Миене на мотор, въпрос !
Миене на мотор, въпрос !
Здравейте пичове,
имам следното питане. Искам да измия мотора. Вече на 3-4 автомивки ходя и навсякъде ми казват че понеже колата е бензин не искат да се занимават (ако била дизел не било проблем) и да съм xодел в Тойота. Като знам обаче каква цифра ще ми обяват там ми става лошо. Та някои от вас може ли да ми обясни за какво точно става въпрос защото мненията по темата са доста противоречиви. Някои казват че няма никакъв проблем, други казват че са имали страшни проблеми след това?!
Благодаря
P.S. Колата е Corolla 1.4 vvti
имам следното питане. Искам да измия мотора. Вече на 3-4 автомивки ходя и навсякъде ми казват че понеже колата е бензин не искат да се занимават (ако била дизел не било проблем) и да съм xодел в Тойота. Като знам обаче каква цифра ще ми обяват там ми става лошо. Та някои от вас може ли да ми обясни за какво точно става въпрос защото мненията по темата са доста противоречиви. Някои казват че няма никакъв проблем, други казват че са имали страшни проблеми след това?!
Благодаря
Re: Миене на мотор, въпрос !
Явно са имали предвид че може да имаш проблем със запалителните бубини-те наистина са капризни а и са доста скъпички.Аз лично имам доста неприятем опит по тоя повод.Мисля да пусна малко разяснения по тая тема/според скромния ми опитmitko007 написа:Здравейте пичове,
Благодаря

Хубавата кола е като хубавата жена-консумативите й са скъпи...
Колега хубаво е като се мие мотора да не е топъл.Да на някой и се случват лоши работи на други нищо и няма.Важно е и кои ти го мие.Въпроса при бензиновите е ,че просто остава вода при свещите и евентуално при дистрибуторната капачка,обаще се изсушава с въздух и няма проблем.
A car without TURBO is like a man without BALLS!
абе май няма да го мия, п..ка му лелина и мотор !!! Да вземе да се прецака, както и грам не разбирам ще откача после
)) Но като чета по форумите има много които са имал супер проблеми след това, прекъсвало, прескачало, не палела изобщо..а уж майсторчета, внимавали и нищо не намокрили пък си е..ло майакта след това....

И кво като не е мит. Някой ще дойде да занича мит ли е или ти е мръсен мотора. Нали върви свиркай си
. Аз имах една джета дето мъчих да й мия двигателя с меглио. Напръсках изчаках и после да ти кажа резултата не беше като на нова кола. Единствено трудно запалих, щот направих грешка да я загася, а трябваше да си работи на място и да я мия. После нищо, на свален капак никой не разбра кво съм се мъчил 

- zi_zi_top
- Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 33 пъти
ДВГ се мие само след като го свалиш за основен ремонт.
През останалото време се забърсва с парцалче и се кара
.
ДВГ не се вижда под капака, защо ще го миеш?
През останалото време се забърсва с парцалче и се кара

ДВГ не се вижда под капака, защо ще го миеш?
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
-
-