Камера вместо смяна на дирекция +/-

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
Аватар
Win_XP
Обратна връзка:

Мнение от Win_XP » 09 Окт 2010 01:22

nowyaris написа:А стига бе,на луд станах да ви чета постовете,направо ми завря мозъчето.Три пъти съжалих,че изобщо повдигнах въпроса-вие ми разкатахте понятията с тез ваште познания по оптика.Аз съм се разбрал с БАССМАНА,вие си направете темичка и в нея си ги мерете....
По-умно е изобщо да не четеш темата, аз прочетох само твоя пост от всички нови и това е, няма смисъл да се занимаваш :)

Аватар
Dizzle

Мнение от Dizzle » 09 Окт 2010 02:52

я и аз да сипя малко shit по-темата на човека biggrin.gif Bassmane не може да си компетентен по всички теми колкото и да ти се иска. Тъй като това съм учил и това ми е професията, мога да ти кажа,че дори най-скъпите и високотехнологични камери ,които струват стотици хиляди $ имат по-малко от 1/10 от чувствителността на човешкото око,да не говорим,че не съществува лента или дигитален формат който може да сравняваш по качество със "картината" от зрението си.За фокусно разстояние, цветна температура и дълбочина на рязкост сигурно и не си чувал ама айде.. Освен вариото (оптиката или zoom-a) други преимущества лично аз не виждам. Full HD резолюцията е 1920х1080 пиксела, а приблизителната резолюция на човешкото око колегата по-горе ти я е написал.Незнам изобщо за кви камери от 200лв и кво качество говориш,а сигурно и ти не знаеш. Щото дори домашната ми камера дето струва колкото кола на старо не дава и 1/10 качеството за което говориш wacko.gif

Аватар
mitkoa
Обратна връзка:

Мнение от mitkoa » 09 Окт 2010 09:07

Dizzle,
фото, видео? smile.gif

Аватар
Bass_Man
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Bass_Man » 10 Окт 2010 02:52

mitkoa написа:Бас
Какво значи "фокуси" ? laugh.gif
Това, че не знаеш какво е бленда е достатъчно да те определя, че ти не знаеш даже и азбуката.Бил си чувал за нещо.....в трамвая....да си говорят.
Педалче при видео наблюдението не се казва бленда а ирис ( това е професиналния термин но всъщност се има предвид фотографския термин бленда ) . И всички камери над 150лв. са с автоматичен ирис . Я сега ми кажи как твойта куха и леко насрана главица разбра , че аз не знам какво е бленда и , че съм бил чувал за нещо а ? Я ми обясни ако обичаш ? То е ясно ,че не можеш да обясниш защото си абсолютно неграмотен !

Dizzle - ти също , като едно видно педалче я ми обясни как измерваш компетентност а ? Какво си учил бе льольо ? Човешкото око има чувствителност 0.1lux точно дебиле ! Сега дали има камера под 0.1lux ще оставя на теб да разбереш ако можеш да четеш разбира се .
За каква дълбочина и за какво HD говнориш , като мозъка ти е 4 клетки в куб ?

Скот понеже ти обичаш да работиш с цифри и данни я да те питам и теб човешкото в кой обхват е чувствително ? Дали всяка една черно бяла камера дори и от 50лв. не вижда перфектно на тъмно с леко инфрачервено осветленийце ? Ауууу колко било яко човешкото око ! Ами защо не слагате очи по спътниците ами слагате някакви скапани матрици с някакви още по-скапани оптики ?!?!? Чудна работа . Щом човешкото око е стази велика резолюция трябва да качите на спътника едно цигане с малко храна и ще си имате чудна отдалечена камера със 800Mpix резолюция .
Също така я да те питам ти като гледаш срещу фаровете виждаш ли нещо освен светлината ? Защото евтина китайска камера за под 200 паунда ще вижда чудесно . Да те питам при осветеност под 0.1lux виждаш ли нещо ? Защото всяка една евтина китайска камера вече е с чувствителност 0.001 lux , а има и по-скъпи и по-добри . Също така да те питам дали можеш да различиш смяна на обстановката за по-малко от 1/15 от секундата ? Ауууу съвършенното око не разбира какво става ако нещо мърда с 1/15 ? Ами няма страшно има камери , който снимат с 25 , 30 , 100 , 1000 и тн кадъра в секунда . И това вече позволява на съвършенното око да нблюдава развитието на процеси , които иначе няма как да види ( разбира се на slow motion ) .
Ами дал съм ти 4-ри основни недостатъка на човешкото око , които са решаващи при наблюдение и не са решаващи при преглед на репродукции . Айде сега ти ми кажи ще свърши ли камерата работа или се правим тема 100 страници заради 2-ва дебила ?

