Ако ще ми начисляват ДДС отгоре, или не са им оригинални частите, избора е ясен - Тойота Велико Търново biggrin.gif

Тогава:Dizzle написа:така взех листите от Pitstop:
Водна помпа - 80,83лв
Антифриз червен 1л - 13,33лв.
Общо части + ДДС -113лв
Смяна водна помпа - 5часа/ед.цена 21лв - 94,50
ДДС -18,90
общо труд 113,40
ОРИЕНТИРОВЪЧНА сума за плащане (така пише) 226,40лв
-------------------------------------------------------------------------
Обслужването :
1.маслен ф
2. масло 5х40 Mobil 4л.
3. Дифтунга картер Тойота
4. горивен ф
5.спирачна течност
6. филтър купе
7. въздушен ф
- общо 240лв (включен труд и ДДС)
идея си нямам,може би щом е за друг и по-голям двг и помпата да е друга? но чак на двойна цена.. нещо объркване е станало според мен. като им звънях да питам за цени ми казаха нещо от рода 290лв,а излезе 240.за водната помпа също отначало ми казаха малко по-висока цена. ако се договорите за тея 5ч смяна на помпа и цената на самата помпа предполагам ще е поне 100лв надолу офертата.hyankov написа:Тогава:Dizzle написа:така взех листите от Pitstop:
Водна помпа - 80,83лв
Антифриз червен 1л - 13,33лв.
Общо части + ДДС -113лв
Смяна водна помпа - 5часа/ед.цена 21лв - 94,50
ДДС -18,90
общо труд 113,40
ОРИЕНТИРОВЪЧНА сума за плащане (така пише) 226,40лв
-------------------------------------------------------------------------
Обслужването :
1.маслен ф
2. масло 5х40 Mobil 4л.
3. Дифтунга картер Тойота
4. горивен ф
5.спирачна течност
6. филтър купе
7. въздушен ф
- общо 240лв (включен труд и ДДС)
1. Защо ми казаха 160 лв за помпа? В Тойота Търново ми казаха същата цена - 80 лв.
2. 100 лв за труд... когато почти всичко необходимо им е вече свалено от ангренажа... вероятно ще се разберем с тях по тази точка.
Може би са сменили модела помпи които слагат?
Аз съм навит. Кой сервиз да проверя? Само че като гледам, за части и двата сервиза ми казват едни и същи цени - явно това ще са. Вече въпроса е в труда... Или нещо грешно правя сметките? Според теб колко трябва да струва?Me4oKyX написа:Янков, с тия цени, фани се ела до Пловдив, пак ще ти останат пари laugh.gif
Мерси за идеята, писах в темата, ще видим какво ще излезе.TATI написа:Защо просто не си поръчаш частите от колегата от ей тази тема http://toyotabg.eu/viewtopic.php?t=11597 и после само си намираш един сервиз, в който да ти ги сменят.
Чакай тогава и аз да те офертирам, за да стане още по пълна мистерията .. laugh.gifhyankov написа:Мистерията около цената на водната помпа е разгадана... май.
Тойота Търново ми казват че оригиналната водна помпа струва 360 лв и ми предлагат 'заместител' от 80 лв.
PitStop в София ми казват, че Aisin е производителя на водни помпи за Тойота и ми я предлагат за 160 лв. Т.е. оригиналната помпа при тях е 2 пъти по-евтина от в Търново. Също така казаха че и останалите им части са 'оригинални' - ремък Гейтс, ролки НСК.
Т.е.
1. Ако сменям само ангренажния ремък, в ПитСтоп ми излиза с 136 лв по-евтино от Тойота Търново, със същите части, уж.
2. Ако сменям и водната помпа - цените излизат едни и същи, само че в ПитСтоп ще получа оригинална водна помпа, а в Тойота Търново неизвестно каква, за 80 лв.
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 8 госта