Светлини на Авенсис
Светлини на Авенсис
Колеги възможно лие светлините на Авенсис 1 дасе регулират автоматично в смисъл когато колата е натоварена повече фаровете автоматично да се настроиват според натоваремоста на колата без да бутам аз копчето за регулиране на светлините .Задавам този въпрос защото на два пъти вече мисе случва когато колата е натоварена и позицията на върката е изместена от настроената от мен позиция
При мен (Авенсис 1) врътката съм я нагласил на най-ниското - едно ли беше, нула ли беше... Т.е. светлините ми да са възможно най-вдигнати. Никога не ми се е случвало да се мести само.
Малко off-topic: ако не карам на дълги, НИЩО НЕ СЕ ВИЖДА. Аз ли съм свикнал на по-силни светлини, или просто на моята кола са й слаби, не знам... При теб как е?
Малко off-topic: ако не карам на дълги, НИЩО НЕ СЕ ВИЖДА. Аз ли съм свикнал на по-силни светлини, или просто на моята кола са й слаби, не знам... При теб как е?
Subaru Impreza III Hatchback (2009) - 2.0R MT, 150 hp
Toyota Avensis (2000) - 2.0 D-4D (личен рекорд - 4.1л/100км) - SOLD
Toyota Corolla LE (2000) - 1.8, 125 hp - SOLD
-
- Получена благодарност: 1 път
Re: Светлини на Авенсис
Най-вероятно бутваш копчето с коляно като влизаш/излизаш без да се усетиш.Petar написа:... два пъти вече мисе случва когато колата е натоварена и позицията на върката е изместена от настроената от мен позиция
при мен имам ги и двете феис лифта свети много по-добре бих казал с пъти ... а фаровете не мърдат ако ти не си врътнал "копчето" то си е най обикновено копченце няма двигателче за да го завърти
Toyota Avensis 1.8 VVT-I - 2000 RHD

http://www.el-inst.eu/ - електроуслуги
http://fenixbg.org/ - Доставка и посредничество при закупуване на стоки от Англия

http://www.el-inst.eu/ - електроуслуги
http://fenixbg.org/ - Доставка и посредничество при закупуване на стоки от Англия
Ако сменя крушките (с какви?) ще светне ли по-добре? Заклевам се, вечер все едно карам на свещи 

Пробва ли да си свалиш тъмните очила?Raya написа:Твоята е следващия модел, а те говорят за първия.
И аз карам на сляпо нощем, странното , че и светофарите не виждам laugh.gif

- Me4oKyX
- Получена благодарност: 1 път
- Обратна връзка:
Слагаш OSRAM NIGHTBRAKER или ксенон - с други няма ти светне повече
Т.е. има доста други крушки, които светят като ОСРАМА или по-добре, но първо ги няма в БГ, второ са колкото едни ксенон. Трето и най-важно най-вероятно - ОСРАМ-а карат по 6-12 месеца, но пък наистина светят.... Те всички крушки светят хубаво толкоз дълго, просто другите не изгарят, ами мъждукат спрямо първичното светене.... Крушка на 2, 5 или 10 години НЕ СВЕТИ както трябва, нищо че още свети....... Сменяйте ги по-често, регулирайте ги на стенд светлините и трябва да се подобри ЧУВСТВИТЕЛНО осветяването... Ако не се, значи имате скапан фар, което се оправя с нов в над 90% от случаите 

Или си купи от КИРОВ-БОШ, лампи bosch +50-90. Лошото е че гиима само в специализираните за авто части магазини на КИРОВ. Аз си ги взех от маг. на сребърна или оборище в София. Питал съм по телефона в маг в другите градове, но не успях да намеря. Ако си по настоятелен и отидеш на място в магазин може и да успееш, дано. Иначе цената на Н7 е 26-27 лв за брой, ако сложиш четири мисля, разликата ще е огромна. Аз съм с една за момента и има разлика.hyankov написа:При мен (Авенсис 1) врътката съм я нагласил на най-ниското - едно ли беше, нула ли беше... Т.е. светлините ми да са възможно най-вдигнати. Никога не ми се е случвало да се мести само.
- max-2
- Благодарил/а: 42 пъти
- Получена благодарност: 111 пъти
Има едни крушки Philips Night Guide Double Life, препоръчвам ги. Два пъти по-скъпи са от Осрам, но имат по-дълъг живот и светят в средата бяло(силно казано), от едната страна леко жълто а от другата леко синьо, което помага за добра видимост при различни условия. Пак казвам:има разлика, препоръчвам ги!
Колегите с авенсис 1 може да имат стопени легла на крушките и оттам се измества правилното положение на крушката във фара, оттам разрегулирани светлини или невъзможност да се получи насочен правилно към пътя светлинен сноп.
Колегите с авенсис 1 може да имат стопени легла на крушките и оттам се измества правилното положение на крушката във фара, оттам разрегулирани светлини или невъзможност да се получи насочен правилно към пътя светлинен сноп.
Carina E 4AFE LB 1992