ски багажник ?

lubooo

ски багажник ?

Мнение от lubooo » 17 Окт 2010 14:52

тия дни загледах королата и сутанових , че няма отворите отстрани на тавана , та въпроса ми е някои знае ли дали има вариянт да сложа ски багажник , защото зимата ще се налага да използвам такъв ..
Toyota Corolla E12 2002 1.6 vvti
3ZZ-FE

Аватар
miLen4o
Обратна връзка:

Мнение от miLen4o » 17 Окт 2010 16:09

A car without TURBO is like a man without BALLS!

Аватар
CaRp

Мнение от CaRp » 17 Окт 2010 18:43

Добър вариант е този за, който е споменал колегата, а моето предложение е магнитен багажник.
-плюсове: в пъти по-ниска инвестиция; надеждни са (изпробвани на всякакви условия и скорост до 140км/ч)
-минуси: захвата е с ластици, поради това няма застраховка от кражба на ските; при навалял сняг има нужда от почистване на покрива за да има по-добър контакт; багажника си е само за ски, ако ти трябва за друго, ти трябва и ковенционален.
Две години съм с такъв и съм доволен, надявам се да съм помогнал с мнението си. :)
Toyota Corolla 1.6 G6R "99

Аватар
digitalpr
Благодарил/а: 1 път

Мнение от digitalpr » 17 Окт 2010 21:11

Читави греди ще ти излезнат около 200лв + 60-80 за самия държач за ските. Читав магнитен багажник е около 90-120лв. С магнитния можеш да караш до около 130, нищо му няма и ските се държат стабилно. Тъпото е, че наистина трябва да чистиш покрива преди да го сложиш защото трябва да си сигурен, че ще лепне много добре. Също така трябвя да го сваляш при всяко слизане от колата. Ако тези неа не са ти проблем, магнитния е ОК. Лично аз съм карал 2 зими с такъв.
Avensis II 2005 1.8VVT-i SOL

lubooo

Мнение от lubooo » 17 Окт 2010 22:21

явно ще се ориентирам към магнитен , въпреки че чтох някаде , че драскал леко тавана и местата кадето магнита лепвал ставали леко матови unsure.gif , но явно в диапазона около 100 лв магнитния ми е вариянта , мерси за информацията на колегата :thumbsup:
3ZZ-FE

ilia
Обратна връзка:

Багажник

Мнение от ilia » 18 Окт 2010 06:47

Колега имам едно THULE което не използвам ако решиш,ше ти го дам за 90 лева.Отваря до 1200 мм .тел 0888 645 709 Илия.Мога да ти изпратя още снимки на лично,ако искаш.
Прикачени файлове
Picture 067.jpg
Picture 067.jpg (260.33 KiB) Преглеждано 3979 пъти

ilia
Обратна връзка:

Багажник

Мнение от ilia » 18 Окт 2010 19:58

Ето и захващането.
Прикачени файлове
Picture 065.jpg
Picture 065.jpg (233.25 KiB) Преглеждано 3928 пъти

baba_metca

Мнение от baba_metca » 19 Окт 2010 16:31

lubooo написа:явно ще се ориентирам към магнитен , въпреки че чтох някаде , че драскал леко тавана и местата кадето магнита лепвал ставали леко матови unsure.gif , но явно в диапазона около 100 лв магнитния ми е вариянта , мерси за информацията на колегата :thumbsup:
Ако не искаш магнитен търси нещо на старо с греди. Иначе наистина драска и матира - виждал съм. В една от темина на форума на ПСС (Планинска спасителна служба) имаше тема и даже си помняма, че един обесняваше как си слага тънко парцалче под магнитите и нямал проблем с драскането от 4 години ползване. Не съм сигурен, но и с вестник може и да стане. Аз лично нямам такъв багажник, но както казах съм виждал последици на боята. Не е болка за умиране стига да се чисти както трябва, както тавана така и магнита. Стига по принцип такива неща да не ти "бодат очите", отделно едно полиране и работата е 6, но това само, когато вече няма да го ползваш изобщо. Полиране всяка година ми се вижда безмислено - по хубаво си купи греди. Колегата "CaRp" ти е казал горе долу нещата, но искам да ти добавя.

Предимство е, че вече продават и заключващи - не с ластици, а като нормланите багажници на греди(като ножица). От там - става и за Борд, защото са широки. Друго голямо предимство на магнитния е че става на почти всички автомобили - изключение са тези със стъклените покриви, някои коли с шибидаци и къс таван, огънатите покриви (има коли с доста изпъкнали покриви и тогава магнита е нестабилен). Но общо взето става на много повече коли отколото другите системи. Имам познати които имат възможност да ходят със служебни коли на ски (събота и неделя) и каквато и кола да им се падне (понякога и двуврати) си лепват багажника и готово.

Ако си взмеш такъв с ластици ги проверявай на всяко слагане. На един познат му се беше цепнал, като той предполага, че го цепнал на някакви клони, защото и ските му били надрани.

Аватар
CaRp

Мнение от CaRp » 20 Окт 2010 21:12

Попаднах на страница в, която може да погледнеш различните варианти и от там сам да прецениш http://www.bagajnik.com/ .
Благодаря на колегата "baba_metca" за допълнението от негова страна :)
Замислям се след като има и заключващи се магнитни багажници, дали няма да им е по-лесно да вдигнат ските(борда) направо с багажника като бонус (да има една лента, която влиза през вратата в купето, но дали ще спре недоброжелателите?!?).
lubooo да те попитам, не си споменал королата с 3 или 5 врати е? При мен както е в задната част, поради липса на задни врати, не знам къде ще се захване лапата на багажник с релси dry.gif
Toyota Corolla 1.6 G6R "99

lubooo

Мнение от lubooo » 20 Окт 2010 22:13

королата е 5 врати , мисля , че това е моя избор - http://www.bagajnik.com/index.php?p=view&id=138
намерил съм го на по ниска цена - http://www.bagajnik.bg/simple_item/49
доколкото виждам от снимките магнита е с гумирано покритие и не би трябвало да има следи по тавана от багажника :)
3ZZ-FE

Аватар
digitalpr
Благодарил/а: 1 път

Мнение от digitalpr » 20 Окт 2010 23:16

Гуменото покритие е много тънко, не разчитай на него. Чисти много добре повърхността ако ти е пубава боята. Багажника, който си избрал е добър. Карал съм с такъв, но без заключване. Доста по добре е от тези в Метро, които всъщност не са особено по-евтини.
Avensis II 2005 1.8VVT-i SOL

Публикувай отговор