mitkoa написа:Бас
Какво значи "фокуси" ? laugh.gif
Това, че не знаеш какво е бленда е достатъчно да те определя, че ти не знаеш даже и азбуката.Бил си чувал за нещо.....в трамвая....да си говорят.
Педалче при видео наблюдението не се казва бленда а ирис ( това е професиналния термин но всъщност се има предвид фотографския термин бленда ) . И всички камери над 150лв. са с автоматичен ирис . Я сега ми кажи как твойта куха и леко насрана главица разбра , че аз не знам какво е бленда и , че съм бил чувал за нещо а ? Я ми обясни ако обичаш ? То е ясно ,че не можеш да обясниш защото си абсолютно неграмотен !
Dizzle - ти също , като едно видно педалче я ми обясни как измерваш компетентност а ? Какво си учил бе льольо ? Човешкото око има чувствителност 0.1lux точно дебиле ! Сега дали има камера под 0.1lux ще оставя на теб да разбереш ако можеш да четеш разбира се .
За каква дълбочина и за какво HD говнориш , като мозъка ти е 4 клетки в куб ?
Скот понеже ти обичаш да работиш с цифри и данни я да те питам и теб човешкото в кой обхват е чувствително ? Дали всяка една черно бяла камера дори и от 50лв. не вижда перфектно на тъмно с леко инфрачервено осветленийце ? Ауууу колко било яко човешкото око ! Ами защо не слагате очи по спътниците ами слагате някакви скапани матрици с някакви още по-скапани оптики ?!?!? Чудна работа . Щом човешкото око е стази велика резолюция трябва да качите на спътника едно цигане с малко храна и ще си имате чудна отдалечена камера със 800Mpix резолюция .
Също така я да те питам ти като гледаш срещу фаровете виждаш ли нещо освен светлината ? Защото евтина китайска камера за под 200 паунда ще вижда чудесно . Да те питам при осветеност под 0.1lux виждаш ли нещо ? Защото всяка една евтина китайска камера вече е с чувствителност 0.001 lux , а има и по-скъпи и по-добри . Също така да те питам дали можеш да различиш смяна на обстановката за по-малко от 1/15 от секундата ? Ауууу съвършенното око не разбира какво става ако нещо мърда с 1/15 ? Ами няма страшно има камери , който снимат с 25 , 30 , 100 , 1000 и тн кадъра в секунда . И това вече позволява на съвършенното око да нблюдава развитието на процеси , които иначе няма как да види ( разбира се на slow motion ) .
Ами дал съм ти 4-ри основни недостатъка на човешкото око , които са решаващи при наблюдение и не са решаващи при преглед на репродукции . Айде сега ти ми кажи ще свърши ли камерата работа или се правим тема 100 страници заради 2-ва дебила ?
Само ще светна генийте , че първите снимки , които съм правил със Zenit Е и външен светломер датират от 7-годишната ми възраст . За да стане още малко по-интересно след , като си снимах чернобелите филми си ги проявявах сам . И това пак на седем годишна възраст Увеличителя и дозите все още са ми на бюрото . Та я ме светнете какво е бленда , какво е скорост , какво е чувствителност и тн и тн . Че не може да съм комптетентен на всякъде и дебилите трябва да се чувстват хора от време на време !
ПС:
Скоти я кажи ако знаеш основните навигационни дисплей в гражданските и военните самолети с каква резолюция са и дали по тях може да се навигира и работи или , като му се зацапа предния джам на самолета и се каца със свредел ( бургия за по-неграмотните ) ? Може ако искаш да споделиш и камерите , които се ползват за тактическо разузнаване с каква резолюция са и с каква дълбочина на цветовете , че за колегата това е доста важно . Например камерите ползвани на Ауаксите . После ще ни кажеш и колко им струват ADC-тата .
Ако искате да ви сера в устите още само кажете !
ПС:2
Скоти понеже ти си мой човек ще ти дам още една задачка . Я ми сведи резолюцията на човешкото око на квадратен инч или милиметър както ти е по-удобно . И ся ще стане интересно . Защото бас държа , че с твойте 800Mpix не виждаш отделните пиксели на монитора пред теб . Фото/Видео гейовете може и да не разберат за какво се говори тук така ,че да го пропуснат .