Потегляне при натиснат съединител

dusaka

Потегляне при натиснат съединител

Мнение от dusaka » 14 Сеп 2010 12:11

от около 2-3 седмици колата започна да ми се държи странно при потегляне и когато се опитвам да включа на 1-ва или 2-ра скорост. Странното е,че съединителя зацепва около средата на хода на педала,но когато съм го натиснал и съм на първа скорост и подам газ - колата започва да се движи или ако е на обороти започва да тресе сякаш ще загасне всеки момент.
Няколкото различни майстори изказаха различни теории - от гумички на помпите и стигнахме до потънал лагер или огънати ламели (каквото и да означава последното) + още едно две неща който не помня вече tongue.gif

п.с. Забравих да напиша каква ми е колата (ако ще е от полза или значение)
Toyota Avensis 2004г. diesel D4D 116 кс.

Toyota forever
Получена  благодарност: 3 пъти

Мнение от Toyota forever » 14 Сеп 2010 19:35

Огледай добре помпите. Работата на долната се вижда ясно. Ако се движи нормално и няма никакви течове май отива на нещо около съединтеля. Най лесно ще можеш да видиш горе доло е като махнеш маншона на вилката на съединителя. Преди това може да се наложи да свалиш долната помпа. Така ще имаш някакъв поглед върху състоянието на лъчите на притескателя и евентуално ако вилката е тръгнала да пробива или зачупва. Кажи после какво е станало.

sashoskiora

Мнение от sashoskiora » 14 Сеп 2010 19:46

Ако се чува тропане като гасиш колата маховика е аут,респективно съединител.Така описано помпите ме съмняват. :thumbsup:

Uncle Dido
Почетен Администратор
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Uncle Dido » 14 Сеп 2010 20:33

Взимаш две бири, един приятел и отваряте капака на Авенсиса.

После - преди да изпиете бирите - натискаш амбреажа, твоя човек да гледа дали вилката на скоростите не се прибира плавно.

Ако се връща при натиснат амбреаж - и няма течове - гумички на помпа.
Тази на педала, другото е изпълнителен цилиндър.

После пиете бирите, че ще се стоплят и се сещаш, че Фидо Дидо е идиот, и не те е накарал да погледнеш най-напред нивото в казанчето с течност и дали едно обезвъздушаване не би свършило работа.

Успех с бирата.

dusaka

Мнение от dusaka » 15 Сеп 2010 18:07

ща пробвам всичко,но най ми харесва варианта да купя бира и колата да се оправи от самосебеси :whistle: ,но ме съмнява малко и ще викам неволята :help: .
Иначе със сигурност нивото на казанчето е на макс.

Публикувай отговор