Виж сега, ти можеш да ми кажеш и ,че папата основава първото тракийско царство. Но ти не си еталон за знания, та да ти повярвам. Това какво ти ми казваш, няма нищо общо с реалността.Scott написа:Всичко, което се изписа досега. А и не виждам защо да е 'клас 1.6'. Говореше за мощност, икономии и вредни емисии. Ако някой производител постига същите или по-добри параметри с друга кубатура, това не се брои според тебе, така ли?LEXUS написа:...Така, щом говорим за Валвматик, който е много различен от ВВТИ, тогава потвърди си думите кои производители имат по-модерен и с по-добри параметри двигател в клас 1.6???Сега ще се почнат едни локуми, ама този с турбо, този бил TFSI. Аз отново ти казвам, че всеки европейски производител, изкл. Форд, вкл. Хюндай/Киа в момента имат двигател, който е по-добър или поне като 1.6 V-matic по посочените параметри.
Виж, когато някой монтира турбина и компресор и постигне такива или по-добри параметри от 1.6 на Тойота атмосферен, и когато онзи производител е оскъпил откъм поддръжка мотора, а и е ултра-лесно като сложиш някоя турбина и компресор да подобриш динамика и свалиш разход и емисии, Това е некоректно сравнение, същото като да сравняваш чист дизел с турбиниран, камо ли битурбо.
Разбираш ли сега?
По темата конкретно- Като пропуснем ВАГ с техните усложнени двигатели с турбина и компресор, които като рез.части струват в хиляди евра, кой друг производител, освен БМВ, има двигатели с по-добри параметри от 1.6 на Тойота?
Хайде , нали го твърдиш, потвърди го с факти. А не да казваш, аз го твърдя, но вие си намерете факти, щото реално аз лъжа и не мога да ги намеря ,иначе си твърдя.

За Хюндай/КИА- да , те са сериозна фирма и нормално да имат силни двигатели като Тойота.НО, 1.6 двигателят на ХЮндай първо е по-слаб- 124 к.с., колкото стария 1.6 на Тойота, и второ, въпреки че е по-слаб е със същите вредни емисии 152 срещу 153 на Аурис! Средният разход му е малко по-нисък, но Аурис 1.6 ММТ дава по-нисък среден разход и много по-ниски емисии 146гр/км.
Е,къде са параметрите- сравняваш по-слаб 1.6 двигател с по-мощен и по-мощния/на Тойота/ е способен на по-нисък разход и емисии.