Само ще светна генийте , че първите снимки , които съм правил със Zenit Е и външен светломер датират от 7-годишната ми възраст . За да стане още малко по-интересно след , като си снимах чернобелите филми си ги проявявах сам . И това пак на седем годишна възраст Увеличителя и дозите все още са ми на бюрото . Та я ме светнете какво е бленда , какво е скорост , какво е чувствителност и тн и тн . Че не може да съм комптетентен на всякъде и дебилите трябва да се чувстват хора от време на време !

ПС:
Скоти я кажи ако знаеш основните навигационни дисплей в гражданските и военните самолети с каква резолюция са и дали по тях може да се навигира и работи или , като му се зацапа предния джам на самолета и се каца със свредел ( бургия за по-неграмотните ) ? Може ако искаш да споделиш и камерите , които се ползват за тактическо разузнаване с каква резолюция са и с каква дълбочина на цветовете , че за колегата това е доста важно . Например камерите ползвани на Ауаксите . После ще ни кажеш и колко им струват ADC-тата .

Ако искате да ви сера в устите още само кажете ! :thumbsup:

ПС:2
Скоти понеже ти си мой човек ще ти дам още една задачка . Я ми сведи резолюцията на човешкото око на квадратен инч или милиметър както ти е по-удобно . И ся ще стане интересно . Защото бас държа , че с твойте 800Mpix не виждаш отделните пиксели на монитора пред теб . Фото/Видео гейовете може и да не разберат за какво се говори тук така ,че да го пропуснат .

Аватар
mitkoa
Обратна връзка:

Мнение от mitkoa » 10 Окт 2010 10:16

Няма нужда се обиждаме......който има малко акъл в главата ще знае да има 100 на ум като му говориш за камери и обективи.Това ми беше и целта....да не подвеждаш....не да си ги мерим.
С най-добри намерения.

Аватар
slowtraveler
Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
Благодарил/а: 334 пъти
Получена  благодарност: 364 пъти

Мнение от slowtraveler » 10 Окт 2010 11:39

Хахаха..
Доста се е поразмирисала темата...
Я да поразбъркаме малко :
http://clarkvision.com/imagedetail/eye-resolution.html
:whistle:
Проблема не е точно в техническите характеристики и параметри на камери и дисплеи...
Да, ще видиш на дисплея каквото ти трябва - и сегашните камери и дисплеите са достатъчно добри.
Но си отклоняваш вниманието и ще караш окото си да префокусира към съвсем къса дистанция. (знаеш как са направени HUD и на каква дистанция 'се виждат' изобразяваните от тях данни).
Проблем ще е и да се настрои окото към друго осветление - навън осветеността се променя, докато дисплея свети доста по-стандартно...
Т.е. ще се променя баланса между околното осветление и показваното на дисплея...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008

Аватар
mitkoa
Обратна връзка:

Мнение от mitkoa » 10 Окт 2010 12:28

slow,
Проблема не е мегапикселите.И 10000 mpx изображение да имаш, ако нямаш детайл в сенките или прегорели части...какво ще ги правиш.Черно и бяло....и...?
Затова говорим за динамичен обхват.
Имаш двуизмерно изображение......с променена перспектива...на широко и теле...
Куп щуротии.....и не е само до ИР на някои камери....щото за това си има фарове....
Ама човека е снимал с зенит...и сам си е проявявал....къде сме тръгнали да му обясняваме....другиите много писания в инет също....
Впрочем надявам се вече е разбрал кой е с предимство при завой на ляво....че и там до дупка твърдеше щуротии...

