Отново масла

Аватар
Bass_Man
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Bass_Man » 29 Авг 2010 22:36

Ами това не е еднозначен отговор ! Това , че той препоръчва нещо не значи , че това е най-доброто !

Аватар
nikolov22

Мнение от nikolov22 » 29 Авг 2010 23:51

Bass_Man написа:Ами това не е еднозначен отговор ! Това , че той препоръчва нещо не значи , че това е най-доброто !
тука си прав че тои препоръчва нещо което да се купува от него и също да се обслужва само при него ама
живей на скорост живота е кратък https://www.facebook.com/AnkarRuse?ref=hl

Аватар
Bass_Man

Мнение от Bass_Man » 30 Авг 2010 00:22

А какво да ти препоръча ? Да купиш от конкуренцията ? И , като купиш от конкуренцията някакво полусинтетично или нисък клас синтетично масло ще е много по-хубаво от неговото ли ? Айде малко по-сериозно !

rumen01

Мнение от rumen01 » 30 Авг 2010 09:52

Bass_Man написа:Колега няма еднозначен отговор на този въпрос . Ако не можеш сам да прецениш какво масло да ползваш не питай "специалисти" и по форуми , а спазвай предписанията на производителя , което вече ти беше дадено , като съвет !
Така мисля и да направя..... и все пак официален представител продава 10W40.... ей това не мога да го разбера??????
За това се обърнах за съвет към вас - все пак от човек "препатил" можеш да получиш най-достоверна информация, нали? :)
Благодаря за съветите все пак!
RS

baba_metca

Мнение от baba_metca » 30 Авг 2010 10:24

Аз като питах за моя Авенсис 2.0 D4D на поччти същите километри ми казаха, че промоционалното ще ми излезе 129лв с ДДС(или 125 не съм 100% сигурен), а нормалния преглед 290лв с ДДС. Като на 135хил. км. по принцип трябва да проверят и димност на дизела и там другите си неща. На въпрос от моя страна "в промоционалния преглед извършвате ли всичко каквото е по книжка или само сменяте масло, изобщо това промоционалното - Обслужването ТИП А ли е или само смяна на масло и филтър" ми беше отговорено така "Господине това си е нормално Облсужване в зависимост от километрите А, Б + каквото е дошло за подмяна или проверка според книжката, а разликата в цената идва само от маслото, защото е полусинтетично." Разликата от 160лв не е никак малко за 6л масло, но пък уж е промоция. Всеки сам си решава. Аз си избрах нормалния преглед и след още 2-3хил.км ще си направя него, а те какво малсо ще ми сложат само те си знаят. Но предполагам ще си проличи ако сложат полусинтетиката, защото идва зима.

rumen01

Мнение от rumen01 » 30 Авг 2010 10:47

baba_metca написа:Аз като питах за моя Авенсис 2.0 D4D на поччти същите километри ми казаха, че промоционалното ще ми излезе 129лв с ДДС(или 125 не съм 100% сигурен), а нормалния преглед 290лв с ДДС. Като на 135хил. км. по принцип трябва да проверят и димност на дизела и там другите си неща. На въпрос от моя страна "в промоционалния преглед извършвате ли всичко каквото е по книжка или само сменяте масло, изобщо това промоционалното - Обслужването ТИП А ли е или само смяна на масло и филтър" ми беше отговорено така "Господине това си е нормално Облсужване в зависимост от километрите А, Б + каквото е дошло за подмяна или проверка според книжката, а разликата в цената идва само от маслото, защото е полусинтетично." Разликата от 160лв не е никак малко за 6л масло, но пък уж е промоция. Всеки сам си решава. Аз си избрах нормалния преглед и след още 2-3хил.км ще си направя него, а те какво малсо ще ми сложат само те си знаят. Но предполагам ще си проличи ако сложат полусинтетиката, защото идва зима.
Все пак аз си предпочитм качеството пред промоциите, въпреки, че съм останал неразбран може би. За това мисля да си сложа това, което е препоръчително. Сега идва въпроса каква марка ( то не е една беля :) ). До сега ползвах Мобил (това ми препоръчваха в сервиза, който посещавам). Лошото е, че същото масло видях и в Метро.......
та - нов въпрос: моля помогнете - коя марка използвате?
RS

Аватар
Bass_Man

Мнение от Bass_Man » 30 Авг 2010 11:00

Мобил е чудесно масло ! Ако се съмняваш за качеството му отиди и си го купи от официален вносител/дистрибутор . Относно качеството няма как 10W40 за 10-15лв. ( това , че се опитват да ти го продават за 20-30лв. литъра няма общо с качеството ) да е супер-качествено масло . По скоро ще е стандартна ширпотреба . Но по тази тема има сигурно 100 теми където одста на широко са разисквани почти всички параметри на маслата .
Та , както казах : ако искаш качество четеш много , ако искаш да не се разпаднеш на пътя спазваш препоръките на производителя .

