Tercel T-belt
Tercel T-belt
ta niakoi me beshe pomolil da nameria instrukcii za zacepvaneto na adrenajnia remak na Tercel. predpolagam che zacepvane ste reche pravilnoto mu postaviane, ta dolu e snimka ot service manuala kak se postaviat cam and crank gear-ite v TDC(top dead center) za cilindar #1. cam gear-a ima dupka na edna ot spicite do koiato pishe 5E, tazi dupka triabva da savpadne s draskotina na varha na poludagata det darji razpredelitelnia val. crank gear-a ima zadni zapcheta det sa za crank sensora, edin ot zabite e mnogo po shirok ot ostanalite i v kraia mu ima izdatina, tia triabva da savpadne s papchica koiato se namira na maslenata pompa.
- Прикачени файлове
-
- IMG_1296.JPG (333.38 KiB) Преглеждано 1405 пъти
->
-
- Обратна връзка:
tova sas maslenata pompa sigurno e taka, no az prosto go pravia taka:
1. belega dolu na kolianovia val da e na 0 gradusa
2. distributora da sochi cilindar #1 (shtoto moje i da greshno s 1 oborot)
3. gore kakto pishe kato se pogledne prez dupchicata na koleloto da se vijda tochkata koiato e zad nego na samata glava.
v zavisimost ot tova koia godina tercel, na koleloto na camshaft-a shte pishe razlichni neshta i triabva da se gleda prez razlichni dupki
ako e a sas 3ee dvigatel (91-94) da se gleda prez 3E (ima i 2E na koleloto)
ako e sas 5efe dvigatel (95+) da se gleda prez 5E (ima i 4E)
Tva e, elementarno e kato go napravish 1-2 puti.
1. belega dolu na kolianovia val da e na 0 gradusa
2. distributora da sochi cilindar #1 (shtoto moje i da greshno s 1 oborot)
3. gore kakto pishe kato se pogledne prez dupchicata na koleloto da se vijda tochkata koiato e zad nego na samata glava.
v zavisimost ot tova koia godina tercel, na koleloto na camshaft-a shte pishe razlichni neshta i triabva da se gleda prez razlichni dupki
ako e a sas 3ee dvigatel (91-94) da se gleda prez 3E (ima i 2E na koleloto)
ako e sas 5efe dvigatel (95+) da se gleda prez 5E (ima i 4E)
Tva e, elementarno e kato go napravish 1-2 puti.
4efte powered tercel (201 whp @ 14psi)