Не знам защо, ама британските CT200h горят по 68.9mpg = 4.1l/100km - за справка линка към lexus.co.uk - Fuel ConsumptionNixter написа:Обаче 3,8 на 100 за това тежко купе - трябва да признеш е много добре.
Lexus обезглави конкуренцията в луксозния клас
- Vesko
- ЗАВИНАГИ С НАС.....
- Обратна връзка:
http://www.lexus.co.uk/range/ct/ct-200h ... -data.aspxNixter написа:На моя авенсис му дават среден разход по книжка 7,2 на 100, а аз му правя 7,55 и това е засечено откакто е купена колата (3 години и 45,000 км). Не взимам никакви медикаменти biggrin.gif Просто си карам икономично и определено не съм от най-бавните на пътя. Какъв е проблема тоя Лексъс да даде разход 4,2 ??? при положение че по книжка е 3,8. Освен това като хибрид е насочен изцяло към икономия на гориво и има различни системи пестящи гориво.SFINKS написа:Толкова ще е ако го кара някоя баба на силни медикаментиNixter написа:Ми колко да е? - къде 4,2-4,4 на 100 ще е сигурно biggrin.gif
Само къде видяхте 3.8л/100?
ПП: хибридите са икономични, ама вероятно трябва да изкара човек специялен курс как се шофира... моя се е закотвил на 10-11л/100 градско и неще да помръдне от там

-
- Получена благодарност: 1 път
Първо, никой притежател на Лексъс не се е оплаквал от разхода, само ти... ама то явно щото четеш форум ТойотаVesko написа:хибридите са икономични, ама вероятно трябва да изкара човек специялен курс как се шофира...

Второ - ето няколко дискусии по икономично шофиране, верно са за Приус, затова виж т.1

http://www.priusonline.com/viewtopic.php?t=1079
http://prius.ecrostech.com/original/Driving/Economy.htm
П.П. Само за уточнение британското (imperial) mpg не е същото като американското mpg. Ако трябва да конвертирате в първия случай формулата е (imperial mpg)=282.48/(l/100km), a във втория - US mpg=236.56/(l/100km).
И двата линка са от американски сайтове.
Последно промяна от Scott на 12 Окт 2010 16:11, променено общо 1 път.
ела да покараш в СофияNixter написа:На моя авенсис му дават среден разход по книжка 7,2 на 100, а аз му правя 7,55 и това е засечено откакто е купена колата (3 години и 45,000 км). Не взимам никакви медикаменти biggrin.gif Просто си карам икономично и определено не съм от най-бавните на пътя. Какъв е проблема тоя Лексъс да даде разход 4,2 ??? при положение че по книжка е 3,8. Освен това като хибрид е насочен изцяло към икономия на гориво и има различни системи пестящи гориво.SFINKS написа:Толкова ще е ако го кара някоя баба на силни медикаментиNixter написа:Ми колко да е? - къде 4,2-4,4 на 100 ще е сигурно biggrin.gif

ALIENO ARCANUM RP5 / 2018
S 500 , LORINSER / 1996
CLK 55 AMG , CABRIO / 1999
Q7 , 3.0 DIESEL / 2007
COROLLA 1.4 DIESEL / 2007
S 500 , LORINSER / 1996
CLK 55 AMG , CABRIO / 1999
Q7 , 3.0 DIESEL / 2007
COROLLA 1.4 DIESEL / 2007
- Vesko
- ЗАВИНАГИ С НАС.....
- Обратна връзка:
Skott, грешно си ме разбрал. Не се оплаквам че ми е голям разхода. Само оспорвам големите преимущества на хибридите biggrin.gifScott написа:Първо, никой притежател на Лексъс не се е оплаквал от разхода, само ти... ама то явно щото четеш форум ТойотаVesko написа:хибридите са икономични, ама вероятно трябва да изкара човек специялен курс как се шофира...biggrin.gif
Второ - ето няколко дискусии по икономично шофиране, верно са за Приус, затова виж т.1![]()
http://www.priusonline.com/viewtopic.php?t=1079
http://prius.ecrostech.com/original/Driving/Economy.htm
-
- Почетен Администратор
- Получена благодарност: 1 път
- Vesko
- ЗАВИНАГИ С НАС.....
- Обратна връзка:
Да беше цитирал за какво е прав.... сега цялата тема трябва да прочете човек....V35GTR написа:![]()
Fido - prav si..
ПП: Днес си нулирах средният разход на "икономичният" хибрид на изхода на варна когато почваше магистралата.... и до шумен (края на магистралата) среден разход 15л/100км.... бях си настроил круиз контрола на 155км по километраж...

Po princip predimstvoto na hybrida e gradsko. Na magistralata vodeshtite factori sa po golqm razhod sa sredna skorost, aerodinamica, rolling resistance, etc.Vesko написа:Да беше цитирал за какво е прав.... сега цялата тема трябва да прочете човек....V35GTR написа:![]()
Fido - prav si..
ПП: Днес си нулирах средният разход на "икономичният" хибрид на изхода на варна когато почваше магистралата.... и до шумен (края на магистралата) среден разход 15л/100км.... бях си настроил круиз контрола на 155км по километраж...
Inache ot promenenia comentar po gore nqma smisal!.. malko po-prekalih

- jim_beam
- Автомобил: Honda HR-V RU
- Благодарил/а: 11 пъти
- Получена благодарност: 6 пъти
- Обратна връзка:
slowtraveler написа:... Лексъс 'обезглавил' конкуренцията, и поради тая причина наредените в ъгъла глави на конкуренцията люпят семки....

майтапа настрана ама един приятел с туарег v10 тди ми разправя,че като спре сутрин на някой светофар и тия зад него спазвали 5-10m дистанция,да не ги обгази.а като настъпел да тръгне ги правел коминочистачи поне на 20м отзад.иначе икономичен към 17-18l.
ама той си беше еколог още от малък,не е като Vesko.

- martod
А стига бе ..Vesko написа:![]()

Лексуса почти ме беше убедил в една друга тема, да си продам дизела (който при тази скорост дава разход под половината на твоят) и да си взема Приус, защото видиш ли- бил №1 по всички световни класации biggrin.gif ама ти направо ме отказа ..
Да не би да си забравил ръчната спирачка опъната до Шумен ? laugh.gif
п.п. Джими, Туарега го дава този разход, ама на 1-ва върви колкото на Веско хибрида на 6-та скорост ..

СВЕТЪТ Е КРЪЧМА........ДА СЕДНЕМ НА ЕДНА МАСА....