Ето и Обещания мат'риал:)
Значи първо от доста време къртех кардани ,първо оргиналния ,после още един и преди да изкъртя и трети махнах тоз тъпизам 2-та заводски кардана и ги смених със 1pc ,кардан правен от някакви магически сплави. Тежи под 30% от оргиналния ,леко се криви (при стартове да не се къртят дифове и трансмисии) и разбирасе наи-важното няма Center Carrier Bearing.
След това - за последните хитринко по окачването.
Както е известно имам Рагулируеми Кони амортисиори ,със прогресивни Eibach пружини. Понеже очаквах пистата да бъде технична ,намаляването на BodyRolla беше наи-важно. 2-те неща които можех да направя беха или Poly Bushings или яки стабилизиращи шанги ,избрах второто понеже тука е доста сложно да сменям Bushings .
За щанги избрах suspension techniques ,главно поради идеята че задната шанга има възможност за регулиране на Under/Over steer (3 възможни позиции). Освен това предната шанга е 100% по-яка от заводската ,а задната е над 80%.
Ясно ми беше ,че трябва да се сменят също и swaybar end links със такива които може да се регулират. Едната причина е да мога да регулурам поведението на колата и чрез тях и другата ,че оргиналните са все пак на 15 години и немаше човешки начин да ги изадим без да ги унищижим...
Ето и снимки за какво говорим:
На картинка изглежда много хубаво и можеби лесно за инсталация - но ни се e*e мамата докато сменим шангата. Дефакто се изгърбихме 5 часа ,хем работехме главно 2-ма човека (на моменти 5-6-7)

,разбирасе очакваните проблеми със развъртането на оргиналните end links ,които не можахме да развъртим без яко нагряване и много псуване ... но големия проблем излезна ,че във следствие на запушен маркуч на въздуха се скъса единия болт които държи Sway Bar-а за рога. Хитринки идваши от BluePoint (SnapOn) за развъртане на скъсани болтове не помогнаха ,и накрая парчето болт съвсе гаиката изхвърча некъде във рога. При тва панижение немахме избор и се наложи да вадим ракетата и да режем рога. направихме една тригъгална дупка ,от там завряхме една гаика и го стегнахме некак си ,сега въпроса е със какво да я напълня тая дупка ,че да не ми ръждеса рога?
(На снимката се вижда парчето ламарина обърнато на страни):