Камерата може да допълва....като примерно тези за засичане на пешеходци по тротоара на БМВ....или фиш айа за паркиране....но не може да замества.......това не е електронна игра и няма рестарт.

П.П Днес ако излеза с фотоапарата ще снимам няколко видеа.На 24 мм да видим....Бас да изкара "линийката" laugh.gif , да ми каже скорост и разстояние.

Аватар
Dizzle

Мнение от Dizzle » 10 Окт 2010 12:51

Басмане вземи си смени превръзката,че почна да намирисва tooth.gif няма кво да се обяснява на човек или квото си там,който мисли че infrared осветлението или zoom-a имат нещо общо с качеството на изображението.. и недей ползва форума за отдушник на кризите си,щото сереш не на нас,а по темите на хората.

Scott

Мнение от Scott » 10 Окт 2010 13:31

Bass_Man написа: ...като гледаш срещу фаровете виждаш ли нещо освен светлината ? Защото евтина китайска камера за под 200 паунда ще вижда чудесно . ...при осветеност под 0.1lux виждаш ли нещо ? Защото всяка една евтина китайска камера вече е с чувствителност 0.001 lux , а има и по-скъпи и по-добри ...
Тези две камери, можеш ли ги събра в едно? ... за под 200лв. Пак опряхме до динамичния обхват, който така умело избягваш.
И не виждам защо пак намесваш високите технологии при положение че говорим за 'евтино' решение. Всъщност защо ли наистина обсъждаме този проблем, колегата вече заяви че не бръсне никого, стига финансово решението да го устройва, т.е. да не си сложи камерка нито за 200 нито за 2000 лв :whistle:

Аватар
slowtraveler

Мнение от slowtraveler » 10 Окт 2010 13:36

Абе общо взето - говорим за едно и също, само дето от време на време се поразмирисва laugh.gif

Аватар
Bass_Man
Благодарил/а: 2 пъти

Мнение от Bass_Man » 19 Окт 2010 00:44

Дизела и Митока както винаги се проявяват , като мозъчни инвалиди :thumbsup: . Продължавайте няма проблем трябва да има и такива , като вас .
Чисто за информация снимал съм със : Смена 8м , Зенит ( почти всички модели ) със доста обективи и макро преходници и Любител в периода 1-7-ми клас . :whistle: . В малко по-късен период съм снимал с почти всички SLR камери на Canon и Pentax , като най-интересния е бил 1Ds Mark III скоро и по-добър ще има tongue.gif . Като си говорим за видео камери съм снимал с камери с 3CCD матрици и с обикновенни , а напоследък и с Full HD . Така между другото съм редактирал и някой материали , както и съм кепчвал доста филми с най-различни софтуерни и хардуерни платформи . По едно време правих и монтаж в реално време на живо предаване ( на спортно събитие ) . Кодирал и декодирал съм в почти всякакви формати доста материали .
От света на видеонаблюдението съм работил с аналогови видео рекоредери , цифрови видео рекордери и IP рекордери . С камери съм работил от черно бели с 320 линии до IP камери с 10Mpix резолюция и 360 градуса. С фиксирани обективи без автоматичен ирис и с PTZ . Правил съм всевъзможни отдалечени наблюдения включително и с телефонни модеми по аналогова линия с тонално набиране.
Та няма как две педалчета , като Mitkoa i Dizzle да ми обяснят къде и какво се вижда и какво не се вижда нали ви е ясно ?
Били завършили ?!?! Че нали тази държава е на това дередже точно от такива завършили , като вас ве пичове !!!!

И Скот за 5-ти път сигурно ти казвам , че WDR камери за 200лв ИМА НА ПАЗАРА !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! За 2000лв. се взима доста добро PTZ или много серизоно IP решение . Вземи слезни малко от спътниците на земята и виж цените къде са в момента .

Легенда :
Педалчета - това НЕ СА така наречените гейове ! Това са абсолютно неопределени и неосъзнати индивиди , които се опитват , чрез ръсене на смешни мнения да покажат кои са всъщност .

Аватар
slowtraveler

Мнение от slowtraveler » 19 Окт 2010 08:17

Поради изострения език и сериозно отклоняване от темата - малко почивка ... :whistle: :sleepy2:

Заключено