Задната чистачка не работи нормално - Авенсис 1
- boqnkov_
- Автомобил: Toyota Previa 2.0 d4d
Задната чистачка не работи нормално - Авенсис 1
Здравейте, колеги! Тези дни като валя реших да си пусна задната чистачка и видях, че работи като секундарник. Разделя цикъла на 4 или 5 отсечки (това на позиция INT - през определен интервал от време да чисти). Помислих, че имам някакви изронени зъби в моторчето или нещо подобно. Обаче като пуснах втората степен, която е за постоянна работа на чистачката си вървеше съвсем нормално и плавно. Какъв според вас е проблема? Аз мисля, че е модул или реле някакво?
Good drivers... just drive...
- diesel_power
- Получена благодарност: 1 път
- diesel_power
- Получена благодарност: 1 път
Когато е пусната на един от кабелите се появява +12в ,а като се върне в изходно положение изчезва .Ако този + изчезва и когато е посредата значи има проблем с пътечките на спиралата в моторчето.Спиралата е под оста и има капаче,което може да е с нитове или болтчета.Има едни пластини ,които контактуват със спиралата и сигурно са нагорели.
- DENJY
- Автомобил: TOYOTA AVENSIS T22
Здравейте, аз също имам проблем със задната чистачка, като я пусна въобще не тръгва. Като я напъна с ръката някъде до средата на стъклото и слиза до долу и се връща в изходна позиция и пак зацикля.
Някой знае ли каква може да е причината, аз си мисля че е от моторчето и съм в търсене на ново или пък втора ръка няма значение!!!
Някой знае ли каква може да е причината, аз си мисля че е от моторчето и съм в търсене на ново или пък втора ръка няма значение!!!
В света има само два вида автомобили, TOYOTA и всички останали...
TOYOTA COROLLA CE80 1.8D 1983год.
TOYOTA CARINA T19 2.0D 1993год.
TOYOTA AVENSIS T22 2.0 D4D 2000год.
TOYOTA AVENSIS T22 2.0 D4D 2002год

TOYOTA COROLLA CE80 1.8D 1983год.
TOYOTA CARINA T19 2.0D 1993год.
TOYOTA AVENSIS T22 2.0 D4D 2000год.
TOYOTA AVENSIS T22 2.0 D4D 2002год
Погледни в тази тема:
http://www.toyotabg.eu/viewtopic.php?t ... highlight=
не съм убеден, но мисля че моторчето за задната чистачка на Авенсис 1 трябва да е доста подобно, да не кажа същото като на карина...според мен първо го разглоби и виж какво е положението, след това търси друго
http://www.toyotabg.eu/viewtopic.php?t ... highlight=
не съм убеден, но мисля че моторчето за задната чистачка на Авенсис 1 трябва да е доста подобно, да не кажа същото като на карина...според мен първо го разглоби и виж какво е положението, след това търси друго
pgb написа:колеги аз също имам този проблем. но проблема не е в моторчето ,според мен проблема е в медните писти от които чистачката взима напрежение,защото като поработи по дълго време нещата се оправят .Разглобявал съм го много пъти почиствамго и след време пак прави така и вече не му обръщам внимание