rumen01

Мнение от rumen01 » 30 Авг 2010 11:15

Bass_Man написа:Мобил е чудесно масло ! Ако се съмняваш за качеството му отиди и си го купи от официален вносител/дистрибутор . Относно качеството няма как 10W40 за 10-15лв. ( това , че се опитват да ти го продават за 20-30лв. литъра няма общо с качеството ) да е супер-качествено масло . По скоро ще е стандартна ширпотреба . Но по тази тема има сигурно 100 теми където одста на широко са разисквани почти всички параметри на маслата .
Та , както казах : ако искаш качество четеш много , ако искаш да не се разпаднеш на пътя спазваш препоръките на производителя .
А ти колега какво масло ползваш? (ако караш дизел разбира се)
RS

Аватар
Bass_Man

Мнение от Bass_Man » 30 Авг 2010 11:20

Не карам дизел ! Не , че при хубавите масла има значение какво караш . Иначе карах с 5W-50 Кастрол на Супрата . Сега на малката кочинка съм с 10W-40 полусинтетика защото такова ми попадна под ръка .

rumen01

Мнение от rumen01 » 30 Авг 2010 11:21

Bass_Man написа:Не карам дизел ! Не , че при хубавите масла има значение какво караш . Иначе карах с 5W-50 Кастрол на Супрата . Сега на малката кочинка съм с 10W-40 полусинтетика защото такова ми попадна под ръка .
Благодаря!
RS

Аватар
nikolov22

Мнение от nikolov22 » 30 Авг 2010 12:56

Bass_Man написа:А какво да ти препоръча ? Да купиш от конкуренцията ? И , като купиш от конкуренцията някакво полусинтетично или нисък клас синтетично масло ще е много по-хубаво от неговото ли ? Айде малко по-сериозно !
абе да ти кажа като бивш служител на тойота се сещам за доста марки по хубави от есо (тойота)маслата дори които горяха от дизелите им се наливаше шел и ставаше чудо не пипаха почти масло
живей на скорост живота е кратък https://www.facebook.com/AnkarRuse?ref=hl

Аватар
martod

Мнение от martod » 31 Авг 2010 00:08

rumen01 написа:
А ти колега какво масло ползваш? (ако караш дизел разбира се)
Иди в Орландовци в Ратола и си вземи Diamond 5W30, та да покараш истинско масло.. :thumbsup:
После ако искаш сподели тук, как е хавата.. biggrin.gif
СВЕТЪТ Е КРЪЧМА........ДА СЕДНЕМ НА ЕДНА МАСА....

Аватар
Bass_Man

Мнение от Bass_Man » 31 Авг 2010 05:15

nikolov22 написа:абе да ти кажа като бивш служител на тойота се сещам за доста марки по хубави от есо (тойота)маслата дори които горяха от дизелите им се наливаше шел и ставаше чудо не пипаха почти масло
Това , че сте продавали буклуци няма общо с темата .
martod написа:Иди в Орландовци в Ратола и си вземи Diamond 5W30, та да покараш истинско масло.. :thumbsup:
После ако искаш сподели тук, как е хавата.. biggrin.gif
Айде започна се ................
Кажи му колега направо какво ще стане . Например ще му падне разхода с 2 литра или пък турбото му няма да мръдне поне до 500 000км ??!??! wacko.gif

nowyaris
Получена  благодарност: 2 пъти

Мнение от nowyaris » 31 Авг 2010 08:01

rumen01 написа:
Bass_Man написа:Не карам дизел ! Не , че при хубавите масла има значение какво караш . Иначе карах с 5W-50 Кастрол на Супрата . Сега на малката кочинка съм с 10W-40 полусинтетика защото такова ми попадна под ръка .
Благодаря!
Върви в Тойота да се помъчат да разберат защо гори масло-2 л. е много.Каквото и масло да налееш ще замине през ауспуха,ако не локализираш проблема и не го отстраниш впоследствие.Ако в дилъра не оправят проблема поразгледай форума-има много други възможностти.Като те бие парата слагай от 39.лв.литъра масло-мен ми е се там-кинтите излизат през ауспуха.Като ти предложих 10/40 имах впредвид проверка за малко пари.Края на Август и началото на Септември е период без температурни аномалии и вискозитета няма да създаде повече проблеми,отколкото имаш в момента.Когато ги отстраниш ти препоръчвам YACCO 1703 5W40 от представителя-невероятна комбинация между качество и цена за България.

Аватар
martod

Мнение от martod » 31 Авг 2010 09:24

Bass_Man написа: Айде започна се ................
Кажи му колега направо какво ще стане . Например ще му падне разхода с 2 литра или пък турбото му няма да мръдне поне до 500 000км ??!??! wacko.gif
Не бе, ще му блокира двигателя и ще има работа после за механниците на Тойота.. laugh.gif
Кое се е започнало ?.. Човека пита за хубаво масло, аз му предлагам вариант с изпитано такова ..
Ако реши, да опита и да сподели той, защото като пиша аз, винаги ще има по някой Тома-неверни, като теб.. tongue.gif
СВЕТЪТ Е КРЪЧМА........ДА СЕДНЕМ НА ЕДНА МАСА....

Публикувай отговор