Въпрос за аларма на Ярис (2006г)

edinak

Въпрос за аларма на Ярис (2006г)

Мнение от edinak » 08 Окт 2010 22:57

Добър вечер на всички!
Съжалявам, че първото ми мнение във форума Ви е въпрос за проблем, но..
Та проблема е следния:
Преди три месеца купихме Ярис за жената. Хубаво коле, новичко, здравичко, перфектно.
Днес ми се оплака, че при включване и изключване на алармата (и централното заключване) тя не издава звуков сигнал (иначе си работи)
Предполагам че е някаква клавишна комбинация, ама никъде из инструкцията за ползване не я намерих, а и не успях да я нацеля.
Ще бъда благодарен ако някой ми помогне! :occasion5:

Аватар
TATI
Благодарил/а: 22 пъти
Получена  благодарност: 163 пъти
Обратна връзка:

Мнение от TATI » 09 Окт 2010 15:44

Отиваш при някой алармаджия да ти смени сирената и си готов.
Изгоряла ти е сирената.
Дано алармата ти не е цял модул със сирена, че инак и аларма ще сменяш.
Успех!
Прочетете правилата на форума!
Hi-Ace 1979, 2.2 D, manual
Corolla Sedan 1998, 1.6i, automatic Terra
Avensis Wagon 2005, 2.0, D-4D, manual Sol
Kia Cee'd 2007, 1.6 CVVT EX, automatic

Аватар
didak
Благодарил/а: 3 пъти
Получена  благодарност: 2 пъти

Re: Въпрос за аларма на Ярис (2006г)

Мнение от didak » 09 Окт 2010 19:00

edinak написа:Днес ми се оплака, че при включване и изключване на алармата (и централното заключване) тя не издава звуков сигнал (иначе си работи)
Сигурен ли си, че като сработи централното, се активира и алармата?
Yaris 1,0-1999->Yaris 1,3-2009->Yaris 1,33-2009

Аватар
Bass_Man
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Bass_Man » 10 Окт 2010 03:27

Съвсем възможно е да сте я бутнали в "тих режим" . Но принципно Тойота нямат аларми . Трябва да видите каква е и да се допитате до сервиз , който ги поддържа . Ако си нямате идея как да стане пуснете една снимка ако има отделно дистанционно . Ако няма при първите алармаджии да разрият мистерията .

shtryklio

Мнение от shtryklio » 11 Окт 2010 09:09

И при мене от време на време се включва "тих режим" когато се заиграя с копчето в купето заключване/отключване на вратите. След като се включи тихия режим обикновенно отключвам и заключвам отново .. и всичко се оправя.
п.п. Алармата ми е в ключа.

Аватар
Владислав

Мнение от Владислав » 11 Окт 2010 11:56

1-Алармата от ключа ли се управлява,или с отделно дистанционно?
2-Когато активираш алармата,светва ли някъде светодиод-по таблото,челно стъкло,врати?
3-Провери дали алармата работи-заключи с дистанционното и отвори някоя врата ръчно с ключа,като изчакаш минута-две докато алармата влезе в охранителен режим.Ако алармата се разсвири-явно е в "тих" режим и само трябва да се пренастрои.Ако си отвориш,влезеш и запалиш,без да чуеш сирената и без да мигат фарове,или мигачи-или не е активирана (проблем с дистанционното),или има проблем за специалист-отивай в сервиз.
4-Колата ако е купена от ТМА,значи имаш документ за алармата-виж коя фирма я е монтирала и отивай там.Ако няма документ питай предния собственик-може да е "тойотска",защото има такива,но вървят само с Owner's Manual,без Гаранционен документ.Ако е "нов внос" си уцелил джакпота-всяко квартално гаражче може да ти е сложило незнайно каква аларма без документ и гаранция.За мен в този случай трябва да се монтира нова, с гаранция.
Успех! :thumbsup:
Младежи,уважавайте старостта-тя е вашето бъдеще...

Toyota Corolla 2001 VVT-i 1.6

sacho7803

Мнение от sacho7803 » 11 Окт 2010 23:00

надявах се че някой с ярис знае формулата на загадката но....явно аз съм единствения.ще обясня---първо---автора на темата не се появи повече щото алармата му се е оправила от....самосебе си biggrin.gif .сега обяснявам---на тия ярета алармите са мноооого шибани и са френски tongue.gif ЗНАЧИ ПРИ ЗАПАЛЕН МОТОР И ОТВАРЯНЕ И ЗАТВАРЯНЕ НА ШОФЙОРСКАТА ВРАТА 6 ПЪТИ СЕ АКТИВИРА БЕЗШУМЕН РЕЖИМ.ТОЯ БЕЗШУМЕН РЕЖИМ СЕ ДЕАКТИВИРА С не помня колко dry.gif май пак толкова запалвания но без значение отворена-затворена врата biggrin.gif УСПЕХ и нека модераторите да го тикнат това в архивите а не всеки ден някой да пита ам що ам как tongue.gif
Toyota YARIS 1.33-100кс.2009..... Renault megan-Coatch 1.6-90кс-98г

Публикувай отговор