Съвет за Тойота корола хечбек 2005г
Съвет за Тойота корола хечбек 2005г
Здравейте, и поздравления за хубавия форум!
Проявявам сериозен интерес към Корола 2005г бензинов двигател 1.4 95 конски сили- интересува ме,какво ви е мнението за тези коли, къде бих могъл да очаквам проблеми,цени за обслужването им и консумативи и части?мерси предварително на всички които ще се отзоват и дай Боже да се присъединя към Вашия форум за постоянно!
Проявявам сериозен интерес към Корола 2005г бензинов двигател 1.4 95 конски сили- интересува ме,какво ви е мнението за тези коли, къде бих могъл да очаквам проблеми,цени за обслужването им и консумативи и части?мерси предварително на всички които ще се отзоват и дай Боже да се присъединя към Вашия форум за постоянно!
-
- Почетен Администратор
- Получена благодарност: 1 път
- Me4oKyX
- Обратна връзка:
Дидо е прав, ама айде ..... Тая Королка точно няма особени проблеми, даже никакви сериозни. Гори и малко, но може и много да гори - това при всеки автомобил горе долу. Здрава, евтина поддръжка има, стига да не се хвърлиш в оторизиран Тойота сервиз да ти е правят - там не само нищо не правят като хората, ами цените им са тройни.... Общо взето, колата е комфортна, пъргавка, с приличен разход на гориво, а поддържката ако е редовна ще ти спести главоболия занапред. Само да знаеш, че не подлежи на газификация 

Дидо е прав, ама айде ..... Тая Королка точно няма особени проблеми, даже никакви сериозни. Гори и малко, но може и много да гори - това при всеки автомобил горе долу. Здрава, евтина поддръжка има, стига да не се хвърлиш в оторизиран Тойота сервиз да ти е правят - там не само нищо не правят като хората, ами цените им са тройни.... Общо взето, колата е комфортна, пъргавка, с приличен разход на гориво, а поддържката ако е редовна ще ти спести главоболия занапред. Само да знаеш, че не подлежи на газификация
--------------------------------------------------------------------------------
ази не смятам да я газифицирам,днес я покарах малко,доста добре ми се стори,само дето не можеха да ми кажат дали е с ремък или верига и на колко километра се сменя ( колата е на 140 000 реални)! какво разбирате под евтина поддръжка- примерно колко и струва цялостна смяна на масла филтри и ремъци? мерси на отзовалите се
--------------------------------------------------------------------------------
ази не смятам да я газифицирам,днес я покарах малко,доста добре ми се стори,само дето не можеха да ми кажат дали е с ремък или верига и на колко километра се сменя ( колата е на 140 000 реални)! какво разбирате под евтина поддръжка- примерно колко и струва цялостна смяна на масла филтри и ремъци? мерси на отзовалите се
- Me4oKyX
- Обратна връзка:
За да ти се каже цена на такава смяна, трябва да кажеш от къде се, какви масла искаш да слагаш .... Има масло от 12 до 30лв литъра, така че сметката определено не е правилна ... Филтрите са към 50лв всичките, че може и по-малко да са, НО пак зависи от къде ги взимаш..... Така че сметка без кръчмар ако искаш - може, ама дали ще е вярно - надали 

значи от София съм,искам масло което да е подходящо за този автомобил т.е. не искам най-евтиното, но и да не е в ТМ ауто! абе направо ако ми препоръчате сервиз в София където си разбират от работата и всъщото време не са главорези, ще бъда много доволен! отново благодарности!
П.С. и все пак колата с ремък ли е или верига?
П.С. и все пак колата с ремък ли е или верига?
защо като отида на ТЪРСЕНЕ и ме препраща към гугъл? няма ли как да си търся нещата тук във форума? все пак тези 40 страници докато ги прочета Тойотката вече ще са я взели! който знае и иска да каже, интересуваме какво масло се препоръва за този автомобил, има ли няма ли ремъци ,вериги ланци и други?
-
- Почетен Администратор
http://toyotabg.eu/viewtopic.php?t=12494itso1000 написа:защо като отида на ТЪРСЕНЕ и ме препраща към гугъл?
- Bass_Man
- Благодарил/а: 2 пъти
Ето ти го отговора :itso1000 написа:защо като отида на ТЪРСЕНЕ и ме препраща към гугъл? няма ли как да си търся нещата тук във форума? все пак тези 40 страници докато ги прочета Тойотката вече ще са я взели! който знае и иска да каже, интересуваме какво масло се препоръва за този автомобил, има ли няма ли ремъци ,вериги ланци и други?
http://toyotabg.eu/viewtopic.php?t=14931
Можеш да видиш цените на оригиналните части тук :
http://www.toyodiy.com/parts/q.html
най-добре по VIN ако нямаш може да си избереш ръчно нещата .
Има си раздел Сервизи/Магазини от където може да намериш предостатъчно обяви за внос на оригинални резервни части на прилични цени .
Относно маслата :
http://toyotabg.eu/viewtopic.php?t=14926
В Сервизи/Магазини има колеги , които внасят масла на изгодни цени .
такааа,аз се сдобих с Тойота корола седан,2004г бензин 1.4 97 коня,на 104 хил уж реални! мисля да и сложа масло 5W40 MOBIL и да и сменя филтрите!има ли някакви ролки които да се сменят? има ли изисквания към антифриза,кога се сменя и има ли нещо което трябва да сменя веднага след закупуването и и съответно има ли хора от форума които разбират и правят обслужване на този модел на тойота?