щеше да се убедиш че хората са направили едни търсачки в които като въведеш числата на маторя и........оооооо чудооооооооо---изписва ти ква мъзгъ да наливаш biggrin.gif
Toyota YARIS 1.33-100кс.2009..... Renault megan-Coatch 1.6-90кс-98г
Колега ако не я караш като луд над 4-5 х100 оборота няма значение с какво масло караш и това че някой ти вика с това еди какво си това еди какво си са пълни глупости един мобил и заспива ефтино и доста добро ако вече ползваш колата си за забавления и я караш бързо и много не я чакаш да загрее мотора с маслото сутрин си вземи по скъпо масло имат по-добри смазващи качества от по ефтините това е разлика студен мотор и масло и форсиране = ремонт, но дори и с най-скъпото масло на студен двигател не се дава газ. Двете короли са с различни масла едната за спокойно карана с мобил 10-40 а селиката Castrol MAGNATEC 5W-50 издържа на по високи температури от мобила
-
- Получена благодарност: 2 пъти
Значи въобще не вярно,че няма значение какво е маслото при спокойно каране .Новите двигатели на Тойота е написано какво масло трябва да е-5W30,SM/CF,A3/B3-04/C3,LOW SAPS - задължително,заради изпускателните системи и EURO-IV.Това е.По представителствата и дилърите слагат каквото намерят на сгода като цена,независимо дали е бензин,дизел,коя година е двигателя,с какъв катализатор-абе престъпление.По книжка позволяват за бензинови двигатели след 2005 г. и масло SL,но е по-добре да се избягва.Това е за коли с двигатели след 2005 и сравнително нормален пробег-15-20 хил на година.
- didak
- Благодарил/а: 3 пъти
- Получена благодарност: 2 пъти
Почти съм съгласен с теб.nowyaris написа:Значи въобще не вярно,че няма значение какво е маслото при спокойно каране .Новите двигатели на Тойота е написано какво масло трябва да е-5W30,SM/CF,A3/B3-04/C3,LOW SAPS - задължително,заради изпускателните системи и EURO-IV.Това е.По представителствата и дилърите слагат каквото намерят на сгода като цена,независимо дали е бензин,дизел,коя година е двигателя,с какъв катализатор-абе престъпление.По книжка позволяват за бензинови двигатели след 2005 г. и масло SL,но е по-добре да се избягва.Това е за коли с двигатели след 2005 и сравнително нормален пробег-15-20 хил на година.
Само с уговорката, че написания вискозитет в книжката не е меродавен.
Не съм виждал на друго място, освен в книжките, точно определен вискозитет за даден двигател.
Единственото изискване е за класа.
Книжката е просто един превод на книжле написано за незнайно кой вносител по света, преведено буквално от една засукана девойка с голям бюст laugh.gif
Не знам новия Ярис с каква книжка го продават сега, но аз като взимах моя, имаше книжле само на хАнглийски /08.2009/.
Yaris 1,0-1999->Yaris 1,3-2009->Yaris 1,33-2009
В книжките пише и вискозитета, но е даден според климатичната зона.
За БГ мисля че излиза 10W30 (ако е в район с по-топъл климат, където не пада под -5 градуса да кажем) или 5W30 в общия случай, където се стига до -20.
Аз слагам Кастрол 5В40 по простата причина, че 5В30 на повечето производители е полу-синтетика, а аз искам да е с пълна.
Най-доброто го имаше да се продава във форума - 0W30 SSO на Amsoil.
За БГ мисля че излиза 10W30 (ако е в район с по-топъл климат, където не пада под -5 градуса да кажем) или 5W30 в общия случай, където се стига до -20.
Аз слагам Кастрол 5В40 по простата причина, че 5В30 на повечето производители е полу-синтетика, а аз искам да е с пълна.
Най-доброто го имаше да се продава във форума - 0W30 SSO на Amsoil.
Убаво еФтино нема!
