Смяна на масло
-
Смяна на масло
Здравейте, някой може ли да ми каже има ли пробка за източване на хидравличното масло на тойота Е11 или само това в казанчето мога да подменя с ново.
-
-
-
- Обратна връзка:
Ползвам само бутилирано масло Тойота!Последното ми обслужване излезна на стойност 240 лв с ДДС!Включваше масло(7 л.)и всички филтри(горивен, маслен,климатик,въздушен+ дифтунга за картера.)Филтрите са на Алко,вече трета смяна правя с тези филтри и съм доволен!А,забравих-смениха ми и една крушка на габарита!Ползвах 25 % отстъпка от труда и 5% на вложените материали!Това в Спекта Ауто -Бургас!Дилъри са на Тойота!Направиха ми и оглед на ходова част!С две думи доволен съм и като цена и като обслужване с изключение на това че, много се мотат.Не е нормално 1 час да сменят масло и филтри!
Корола Версо 2,2 D-4D Sol 2005 г.
-
- Получена благодарност: 2 пъти
Марката няма значение-Трябва да отговаря на следното :SM/CF/A3/B3/B4/LOW SAPS - 5W30/5W40.Това трябва да го има написано някъде по етикета.За мен също е важно да е упоменат стандарта на BMW-LL 04.Смятам като дойде момента да опитам ENEOS 5W-30.или YACCO 1703-5W-30.oraclebobo написа:Мерси - 65 лв. на час в ТМ. Питам каква марка да си купя
-
2.5 часа човек. В София е така. Сметни само колко плащам за елементарна работа. Отделно материалите.павел павлов написа:Ползвам само бутилирано масло Тойота!Последното ми обслужване излезна на стойност 240 лв с ДДС!Включваше масло(7 л.)и всички филтри(горивен, маслен,климатик,въздушен+ дифтунга за картера.)Филтрите са на Алко,вече трета смяна правя с тези филтри и съм доволен!А,забравих-смениха ми и една крушка на габарита!Ползвах 25 % отстъпка от труда и 5% на вложените материали!Това в Спекта Ауто -Бургас!Дилъри са на Тойота!Направиха ми и оглед на ходова част!С две думи доволен съм и като цена и като обслужване с изключение на това че, много се мотат.Не е нормално 1 час да сменят масло и филтри!
Благодаря nowyaris

Toyota Corolla Verso 2.2 D4D
- zi_zi_top
- Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 33 пъти
На който са му вързани ръцете си отвръзва кесията.
Ако искаш си го смени сам за 15 мин.

Ако искаш си го смени сам за 15 мин.
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
На въпроса на създателя на темата : Пробка няма най лесно се сменя маслото като се източи с подходяща голяма спринцовка от казанчето после се изкарва тънкия маркуч. Вече трябва и помощник
маркуча се пъха в бутилка поне литър и половина
И помощника пали колата когато спре да излиза течност се гаси и се долива новото масло после пак се пали и като текне ново (чисто) масло от тънкия маркуч. Колата се гаси маркуча се пъха на мястото си и се долива течност с това процедурата е изпълнена 

Човек и добре да живее умира .......
-