Отстраняване на дупчици по предното стъкло
Отстраняване на дупчици по предното стъкло
Здравейте, вследствие на отхвръкнали камъчета от камиони и автобуси по предното ми стъкло са се образували миниатюрни дупчици ( с диаметър 1-2mm). Нищо фатално но все пак ме дразнят. Искам да попитам имали начин да се отстранят с някакъв препарат или нещо подобно или ако знаете някъде където правят такива ремонти по предното стъкло в София?
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 338 пъти
- Получена благодарност: 369 пъти
Предполагам, че става въпрос не за дупчици, а за язви laugh.gif
Износено стъкло (с много язвички) не е изгодно да се възстановява...
Доколкото знам възстановяват само единични язви...
По-добре смени стъклото (може някой камион да ти хвърли по-голям камък и да ти го спука, и застрахователя да ти смени стъклото
)
Износено стъкло (с много язвички) не е изгодно да се възстановява...
Доколкото знам възстановяват само единични язви...
По-добре смени стъклото (може някой камион да ти хвърли по-голям камък и да ти го спука, и застрахователя да ти смени стъклото

Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 338 пъти
- Получена благодарност: 369 пъти
Зависи колко е нов автомобила...Dizzle написа:на мен за една едва забележима "язва" ми смениха стъклото (Алианц)
Колегата едва ли е с толкова нов автомобил, и би имал проблем със застрахователя - има нормално овехтяване...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Re: Отстраняване на дупчици по предното стъкло
Има фирми, които го правят. Цените са от 15 лв до 40 лв за една дупка.
Има и комплекти за самостоятелна поправка, за които обаче се иска и известен опит.
Общо взето за една дупка си струва. Ако са няколко по-добре си карай докато се напука или докато някой по-голям камък наистина ти го строши.
Чувал съм че може да се полират следите от чистачките, но и това е малко вероятно
Има и комплекти за самостоятелна поправка, за които обаче се иска и известен опит.
Общо взето за една дупка си струва. Ако са няколко по-добре си карай докато се напука или докато някой по-голям камък наистина ти го строши.
Чувал съм че може да се полират следите от чистачките, но и това е малко вероятно
Corolla 1.6 Dual VVTI 2008г
Rav 4 I 2.0 1998 г.
Rav 4 I 2.0 1998 г.
http://spukanostaklo.com/
http://www.avtomarket.bg/ukazateld.php?id=13
Ефекта на въстановяването на стъклото трае 5/6 месеца след това започва да си личи отново.Въстановяването е на принципа на фотополимерите за пломбите за зъби,но изложен на атмосферните условия бързо се износва.
http://www.avtomarket.bg/ukazateld.php?id=13
Ефекта на въстановяването на стъклото трае 5/6 месеца след това започва да си личи отново.Въстановяването е на принципа на фотополимерите за пломбите за зъби,но изложен на атмосферните условия бързо се износва.