Вече и на газ ...
Вече и на газ ...
в карком ми слагаха и двата пъти 5W40. каква е разликата с 5W30?didak написа:Почти съм съгласен с теб.nowyaris написа:Значи въобще не вярно,че няма значение какво е маслото при спокойно каране .Новите двигатели на Тойота е написано какво масло трябва да е-5W30,SM/CF,A3/B3-04/C3,LOW SAPS - задължително,заради изпускателните системи и EURO-IV.Това е.По представителствата и дилърите слагат каквото намерят на сгода като цена,независимо дали е бензин,дизел,коя година е двигателя,с какъв катализатор-абе престъпление.По книжка позволяват за бензинови двигатели след 2005 г. и масло SL,но е по-добре да се избягва.Това е за коли с двигатели след 2005 и сравнително нормален пробег-15-20 хил на година.
Само с уговорката, че написания вискозитет в книжката не е меродавен.
Не съм виждал на друго място, освен в книжките, точно определен вискозитет за даден двигател.
Единственото изискване е за класа.
Книжката е просто един превод на книжле написано за незнайно кой вносител по света, преведено буквално от една засукана девойка с голям бюст laugh.gif
Не знам новия Ярис с каква книжка го продават сега, но аз като взимах моя, имаше книжле само на хАнглийски /08.2009/.
-
- Автомобил: Ford Kuga 2.5 hybrid, 2025
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 4 пъти
Аз съм най-доволен от Кастрол. Това е маслото! Преди 6000км го бях сменил, миналата седмица го проверих и не бе мръднало нито милиметър!!!
А преди с масло на Toyota за 10000км и ми светна лампичката.
Според мен, виж в книжката на колата, точно какво трябва да вземеш.
Цената е различна според различните видове, но може би масло Кастрол ще ти излезе около 80-120лв.
А преди с масло на Toyota за 10000км и ми светна лампичката.
Според мен, виж в книжката на колата, точно какво трябва да вземеш.
Цената е различна според различните видове, но може би масло Кастрол ще ти излезе около 80-120лв.
-
Re: Nai dobroto maslo za Toyota
Значи ей тук http://toyota.venci.bg/service_price има да си пишеш колата. За твоята излизаAskata написа:Kolegi, molia za malko pomosht.
Баркод Наименование Брой Ед. цена Стойност
XXXXX-XXXXX Маслен филтър 1.00 бр. 16.25 лв. 16.25 лв.
XXXXX-XXXXX Въздушен филтър 1.00 бр. 35.22 лв. 35.22 лв.
XXXXX-XXXXX Запалителна свещ 4.00 бр. 10.17 лв. 40.67 лв.
XXXXX-XXXXX Филтър климатик 1.00 бр. 48.58 лв. 48.58 лв.
XXXXX-XXXXX Гарнитура пробка 1.00 бр. 1.77 лв. 1.77 лв.
XXXXX-XXXXX Масло 5W40 4.00 бр. 13.75 лв. 55.00 лв.
XXXXX-XXXXX Труд 1.50 бр. 25.00 лв. 37.50 лв.
което в крайна сметка прави Сума без ДДС 234.98 лв., Сума с ДДС 281.97 лв.
Така както виждаш обаче имаш и смяна на свещи, въздушен филтър, както и филтър на климатик. Т.е. не е само масло, а филтъра на климатика не си длъжен да го сменяш. Въздушен филтър и свещи са си явно по книжка на тези километри и в крайна сметка ако махнеш филтъра за климатика от уравнението, цената ще стане ~225лв с ДДС, наполовина на 500лв.
Така ако отидеш на сайта и си пуснеш сметката, ще видиш, че нещо програмчето им смята грешно. Вместо да сметнат само ДДС на основната сума, те смятат цялата сума с ДДС като ДДС. После събират ДДС и основната сума, от там идва - Сума без ДДС 234.98 лв, ДДС 281.97 лв