Ксенон за Корола Версо?

didog

Ксенон за Корола Версо?

Мнение от didog » 30 Авг 2010 01:24

Привет колеги!
Вече съм горд собственик на корола версо и искам да попитам как стоят нещата с монтирането на ксенон на този автомобил? Кои са наи-подходящите за този модел?
А и още нещо дали ще попречи монтирането на ксенона върху цялостната гаранция на автомобила?

Аватар
Bass_Man
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Bass_Man » 30 Авг 2010 11:15

А от кой град си ?

Johnny_Page

Мнение от Johnny_Page » 30 Авг 2010 20:58

зависи ксенона какъв е
турския е по евтин

didog

Мнение от didog » 30 Авг 2010 21:22

Плевен

didog

Мнение от didog » 31 Авг 2010 10:00

Няма ли никой, който да ме ориентира какъв комплект ксенон да ползвам за този автомобил, каква марка и т.н.

Аватар
Me4oKyX
Обратна връзка:

Мнение от Me4oKyX » 31 Авг 2010 10:06

Има happy.gif 9006/НВ4 - са крушките, а какъв цвят - вече ти трябва да си решиш на място. Имай предвид, че има МНОГО буклук в момента на пазара и може да са криви крушките. Искай гаранция за крушките, но и за еднакъв цвят на светене - не искат ли да ти дадат такава гаранция - бягай далече :thumbsup: Марка - това не са коли или телевизор, че да гледаш марка. Една фабрика прави 15 марки, но са с 10 различни нива на качество, така че това не е определящо за китайска стока. Турски - предимно са МНОГО зле - не че няма качествени, просто не знам кой ги внася качествените турски. Иначе аз от 6 години се занимавам с това, дооста Тойотки съм направил, ако имаш интерес пиши на лично, че да не става реклама все .... Че само ме бъзикат laugh.gif

Аватар
miLen4o
Обратна връзка:

Мнение от miLen4o » 31 Авг 2010 10:31

Me4oKyX написа:Че само ме бъзикат laugh.gif
До колегата от Плевен,препоръчвам ти Мечо,голем пич е.Само хубави работи зима,а кви ТРД прагове има......... biggrin.gif
A car without TURBO is like a man without BALLS!

Miro13

Мнение от Miro13 » 31 Авг 2010 12:06

Интересувай се като ги сложиш да не светят с различни цветове двата фара, незнам от ментета ли е от чисто техническа липса на възможност при по-стари автомобили да се монтират такъв вид крушки ли е , ама на последък има доста автомобили с различно светещи ксенони, аз за това за сега се отказах, докато не проуча въпроса. Или единия свети по-слабо или с различен цвят, а е грозно така. Toyota е това не е цигания.

Аватар
miLen4o
Обратна връзка:

Мнение от miLen4o » 31 Авг 2010 12:12

Miro13 написа:Интересувай се като ги сложиш да не светят с различни цветове двата фара, незнам от ментета ли е от чисто техническа липса на възможност при по-стари автомобили да се монтират такъв вид крушки ли е , ама на последък има доста автомобили с различно светещи ксенони, аз за това за сега се отказах, докато не проуча въпроса. Или единия свети по-слабо или с различен цвят, а е грозно така. Toyota е това не е цигания.
Цвета е различен когата едната крушка изгори.
A car without TURBO is like a man without BALLS!

Аватар
Bass_Man
Благодарил/а: 2 пъти

Мнение от Bass_Man » 31 Авг 2010 14:18

Miro13 написа:......... чисто техническа липса на възможност при по-стари автомобили да се монтират такъв вид крушки ли е ........................
Няма такова нещо , просто са буклуци .

Miro13

Мнение от Miro13 » 31 Авг 2010 14:48

Като се интерисувах ми подхвърлиха , че захранването на по- старите автомобили не може да работи нормално с ксенони , та затова свети единия по-силно другия по-слабо или с различни цветове, но като не съм компетентен не мога да кажа дали не са просто прости турски ксенони. Как може да не ти кажат истината и дададеш толкова пари и така да си обезобразиш колата после, а не мисля, че майстора в този случай може да има вина, тъй като условията са на лице и човека просто монтира, че незнам дали нещо по-специално се прави, де.

KaRaM

Мнение от KaRaM » 31 Авг 2010 14:54

A аз пък съм за забрана на ксеноновите светлини, освен ако не са фабрично монтирани. С риск всички да ме оплюете го твърдя.
Писнало ми е да ме заслепяват ксеноните на стари баракуди с рефлекторни фарове. Според мен ксенон се монтира на фарове с лещи , а не на Голф 3'ки примерно. А да не говорим за вниманието, което обръщат каращите подобни коли на това дали фаровете им не светят в небитието, заслепявайки всички срещу тях.

Аватар
Me4oKyX
Обратна връзка:

Мнение от Me4oKyX » 31 Авг 2010 15:51

Карам - проблема не е от това какви крушки имаш във фара, а какво ТЕЛЕ стои зад волана.... аз съм с ксенони, регулирани, дори бутнати още по-надолу след реглажа и не ми мигат, но едно ТЕЛЕ вчера ми извади очите със Х5 и заводски ксенон - решил и си кара на дълги пича..... Да не говорим, че не един осветяват бухалите .... Културния шофер и с ксенон и без няма ти пречи.... Телето и без фарове пак може да пречи много laugh.gif

Miro13

Мнение от Miro13 » 31 Авг 2010 16:04

Ей отидох да ми регулират фаровете в сервиз на toyota и ми взеха 25лв, а единия пак свети на тировете в кабините и хората ми мигат отсреща, а другия се губи пак, отидох пак в сервиза и един ми обясни, че колата ми явно е удряна и нещо крива е там, че затова фарът ми не можел да се регулира и едното ми моторче на фара било строшено, че няква адска сума за него ми каза. Карам сега с така грозно светещи фарове и то все на къси, че дългите не вършат изобщо работа и сега незнам да рискувам ли други пари в друг сервиз, излъга ли ме тоя ахмак нещо и да не стане пак същото, да си карам пак с ъс щръкналите фарове.

Аватар
Me4oKyX
Обратна връзка:

Мнение от Me4oKyX » 31 Авг 2010 16:10

Миро - реглажа по принцип е 5-10лв в 90% от сервизите, но наистина го има момента, че МНОГО от "майсторите" не могат да нагласят фарове...Аз лично с годините съм минал през ПОНЕ 10 различни сервиза за реглаж...... Тъпо, но кво да се прави.....

Публикувай отговор